Ticker

10/recent/ticker-posts

Η πρόταση της ημέρας:''Το κουτί της Πανδώρας''

Μην χάσετε την αποψινή εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη.Ο δημοσιογράφος και η ομάδα του ανοίγουν το δικό τους «Κουτί της Πανδώρας» και παραθέτουν όσα έγιναν στην κοινωνία και στον κόσμο.
Πίσω από τα φώτα της επικαιρότητας, κάτω από τη σκόνη της Ιστορίας υπάρχουν πάντα οι αιτίες. Αυτοί που κάποια στιγμή άνοιξαν το Κουτί της Πανδώρας. Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

Η υπόθεση Μέρτεν είναι από τις πιο συγκλονιστικές και πιο άγνωστες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Ένας ναζί εγκληματίας συλλαμβάνεται στην Αθήνα, δικάζεται αλλά δεν εκτίει την ποινή του. Απελευθερώνεται στην Γερμανία.
Η ελληνική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δέχεται τα πυρά όλων των κομμάτων. Μια μεγάλη πολιτική κρίση ξεσπάει στην Ελλάδα. Φόντο της η μυστική διπλωματία, ο Ψυχρός Πόλεμος, και το γεγονός πως πολλοί από τους στυλοβάτες του κρατικού μηχανισμού είναι πρώην συνεργάτες των Γερμανών.
Ίσως η υπόθεση Μέρτεν να είχε τελειώσει εκεί, σε κάποια πολιτικά συμπεράσματα, αν ο Μαξ Μέρτεν, δεν κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και μέλη της κυβέρνησής του ως συνεργάτες του.

Η Ελλάδα από το 1957 ως το1963 θα πέσει σε μια πολιτική θύελλα, όπου αλήθειες και σκοπιμότητες αλληλεμπλέκονται. Η ταραγμένη δεκαετία του 60
και η Χούντα αργότερα δεν θα βοηθήσουν στο να πέσει φως στην υπόθεση.

Ήταν η υπόθεση Μέρτεν, ένας εκβιασμός που άσκησαν οι Γερμανοί στον Καραμανλή ώστε να οδηγηθούμε στην μη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου;
Απόψε στις 23.00,στη ΝΕΤ.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Το κακό με αυτές τις εκοπομπές είναι ότι τις βάζουν σχετικά αργά για κάποιον που εργάζεται πρωί πρωί! Κι αν το να είσαι ξύπνιος στις 23:00 δεν είναι τόσο δύσκολο,είναι το να παραμείνεις μέχρι το τέλος της εκπομπής (όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. darwin Θα σε απογοητεύσω αλλά εγώ θα δω την ΠΑΟΚΑΡΑ!22:05 ΣΤΟΝ ΑΝΤ1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OLOI BASIKA AUTO THA DOUN AFOU PAIZEI STIS 22.05POU DEN EXEI TIPOTA ALLO SE ALLO KANALI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kala eidate eseis to topi xasate ekpompara , kai gw 5:04 den anteksa mexri telos alla aksizei ton kopo, bravo ston Baksevani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν ωραία! Πρόσφατα διάβασα και το βιβλίο του με παρόμοιο θέμα και ομολογουμένως ήταν συναρπαστικά με πολλά στοιχεία (κατά δήλωση του συγγραφέα)πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com