Φράηντεϊζ, 10/12/2010

11
Δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε εβδομάδα και παρ’ όλα αυτά συζητήσεις για αυλαίες? Το ραβασάκι των διευθυντών προγράμματος κατέφτασε και έστειλε ηθοποιός σε αναγκαστικές άδειες. Ποιες σειρές κόβονται και ποιες προβληματίζουν τους ιθύνοντες. Πραγματικά… σοκαριστικό!
Τέταρτη έκδοση «Φράηντεϊζ»!  Για ανοίξτε το…

Μα ούτε ο ίδιος δεν το είδε…
Σκέφτηκε να κάνει την ζωή του real life, αλλά κανείς δεν θέλησε να το δει. Η σειρά «The Haselhoffs» που ακολουθούσε την ζωή του David Haselhoff (Ιππότης της ασφάλτου, Baywatch) και της οικογένειας του πάτωσε…παταγωδώς στο δίκτυο A&E. Το πρώτο επεισόδιο παρακολούθησαν μόλις 700 χιλιάδες τηλεθεατές και το δεύτερο που ακολούθησε αμέσως μετά ενδιέφερε μόλις 500 χιλιάδες τηλεθεατές. Τα ποσοστά στο νεανικό ήταν σε … μη-υπολογίσιμα ποσοστά κι έτσι η εκπομπή κόπηκε με τα ήδη γυρισμένα επεισόδια να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων (!).

Κόβονται… και πάνε για κόψιμο
Εκτός προγράμματος βγαίνει το «The Whole Truth» του δικτύου ΑBC.Την θέση της σειράς θα λάβει αρχικά το «Modern Family» παρέα με το «Cougar Town», ενώ τον Γενάρη επιστρατεύεται η νέα δραματική σειρά «Off The Map» της δημιουργού του «Greys Anatomy» Shonda Rhimes. To δίκτυο FOX ολοκληρώνει φέτος και τον τρίτο κύκλο της σειράς «Lie To Me». Η σύμβαση με δημιουργούς και ηθοποιούς δεν ανανεώθηκε με την δικαιολογία των χαμηλών τηλεθεάσεων. Περιορίζεται ο πρώτος κύκλος της κωμικής σειράς «Love Bites» του NBC. Από 13 επεισόδια που είχαν προαναγγελθεί, ο αριθμός των επεισοδίων πέφτει στο 9. Ωστόσο όλα δείχνουν πως η σειρά θα βγάλει κανονικά τον… χειμώνα!
Ο δημιουργός του True Blood τώρα έλαβε τελεσίδικη απόφαση από το καλωδιακό δίκτυο HBO: δεν του δίνουν τελικά πράσινο φως για την πολυαναμενόμενη σειρά με τίτλο «All Signs of Death», λόγω κακού πιλότου. Κακή πορεία κατέγραψε το «Skating with the Stars» που πατάει στα πρότυπα του «Dancing with the Stars» του δικτύου ABC. Το πρώτο επεισόδιο σημείωσε μόλις 2% στο νεανικό κοινό και μάλλον δεν αποτελεί νέα προτεραιότητα του δικτύου. Και…η σοκαριστική είδηση της εβδομάδας: συζητήσεις κάνει το δίκτυο CBS για να περιορίσει έξοδα και μισθούς στις σειρές «CSI: NY» και «CSI: Miami»! Διαρροές αναφέρουν πως το δίκτυο είναι έτοιμο να ρίξει αυλαίες στις δύο σειρές και αυτό διότι, ενώ φέρνουν κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 10 εκατομμύρια τηλεθεατές, δεν αγγίζουν υψηλά ποσοστά στο 18-49, πράγμα που συμβαίνει λ.χ. στο «Castle» που με λιγότερους τηλεθεατές στο σύνολο, αγγίζει αρκετά υψηλότερα ποσοστά στο δυναμικό κοινό.

Στις «Νοικοκυρές» ο… Larry Hagman
Ο ηθοποιός που έγινε πασίγνωστος ως J.R. Ewing στο παγκόσμιο χιτ «Dallas» ανηφορίζει την Wisteria Lane για τις ανάγκες του σεναρίου της σειράς «Νοικοκυρές σε απόγνωση». Ο ηθοποιός θα υποδυθεί το νέο amore της Stella Wingfield που υποδύεται η Polly Bergen. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει δει κανένα από τα επεισόδια της σειράς, αλλά συμπαθεί ιδιαίτερα την Bergen και έτσι του ήταν αδύνατο να πει «όχι».

Νούμερο της εβδομάδας
Παραμένει η βασίλισσα των talkshows! Η «Oprah Winfrey» είχε μέσο όρο τηλεθέασης στο εθνικό δίκτυο 6,9 εκατομμύρια τηλεθεατές τις ημέρες μετάδοσης (Δευτέρα έως Πέμπτη), ενώ η τηλεθέαση πλησίασε το 4.9% . Την ίδια ώρα η τηλεθέαση σε εθνικό δίκτυο της «Ellen De Generess» για τις μέρες μετάδοσης (Δευτέρα έως Τετάρτη) υπήρξε 2,4%, ενώ την παρακολούθησαν 3,4 εκατ. τηλεθεατές!


Οι πιο εμπορικές* σειρές αυτή την εβδομάδα:
1.      Glee 4.6%
2.      The Simpsons 4.2%
3.      Greys Anatomy 4.0%
4.      Office 3.7%
5.      Desperate Housewives 3.6%
 *: βάση εμπορικού κοινού 18-49 και στοιχείων της Nielsen για το διάστημα 2/12-/8/12

Ραντεβού την επόμενη Παρασκευή! Κυριακή έχει DOMENICA!
***Σήμερα βγήκαμε καθυστερημένα! Την επόμενη Παρασκευή πάλι κανονικά γύρω στις 5! ***

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. SUPER TA NEA SOU Mister Sandman PERIMENOUME TO DOMENICA THN KURIAKH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. perimenw kai to domenica thn kuriakh paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TI TELEIO TRAGOUDI EINAI AUTOS TIS SAYA STO X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδιά χωρίς να ξέρω ακριβώς πως κυμαίνονται τα νούμερα στην Αμερική αλλά μου φαίνονται πολύ χαμηλά... πχ η εκπομπή της Όπρα που είναι από τα Νο1 ονόματα κάνει μόνο 6,9 εκ. τηλεθεατές στης ΗΠΑ των 300εκ. κατοίκων..;;;

    πχ χτες η "Ζωή της άλλης" είχε κοντά στα 2 εκ. τηλεθεατές και μιλάμε για την Ελλαδίτσα των 11 εκ. μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. epidi i oprah paizei oxi se primetime. kai as min xexname i ameriki exei xilia kanalia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @10:50...δεν ξέρω... το glee για παράδειγμα που σαρώνει κάνει 4,6% (0.3% κάτω από Όπρα)σύμφωνα με το κείμενο.

    Αν υπόθέσουμε ότι 4,6% είναι τα μικρά τότε 310εκ. Χ 4,6% = 15 εκ. τηλεθεατές.

    Δηλαδή μιλάμε για μία αγορά 310εκ. κόσμου ..!!!..που όσα κανάλια και καλωδιακες και να έχει έ μου φαίνονται πολύ μικρά τα νούμερα σε απόλυτους αριθμούς πλυθησμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:04 milame gia 18-49 ilikies kai ta noumera stn amerikh vgainous kapws etsi tosoi eidan tn glee sto teleutaio epeisodio stn prwth season 11.2 million viewers, 4.7/12 ratings/share for adults 18-49

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλη την μπλογκοπαρέα!

    Ανώνυμος, 10.40
    Αυτά είναι τα νούμερα :)
    Ο μήνας Νοέμβριος και το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου έχουν ιδιαιτερότητες, επειδή προσμετρούνται τα νούμερα όλων των σταθμών, ακόμη και εκείνων που δεν πληρώνουν για τις υπηρεσίες μετρήσεων της Nielsen. Τα εξόδα τα καλύπτει το κράτος (!!!). Κατ' αυτόν το τρόπο βλέπουν την μέση τηλεθέαση και καθορίζονται οι διαφημιστικές τιμές - ανταγωνιστικότητα λέγεται αυτό και τα κανάλια εδώ αποφασίζουν να κάνουν τις πρώτες τους διακοπές και να ρίχνουν συχνότατα επαναλήψεις. Εξ ου λ.χ. το NCIS που κάνει εβδομαδιαίως 17+ εκατ. τηλεθεατές, αυτήν την περίοδο δεν τα πιάνει καθόλου!

    Όπως ορθώς είπε κάποιος παραπάνω στην Αμερική υπάρχουν χιλιάδες κανάλια. Περιφερειακά, τοπικά, εθνικά κτλ.! Αν δεν κάνω λάθος τα νοικοκυριά είναι 116 εκατ., όπως και στην Ελλάδα δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 εκατ.! Το νέο επεισόδιο του Glee παίζει την επόμενη ώρα προβολής του στο FOX σε τουλάχιστον 18 κανάλια (περιφερειακού τύπου)- μία ματιά στο dishtv.com θα σε πείσει. Αν έχεις χρόνο ή αρρωστήσεις και θες να δεις "Φιλαράκια" θα μπορείς με απλό Ζάπινγκ να βολτάρεις σε κάθε κύκλο, ούτε βιντεοκλαμπ τέτοιες δυνατότητες καναλιών! Το ποσοστό της Όπρα είναι επί συνόλου, καθώς δεν δημοσιοποιούνται ποσοστά 18-49 για την Daytime κι αν δημοσιοποιούνται είναι προβληματικά γιατί δεν περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως είναι το tivo ή παρόμοιες υπηρεσίες που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα εκείνες τις ώρες :). Έγινε πέρσι μία προσπάθεια (18-49 S-LIVE) αλλά στην πληθώρα καλωδιακών και δορυφορικών παρόχων μπερδεύτηκαν.

    Γενικά δεν υπάρχει εκπομπή που περνάει το 6αράκι στο εμπορικό κοινό :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. thanks Mister Sandman με ξεδιάλυνες κάπως τις απορίες μου...:)

    Γι' αυτό και οι σειρές που κατεβάζω αργούν το καιρό αυτό τόσο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όντως από το 2007 και εξής που στις μετρήσεις τηλεθέασης συμπεριλήφθηκε και το DVR κάθε χρόνο τα ποσοστά στα νεανικά κοινά σχεδόν όλων των προγραμμάτων μειώνονται.Πλέον μόνο το ποδόσφαιρο στο NBC σημειώνει πάνω από 6.0 στις ηλικίες 18-49.Επίσης μόνο αυτά κοινά ενδιαφέρουν τους διαφημιστές.Δεν κοιτάνε τα συνολικά νούμερα μια σειράς,πχ το NCIS με 19+ εκ. αποφέρει λιγότερα χρήματα από το GLEE με 11 εκ.Το πρώτο στα "νεανικά" κοινά σημειώνει 3.5-4.0,ενώ το δεύτερο 4.5-5.0.Τέλος μια σειρά για να παραμείνει στον αέρα πρέπει τουλάχιστον να έχει ποσοστά της τάξεως του 2.5(για τις κωμωδίες) και 3.0+(για τα ακριβότερα δράματα).Βέβαια αυτά επαναπροσδιορίζονται ανάλογα με τις προσδοκίες και το μ.ο του εκάστοτε καναλιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. re paidia den einai pososta ..kanei lathos einai rating points. kathe rating points antiprosopevei ena noumero(den xero akrivos) tsekarete to www.tvbythenumbers.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !