Πάμε Θέατρο: "Σεσουάρ για δολοφόνους" στο Αποθήκη (12ος χρόνος)

0

Συγγραφέας: Bruce Jordan, Marilyn Abrams | Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης | Ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γιώργος Κοψιδάς, Ελένη Κρίτα, Θωμάς Παλιούρας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Σταύρος Νικολαΐδης | Απόδοση – διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος | Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος | Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Νένες | Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης | Εισιτήρια:  22, 18, 16, 15 ευρώ | Γιατί να πας:  Κυβερνήσεις πέφτουν, πύργοι γκρεμίζονται αλλά το «σεσουάρ» συνεχίζει. Έχει γραφτεί και στο βιβλίο Γκίνες για την «ανθεκτικότητά» του. Έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβρη του 1999.

Μιλάει για:
  Μέσα από κωμικές καταστάσεις, η παράσταση επιδίδεται σε ένα ομαδικό, θεατρικό παιχνίδι όπου οι ηθοποιοί μαζί με το κοινό ψάχνουν να βρουν τον δολοφόνο.

Το story:
  Γινόμαστε μάρτυρες ενός φόνου και της προσπάθειας να βρεθεί ο δολοφόνος. Το κοινό παίζει το ρόλο του ανακριτή και του δικαστή αποφασίζοντας στο τέλος ποιος είναι ο ένοχος. Ο δολοφόνος όμως σε κάθε παράσταση είναι διαφορετικός.

Βιογραφία του έργου:
  Άδειο θέατρο δεν έχει γνωρίσει αυτό το έργο. Μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί σε 11 γλώσσες, έχει παιχτεί σε 37 πόλεις της Αμερικής και σε 36 άλλες πρωτεύουσες ενώ υπολογίζεται ότι 8.200.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις του παγκοσμίως. Μάλιστα, το γνωστό βιβλίο Γκίνες το έχει χαρακτηρίσει ως «τη μακροβιότερη παράσταση στην ιστορία του Αμερικανικού Θεάτρου»• στη Βοστώνη παίζεται από το 1980 ενώ στην Ουάσιγκτον από το 1987.

Παρασκήνιο:
  Το έργο έχει «στοιχειώσει» το θέατρο Αποθήκη αφού παίζεται για 12η κατά σειρά χρονιά, και μαζί με τις περιοδείες, το κοντέρ του μετράει γύρω στους 600.000 θεατές.

Άποψη Σκηνοθέτη / Ηθοποιού:  Ο μακροβιότερος συντελεστής του, ο Θωμάς Παλιούρας, ο οποίος παίζει στην παράσταση τα τελευταία δέκα χρόνια σχολιάζει ότι ο ίδιος εξακολουθεί να την απολαμβάνει όπως την πρώτη μέρα. Όχι απλά δεν έχει κουραστεί αλλά αντίθετα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που συμμετέχει σε μια δουλειά η οποία γνωρίζει τόσο μεγάλη εμπορική αποδοχή από το κοινό. Το μυστικό της επιτυχίας της παράστασης πιστεύει ότι κρύβεται στην καλή διασκευή του κειμένου, στην επιτυχημένη σκηνοθεσία του αλλά και στο γεγονός ότι κάθε χρόνο ανανεώνεται η σύνθεσή του με νέους ηθοποιούς και επιπρόσθετα στοιχεία στο κείμενο που εμπλουτίζουν το έργο και αγκαλιάζουν την τρέχουσα επικαιρότητα.

* Κάθε Τρίτη & Πέμπτη η στήλη "Πάμε Θέατρο" στις 13:30, εδώ στο Tvnea θα σας ενημερώνει για τις θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας....

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες tospirto.net

- Αλέξανδρος Κούρτης -

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !