Απολογισμό έκανε ο Λάμπης Ταγματάρχης

Χρηστος Γ
4
Πιστός στην υπόσχεση του για διαφάνεια και χρηστή διαχείριση στην ΕΡΤ,ο πρόεδρος Λάμπης Ταγματάρχης προχώρησε στην καθιερωμένη έκθεση πεπραγμένων.Βάσει αυτών το τελευταίο εξάμηνο:
  • Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το νέο επιχειρησιακό σχέδιο (business plan) και το νέο Οργανόγραμμα της εταιρείας.
  • Η ΕΡΤ εμφανίζεται κερδισμένη κατά 30 εκατομμυρια ευρώ, βάσει των πλεονασματικών αποτελεσμάτων, στη χρήση του οικονομικού έτους 2010 με αποτέλεσμα τον περιορισμό του συσσωρευμένου  χρέους από τα 118 εκατομμύρια στα 88 εκατομμύρια €.
  • Αναπτύσσεται η επίγεια ψηφιακής εκπομπή. Ήδη, όπως εξήγησε ο κ. Ταγματάρχης, καλύπτεται το 70% του πληθυσμού της χώρας.
  • Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα, η πιλοτική μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (HD) με ελεύθερο για τον τηλεθεατή σήμα.
  • Ενοποιήθηκαν τα ψηφιακά κανάλια ΣΙΝΕ+ και ΣΠΟΡ+ με μεγάλη εξοικονόμηση του λειτουργικού τους κόστους, όπως υπογραμμίστηκε.
  • Δημιουργήθηκε ο θεσμός «Συνήγορος του Τηλεθεατή».
  • Σε διαδικασία αναμόρφωσης βρίσκεται και ο διαδικτυακός τόπος της ΕΡΤ με δυνατότητα παρακολούθησης τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.
  • Ολοκληρώνεται η διαδικασία βεβαίωσης πιστοποίησης ΕΛΟΤ για τη μελέτη και εκτέλεση δημοσίων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων, καθώς και για ανάθεση συμβάσεων μελετών και κατασκευών δημοσίων τεχνικών έργων.
  • Υλοποιήθηκε – πριν από λίγες μέρες – η συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενώ συνεχίζεται η συνεργασία με τα Συλλογικά Συστήματα Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ, ΑΦΗΣ και «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».
  • Επίσης, διευρύνεται η συνεργασία της ΕΡΤ με Μουσεία και άλλους φορείς πολιτισμού της χώρας με δράσεις συνέργειας, συμπαραγωγές κλπ, ενώ φέτος η ΕΡΤ έχει ενεργό συμμετοχή στην Γιορτή Βιβλίου,  που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, με προβολές αρχειακού υλικού, αλλά και στην έκθεση «Art Athina».
Κατά τα λοιπά, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ΔΣ της Τρίτης αποφασίστηκε η προσφυγή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στα αρμόδια δικαστήρια και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για την παράνομη αναμετάδοση από ιδιωτικούς σταθμούς εκτεταμένων εικόνων και στιγμιοτύπων από πρόσφατα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, των οποίων τα αποκλειστικά δικαιώματα   έχει η ΕΡΤ, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η άδειά της. Εξουσιοδοτήθηκε η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ να προχωρήσει σε αποτίμηση της αξίας των συγκεκριμένων θεμάτων. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν και για τις δράσεις της επιτροπής στο ζήτημα της διάθεσης θεμάτων ρεπορτάζ (pool).

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Είναι τυχαίο το ότι όλα τα blog
    ψιλολιβανίζουν το Λάμπη από τότε
    που έκανε αγωγές κλπ σε διάφορους διαχειριστές κλπ?
    Γιατί σε άλλη περίπτωση θα είχε κανείς να γράψει πολλά για τη "χρηστή" διαχείριση και τα "πεπραγμένα" του εξαμήνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο που το Tv nea δεν έχει κανένα λόγο να ψιλολιβανίζει κανέναν, μιας και οι αγωγές που έγιναν δεν έχουν καμία σχέσει με το Tv nea καθώς πότε δεν γράψαμε κάτι για τον κ. Ταγματάρχη ούτε αναδημοσιευσαμε κάτι. Οπως κάνουμε ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ για ολα τα καναλια έτσι κάναμε και για την ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. egw pantws dinw sygxarhthria gia to hd.bravo sthn ert!!!
    prwtoporei.allh poiothta h ypsili eykrineia
    kaii ase ta idiwtika kanalia sthn aparxaiwmenh texnologia me ta xreh toys!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tora oti kai na poume akouma kai to programma tis et1 exei ena endiaferon...idiatera i ekpompi escape!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !