Εφιάλτης on line για πολλούς επωνύμους!

0

Σε εφιάλτη δίχως τέλος έχουν εξελιχθεί για τους ανθρώπους της ελληνικής showbiz τα sites κοινωνικής δικτύωσης! Οι επώνυμοι βλέπουν με τρόμο ότι υπάρχουν ιστοσελίδες με το όνομά τους, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν μπει -έστω από περιέργεια- σε ανάλογα web pages. Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τουλάχιστον 35 επώνυμοι και VIP Αθηναίοι έχουν προβεί σε καταγγελίες για ψεύτικα προφίλ στο Facebook, τα οποία οι ίδιοι αγνοούσαν και τα διαχειρίζονταν άγνωστα προς αυτούς άτομα.
Αυτές οι υποθέσεις έχουν ήδη μπει στο «μικροσκόπιο» των «Ράμπο» του Διαδικτύου, οι οποίοι προσπαθούν μέσω ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων να ξεκαθαρίσουν την «ήρα από το σιτάρι». Ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, ευκατάστατοι και αναγνωρίσιμοι Αθηναίοι, μοντέλα, ακόμη και «μπον βιβέρ» της νύχτας έμαθαν ξαφνικά πως έστειλαν αίτημα φιλίας στο «τοίχο» τους και έγινε αποδεκτό, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν ανοίξει σελίδα στο Facebook. Χαρακτηριστική η περίπτωση Ελληνίδας τραγουδίστριας που είχε πάνω από 300 φίλους στο προφίλ της, χωρίς ποτέ η ίδια να έχει μπει στο Facebook. Αυτές οι περιπτώσεις είναι οι λεγόμενες «αβλαβείς» καθώς ο άγνωστος που «άνοιξε» προφίλ απλώς έκανε φίλους και το «έπαιζε» διασημότητα..
. Οι «βαριές» περιπτώσεις, όμως, έχουν να κάνουν με προσβολή του διάσημου προσώπου όσον αφορά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γυμνές φωτογραφίες (προϊόν μοντάζ, βεβαίως), ακόμη και κερδοσκοπία από την πλευρά του αγνώστου που εκμεταλλεύτηκε την αναγνωρισιμότητα του «θύματός» του. Στο δελτίο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει καταγραφεί η περίπτωση γνωστής τραγουδίστριας του έντεχνου τραγουδιού. Ενας άγνωστος χρήστης του Facebook έφτιαξε «προφίλ» με το όνομά της και δημιούργησε μια ομάδα για τη βοήθεια φτωχών παιδδιών, ζητώντας από τους δεκάδες φίλους της γνωστής τραγουδίστριας να βοηθήσουν χρηματικά τα παιδιά των φαναριών, αλλά και τα ορφανά.

Ευτυχώς, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόλαβε και «κατέβασε» τη σελίδα και τέθηκε στα ίχνη του διαδικτυακού απατεώνα προτού προλάβουν οι ανυποψίαστοι πολίτες να καταθέσουν χρήματα από το υστέρημά τους. Βέβαια, δεν λείπουν οι περιπτώσεις, κυρίως μοντέλων, που είδαν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες τους να φιγουράρουν στο Facebook, προς τέρψιν των οφθαλμών των απανταχού θαυμαστών τους. Ομως, οι φωτογραφίες ήταν απλώς έξυπνα φωτομοντάζ κάποιων νοσηρών εγκεφάλων που δημιούργησαν το «προφίλ». Ολα αυτά όμως θα πάρουν τέλος με τη βοήθεια των αστυνομικών του Διαδικτύου, που είναι ήδη έτοιμοι να εξαπολύσουν την τελική επίθεση. Επειτα από τα απανωτά περιστατικά λοιπόν στο Facebook, στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη εξαπολύσει «γενική επίθεση» κατά των επιτήδειων που εκμεταλλεύονται την αναγνωρισιμότητα των διάσημων προσώπων.

Ηδη, οι «Ράμπο» του Διαδικτύου έχουν ενημερώσει την Ιντερπόλ δίνοντας στους Ευρωπαίους συναδέλφους τους τα απαραίτητα ηλεκτρονικά αποτυπώματα που έχουν εντοπίσει, ώστε να πάρουν το «πράσινο φως» για να εξαπολύσουν την «επίθεσή» τους. Τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις επωνύμων έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της υπηρεσίας, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα αποτελέσματα και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με τους ανθρώπους που είχαν ανοίξει «προφίλ» χρησιμοποιώντας το όνομα, αλλά και φωτογραφίες επώνυμων Αθηναίων.

Η Λέχου απειλεί με μηνύσεις


Ενα από τα τελευταία θύματα των «ποντικών» του Facebook είναι η Κατερίνα Λέχου που ενημερώθηκε από φίλους της πως είχαν αποδεχτεί το αίτημα φιλίας που τους έστειλε στο συγκεκριμένο site. Ομως, η γνωστή ηθοποιός δεν είχε ποτέ «προφίλ» στο Facebook! Η ίδια δήλωσε διατεθειμένη να κάνει καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην περίπτωση που δεν «κατέβει» η σελίδα: Η κ. Λέχου δήλωσε: «Με έκπληξη ενημερώθηκα από φίλους μου πως είχαν γίνει... φίλοι μου και στο Facebook. Μόνο που δεν έχω καν “προφίλ” σε αυτές τις σελίδες και, κατά συνέπεια, κάποιος άγνωστος έχει χρησιμοποιήσει το όνομά μου. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα εγώ θα καταφύγω στον νόμο και το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας, όπου και θα καταθέσω μήνυση».

Πρόσφατα, θύμα του ίδιου «ιντερνετικού κόλπου» έπεσε και η Ελένη Φουρέιρα που δήλωσε: «Δεν είμαι ούτε στο Facebook, ούτε στο Twitter. Μην πιστεύετε τίποτα!» Ομως και η Ναταλία Γερμανού κατήγγειλε πως έχει πέσει θύμα επιτήδειων στο Ιντερνετ. Η παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha «Μες στην καλή χαρά» έγινε έξαλλη με τους επιτήδειους που χρησιμοποιούσαν το όνομά της και την εξέθεταν μέσα από γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η ραδιοφωνική παραγωγός είχε πει χαρακτηριστικά: «Παιδιά, το συγκεκριμένο “προφίλ” είναι καρα-fake. Σας παρακαλώ πολύ, κάντε report, κάντε κάτι, κατεβάστε το από το Ιντερνετ, γιατί αν δεν γίνει, θα αναγκαστώ να πάω στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος». Οι φίλοι της και οι fans της ακολούθησαν τις συμβουλές της και βγήκαν δίνοντας τέλος στη συγκεκριμένη σελίδα.

ρεπορτάζ του δημ.Θεοδόση Πάνου για την Espresso 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !