«Φράηντεϊζ», 21 Ιανουαριου 2011

7

Από πλευράς τηλεθέασης το «American Idol» τα κατάφερε και χωρίς τον Simon Cowell, το ερώτημα που μένει είναι, εάν η παραγωγή καταφέρει να διατηρήσει το ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού.  Επίσης η Paris Hilton τα βρήκε με γνωστό αμερικανικό δίκτυο για νέα εκπομπή real life. Μεγάλο comeback της Buffy, που και πως και γιατί.  Για να ξέρεις ακριβώς τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην Αμερική, εδώ το αποψινό «Φράηντεϊζ» επιμέλειας Mr. Sandman!

ΕΚΤΑΚΤΩΣ REVIEW REPORT: Τι έγινε στην πρεμιέρα του American Idol?

Το «The Simple Life» με θέμα την ζωή της Paris Hilton το γνωρίσαμε και στην Ελλάδα με μεγάλη εμπορική απήχηση. Λίγα χρόνια μετά, η γνωστή ζάμπλουτη κληρονόμος επιστρέφει στον τηλεοπτικό ορίζοντα για λογαριασμό του καλωδιακού δικτύου Oxygen. Το πρόγραμμα που φέρει το όνομα «The World According 2 Paris» θα ακολουθεί την Paris Hilton στην καθημερινότητα της, στο τζακούζι της, στα ψώνια της. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει προβολές μέσα στην φετινή άνοιξη.

Επιστρέφει η Sarah Michelle Gellar που πρωταγωνιστούσε στην ιδιαίτερα δημοφιλή νεανική σειρά μυστηρίου «Buffy». Η νεαρή ηθοποιός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το δίκτυο CBS για την σειρά μυστηρίου «Ringer». Το δίκτυο έχει δώσει πράσινο φως για την παραγωγή ενός επεισοδίου πιλότου, το οποίο και θα προβληθεί στην εβδομάδα των Upfronts. Το θέμα της σειράς: μία νεαρή κοπέλα καταζητείται από την μαφία και μέσα στην απόγνωση της υιοθετεί την ταυτότητα της δίδυμης αδερφής της. Τα πράγματα ανατρέπονται, όταν η μαφία ξεκινά να αναζητά και εκείνην.

Άλλον ένα πιλότο θα δούνε οι Αμερικανοί τηλεθεατές. Πρόκειται για την δραματική σειρά «Partners», όπου το storyline θέλει δύο αδερφές που εργάζονται ως αστυνομικοί να ζουν τραγικές και δραματικές καταστάσεις στην πόλη εργασίας τους. Άκρως γυναικεία θέματα θα αναζωπυρώνει και η νέα σειρά για το ίδιο δίκτυο με τίτλο «The Last Days of Man».

Με μεγάλη ανυπομονησία είδαμε την πρεμιέρα του δέκατου κύκλου του «American Idol», το ενδιαφέρον στην ιστορία: η απουσία του προσώπου-κλειδί στην κριτική επιτροπή… του Simon Cowell. Με 26 εκατομμύρια τηλεθεατές και την τηλεθέαση να αγγίζει το 25% στο εμπορικό κοινό 18-39 (!), η εκπομπή ξεκίνησε δυναμικά, σημειώνοντας όμως και πτώση που αγγίζει το 13% σε σχέση με την περσινή πρεμιέρα.

Και… εκπληκτικά νούμερα και για το νέο σήριαλ με τίτλο «Harrys Law» για το NBC. Με ένδεκα εκατομμύρια τηλεθεατές η σειρά συγκέντρωσε διπλάσιο αριθμό ανοιχτών δεκτών σε σχέση με το «Chase» που προβαλλόταν μέχρι πρότινος την Δευτέρα το βράδυ.

Ας δούμε και τα νούμερα των Golden Globes! Στα ίδια ακριβώς επίπεδα σε σχέση με πέρσι κυμάνθηκε η απονομή των Χρυσών Σφαιρών. Δεκαεπτά εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την γκλαμουράτη βραδιά μέσα από τον δίκτυο του NBC. Η απονομή ζόρισε κυρίως τις «Desperate Housewives» και το «Brothers & Sisters» που σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ… εποχής! Σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειξαν  οι Αμερικανοί για την αθλητική διοργάνωση του αμερικανικού Football. Τα AFC Divisional Playoffs είδαν 40,3 εκατομμύρια τηλεθεατές στο δίκτυο του CBS.



Οι πιο εμπορικές* σειρές αυτή την εβδομάδα:
 1. NCIS  [CBS] 4.5%
 2. Greys Anatomy [ABC] 4.3%
 3. Family Guy [FOX] 3.7%
 4. NCIS:Los Angeles [CBS] 3.7%
 5. Modern Family [ABC] 3.4%
 6. Desperate Housewives [ABC] 3.1%
*: βάση εμπορικού κοινού 18-49 και στοιχείων της Nielsen για το διάστημα 12/1-19/1/2011



American Idol 10: Το πάλεψαν…

Περίπου 26 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν την πρεμιέρα του φετινού American Idol, ενώ εμπορικά ο δείκτης έδειξε 9,3% στην ηλικιακή ομάδα 18-49. Συγκριτικά με πέρσι κι όπως δημοσιεύει στα τελικά του ποσοστά η σελίδα του HollywoodR η τηλεθέαση ήταν πεσμένη κατά 13% και κατά 18% στο εμπορικό κοινό.

Με μία νέα κριτική επιτροπή κι ένα εντελώς ανανεωμένο intro, αλλά κι ένα διαφορετικό placement, οι παραγωγοί προσπάθησαν να εκπλήσσουν, να αλλάξουν και κατ’ εμέ να στρώσουν το χαλί της επιτυχίας για το «X-Factor».
Ο τραγουδιστής των Aerosmith λοιπόν, ο Steven Tyler με τους 150 εκατομμύρια δίσκους, η λατίνα σούπερ-σταρ Jennifer Lopez και ο μουσικός παραγωγός Randy Jackson που είναι ο μόνος από τους τρεις με δεκαετή παρουσία στο παιχνίδι, έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να υποδείξουν και να αποδείξουν πόσο ταιριαστεί ομάδα είναι.

Το πιο δημοφιλές τάλεντ σόου ξεκίνησε με ένα δεκάλεπτο αφιέρωμα με στιγμιότυπα από τα  αμερικανικά Gossip-δελτία, τις φήμες για αποχώρηση της J.LO, Backstage-αποσπάσματα και τις γνωστές σκηνές από στάδια, πλατείες, δρόμους και στούντιο, όπου η παραγωγή συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες κόσμου προκειμένου εκείνοι με την σειρά τους να ουρλιάξουν το σύνθημα του δέκατου κύκλου: «Welcome Home, American Idol».

Η επιτροπή στον πρώτο της σταθμό, την Νέα Υόρκη είχε εύκολες συμμετοχές με ταλέντο και «feeling στην φωνή», ελάχιστα ήταν τα φετινά φρούτα παλαβομάρας, για τους οποίους η επιτροπή είχε να πει τα καλύτερα (!). Επιπλέον δόθηκε τρομερός χρόνος στους ίδιους τους παίκτες, γεγονός που δείχνει πως η παραγωγή για πρώτη φορά δεν επικεντρώθηκε στο παιχνίδι της επιτροπής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Παίκτρια ήταν επί έξι λεπτά στο κάδρο και με πλάνα από την ιδιωτική της ζωή.

Το «American Idol» ήταν φουλαρισμένο με ευγένειες, καλοσύνες, κλάματα, συγκινήσεις, χαρές και κάποιες θεϊκές επιφωνήσεις του Tyler που θύμιζε έντονα την Ειρήνη από τις «Τρεις Χάριτες» του MEGA.

Άνευρο, κουραστικό και περίεργο, κάπως έτσι κύλισε η μεγάλη πρεμιέρα του American Idol από το οποίο έλειπε ο Simon Cowell, απουσία που ήταν αισθητή κυρίως σε στιγμιότυπα, όπου η τριάδα κοιτούσε τρομοκρατημένη, συγκινημένη και ελαφρώς σοκαρισμένη τις φιλόδοξες προσπάθειες των νεαρών … wannabe-stars, στιγμιότυπα όπου φανατικοί τους είδους θα περίμεναν μάταια ένα «χαριτωμένο» σχόλιο –με το γνήσιο βρετανικό χιούμορ- από τον φίλτατο Σάημον.

Η πορεία του θα δείξει, κρίνω πάντως πως θα πρέπει να συμβεί ότι και στην Ελλάδα, ένα τέταρτο πρόσωπο που θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος με εύστοχες τοποθετήσεις που είναι σημαντικός για τα Live (βλ. Κωστόπουλος).  

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. συπερ για αλλη μια φορα η στηλη σου Mister Sandman.

    Καλά ε 10ος κυκλος για American Idol και εδώ στην Ελλάδα στο ο 3ο κυκλος καποιου show αρχιζει να ξεφουσκωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο συμβαινει γιατι στην Ελλαδα κοιταμε να φερνουμε αβερτα ξενες παραγωγες. Το Idol σε πολλες χωρες εχει περασει το 5ο κυκλο!...και να σκεφτεις οτι το American Idol ειχε αλλαγες στην επιτροπη και μονο εκει...Το 2010 που αντικατεστησε η Elen Degeneres την Paula Abdul και μια προσθηκη της Kara το 07 ή το 08... Παντως το X Factor θα σκισει και εκει φυσικα!
    Τελος δηλωνω τρελο φανακι της συγκεκριμενης στηλης!!! Congats Mister Sandman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι εμενα μου αρεσει αυτη η στηλη αλλα και το Domenica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ ωραία στήλη.

    άσχετο, το χθεσινό επεισόδιο του Modern Family είχε απίστευτο γέλιο..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις κανένα νέο για Hawaii 5-0; Εχει βγει ανακοίνωση για δεύτερο κυκλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εμένα είναι η αγαπημένη μου στήλη, περιμένω πως και πως κάθε παρασκευή!
    Το NCIS:LA είναι τέλειο show, το βλέπω κάθε τετάρτη στον ΣΚΑΙ.
    Tyler.Durden, το δίκτυο CBS δεν έκανε ακόμα ανακοίνωση, αλλά είναι πολύ πιθανόν να ανανεωθεί για 2η σεζόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !