Mπορεί αρκετός κόσμος να έμαθε το όνομά της από τη....λαχτάρα της Ελένης Μενεγάκη να τη γνωρίσει, ωστόσο στον κόσμο της γαστρονομίας είναι διάσημη και καταξιωμένη!Ο λόγος για τη γοητευτική Ελένη Ψυχούλη,που κάθε μεσημέρι μας υποδέχεται στο 'Chef στον αέρα' του Σκαι,ενώ έχει αναλάβει και την αρχισυνταξία του εξαιρετικού 'Food & the city'.Ποια είναι η πορεία της κυρίας Ψυχούλη?
Η Ελένη Ψυχούλη σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού.
Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις «Λιβάνη».
Το 1999 ανέλαβε την στήλη για το εστιατόριο, «Πείνα» του «Symbol», ένθετου στην εφημερίδα «Επενδυτής». Από τότε έχει εργαστεί στην «Καθημερινή», στο «Down Town», στην εφημερίδα «Θέμα», στο περιοδικό «Blue» της αεροπορικής εταιρίας «Aegean», στην free press εφημερίδα «Lifo», στο περιοδικό «Ευ Ζην» και σε όλα τα έντυπα των Ειδικών Εκδόσεων στις εκδόσεις Imako.
Tα 4 τελευταία χρόνια εργάζεται ως γαστρονομικός συντάκτης στο περιοδικό «Homme» και στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας «Ημερησία». Εργάζεται παράλληλα στο «Βήμα Γκουρμέ», στο περιοδικό «Βημαγκαζίνο», «V men», τα ταξιδιωτικά ένθετα της εφημερίδας «Τα Νέα» και του «Μaison Decoration» και στο περιοδικό «Cook Book», ένθετο στο «Έθνος». Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το περιοδικό «Olive» και το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις «Φερενίκη» με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά».
Έχει συνεργαστεί ως μόνιμος συντάκτης στα περιοδικά «Marie Claire», «Maison & Decoration», «Votre Beaute», «Celebrity», «Pink», «Passport», «Grazia» και «Free».Η καταγωγή της είναι από το Βόλο.

7 Σχόλια
Ποσες φορες γραφονται και παραποιουνται λεξεις φρασεις της.
Κατι που με ενοχλησε και το ειδα παντου λαθος και διαστρεβλωμενο.Ο γιωργος κωνσταντινου ειπε οτι καποια στιγμη παρουσιαστηκε καποια που ειπε οτι ειναι αδελφη του,που οντως ηταν (απο τον πατερα του).Γραφτηκε παντου ποσο χαζη ειναι να ρωταει κατι τετοιο,ελεος ακομη και λαζοπουλος την ειρωνευτηκε.