Η απογοήτευση του Παύλου Χαϊκάλη

1
«Η Ελλάδα έχει πεθάνει. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Το όνειρό μου είναι να πεθάνω και να ξαναγεννηθώ σε μια διαφορετική χώρα που θα τη χτίσουμε από την αρχή!».

Ο Παύλος Χαϊκάλης ξεσπαθώνει και σχολιάζει τη σημερινή κατάσταση. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής εκφράζει την απογοήτευση και την πικρία του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και καταθέτει την ανησυχία του για το μέλλον του ελληνικού θεάτρου.

Ανησυχεί και για τους ομότεχνούς του που είναι άνεργοι και γίνεται μάντης κακών. Αφουγκράζεται το μέλλον ως άνθρωπος της τέχνης του θεάτρου. Ο Παύλος Χαϊκάλης φέτος έριξε το βότσαλο στη λίμνη και τάραξε τα νερά της τέχνης, του δικού του, αλλά και του δικού μας εσωτερικού κόσμου. Σηκώνεται από τον άνετο καναπέ του «Μανωλάκη Σκουνδρή», του ήρωα τον οποίο υποδύεται στην κωμωδία των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου, και υψώνει το δικό του λάβαρο αντίστασης: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα» επισημαίνει....
«Η κατάσταση στο θέατρο πάει από το κακό στο χειρότερο», δηλώνει όμως ικανοποιημένος από το κοινό που τιμά την παράστασή του... «Καλά πάμε» λέει, έχοντας βαθιά επίγνωση και συμπληρώνει: «Το πρώτο που χτυπιέται σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε είναι το θέατρο. Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται να πάνε να δουν παραστάσεις. Μέσα σε αυτή την κατάσταση θα κοιτάξουν να φροντίσουν την οικογένειά τους. Ίσως τώρα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε πραγματικά ιδεώδη, τα οποία είχαμε βέβαια θυσιάσει στον βωμό του χρήματος.

Υπάρχουν συνάδελφοί σας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα;

Υπάρχει πολύς κόσμος που υποφέρει. Το ότι δουλεύουν δέκα άνθρωποι σήμερα στο θέατρο δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχει μεγάλη ανεργία και θα περιμένουμε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις. Απογοητευμένος από τη σημερινή κατάσταση, σχολιάζει: «Η Ελλάδα δεν έχει άρωμα αλήθειας, όλα είναι κρυμμένα κάτω από ένα ουδέτερο τοπίο, ο λαός λειτουργεί με απωθημένα και στερήσεις. Χτίζει στην άμμο παλάτια! Κανείς δεν πάει φυλακή, κόβονται οι συντάξεις, το ποδόσφαιρο είναι στημένο, όλα είναι σάπια. Οι αστυνομικοί σκοτώνονται για 700 ευρώ. Η θυσία των δύο αστυνομικών βέβαια δείχνει ότι μόνο κάποιοι ευσυνείδητοι μπορούν να κάνουν κάτι για να αντισταθούν».

Και εκείνος προσπαθεί να πιαστεί από κάπου για να κρατηθεί μέσα στην οχλοβοή του κόσμου... «Τελικά, μόνο η προσωπική αντίσταση μπορεί να λειτουργήσει. Θέλω να πιαστώ από κάπου, αλλά τι να δω σε έναν κόσμο που παραπαίει. Ότι κινείται μπορεί να συμβάλει στο να δημιουργηθούν αντιστάσεις για το γενικό καλό!».

Πηγή: Espresso

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Στα δύσκολα μιας χώρας πρεπει και οι καλλιτέχνες να αναλάβουν πρωτοβουλίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !