DOMENICA - Τεύχος 1

6
Μετά το «Φράηντεϊζ» για την Αμερική ήρθε το «Domenica». Κάθε εβδομάδα τα σημαντικότερα νέα της Ευρωπαϊκής τηλεοπτικής αγοράς. Οι νέες τάσεις, η μόδα και τα όσα γράφουν οι τηλεοπτικές στήλες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. «Domenica»! Κάθε Κυριακή χωρίς μανταλάκι στο tvnea!

Διαβάστε τα θέματα του Domenica και επιμέλειας Mr.Sandman εδώ…

«Πωρωμένοι Γάλλοι»: Ρεκόρ τηλεθέασης για το NCIS
Το γαλλικό M6 χτυπάει ιδιαίτερα υψηλές τηλεθεάσεις με τον έβδομο κύκλο της δημοφιλούς αστυνομικής σειράς NCIS. Η αμερικανική σειρά που σπάει κάθε εβδομάδα ταμεία στην Αμερική με 17 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο, φαίνεται πως έχει μαγέψει και τους Γάλλους φίλους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μετρήσεων η σειρά δράσης έσπασε την προηγούμενη εβδομάδα το φράγμα των 6 εκατομμυρίων τηλεθεατών αγγίζοντας και επισήμως το 1/3 των νοικοκυριών με τηλεθεατές της ηλικιακής ομάδας 18-36! Μάλιστα η σειρά βρέθηκε μόλις 300 χιλιάδες τηλεθεατές πίσω από τον ιδιαίτερα επιτυχημένο δέκατο κύκλο του γαλλικού «Survivor» που προβάλλεται με τίτλο «Koh-Lanta» στο κανάλι TF1. Σύμφωνα με τηλεκριτικούς ο έβδομος κύκλος υπήρξε ο πιο εμπορικός για αμερικανική αστυνομική σειρά στην ιστορία της γαλλικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Το δίκτυο έχει στα συρτάρια του άλλα οκτώ επεισόδια πρώτης προβολής του έβδομου κύκλου. Το M6 προέβαλε την σειρά για πρώτη φορά το 2004 και έκτοτε έχει δημιουργήσει σταθερή ζώνη προβολής κάθε Παρασκευή στις 20.40 τοπικής ώρας.

«Ντάνι Λοβίνσκι»! Η Γερμανίδα που κατακτά το Hollywood
Χαρές στην Γερμανία. Μετά από μία πενταετία γεμάτο χαμηλές πτήσεις, περικοπές και στροφή σε reality, το γερμανικό δίκτυο SAT1 κατάφερε να εδραιώσει ξανά μία τηλεοπτική σειρά με υψηλές επιδόσεις στο εμπορικό και –για πρώτη φορά- αμερικανικές διαθέσεις για … adaption! Η σειρά που αποτύπωσε για πρώτη φορά χαμόγελα σε παραγωγούς, ηθοποιούς και σεναριογράφους μυθοπλασίας της Γερμανίας και την ελπίδα πως τα κανάλια θα στραφούν και πάλι σε σειρές… ταξιδεύει πλέον στο Χόλιγουτ και συγκεκριμένα στο δίκτυο «The CW». Για την μεταφορά έκλεισε η σεναριογράφος του Gilmore Girls κ. Jenny Snyder Urman, ενώ σκηνοθέτης αναλαμβάνει ο Richard Shepard, γνωστός από την Ugly Betty. Για τον πρωταγωνιστικό έκλεισε η Amanda Walsh. H «Ντάνι Λοβίνσκι» είναι μία κομμώτρια που επισκέφθηκε νυχτερινό πανεπιστήμιο και έγινε δικηγόρος στα 30 της. Η δυσκολία της να αποκτήσει –λόγω κοινωνικού στάτους- θέση σε δικηγορικό γραφείο, την οδηγεί μαζί με πλαστικό τραπεζάκι, καρέκλα και χρονόμετρο στην είσοδο εμπορικού κέντρου όπου για ένα Ευρώ την ώρα αναλαμβάνει υποθέσεις φτωχών και κατατρεγμένων.

Άνω-κάτω στην Ιταλία το «X-Factor» λόγω Pepsi
Η Ιταλική Ένωση προστασίας καταναλωτών Codacons σηκώνει βαρύτατες κατηγορίες κατά του ιταλικού X-Factor. Όπως ισχυρίζεται η Codacons, η εκπομπή παραβιάζει τους νόμους περί συγκεκαλυμμένης διαφήμισης. Η Ένωση παρατήρησε όπως και εκατομμύρια τηλεθεατές την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερα κουτιά της εταιρίας αναψυκτικών PEPSI που είχαν τοποθετηθεί στο τραπέζι των κριτών. Τα κουτιά είχαν τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο μπουκάλια με νερό –από όπου είχαν αφαιρεθεί προηγουμένως τα λογότυπα. Εάν η Ένωση προχωρήσει σε μήνυση, ο κρατικός φορές RAIDUE υπολογίζεται πως θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο που θα υπερβεί τα δύο εκατομμύρια Ευρώ.

Μέχρι το 2013 η φόρμουλα 1 στην Ελβετία
Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο κρατικός φορέας SF1 ανανέωσε για πολλοστή φορά το συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρία Formula One World Championship Ltd.! Το SF1 θα μεταδίδει όλους τους αγώνες της Φόρμουλα 1 ζωντανά, ενώ θα διαχειρίζεται όλα τα πλάνα και τις εικόνες της διοργάνωσης εντός της Ελβετίας μέχρι και το 2013. Πρόκειται για μία από τις μακροβιότερες συνεργασίες στον κλάδο, καθώς φέτος κλείνει τα 41 χρόνια! Η πρώτη σύμβαση συνυπογράφηκε το 1969 και συνεχίζει με ανανεώσεις δίχως διακοπές μέχρι και σήμερα. Να θυμίσουμε πως την πρόσφατη νίκη του Sebastian Vettel παρακολούθησε σχεδόν το 49% των Ελβετών τηλεθεατών!

Το «Εζέλ» στην Ελλάδα!
Η δραματική σειρά «Ezel» (Χωρίς παρελθόν) του Τούρκου Ay Yapim, πωλήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε τριάντα τηλεοπτικά δίκτυα. Ανάμεσα τους η Ελλάδα και ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, η Σερβία, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Αίγυπτος και η ΠΓΔΜ. Το σενάριο της σειράς βασίζεται ουσιαστικά στο μεγάλο μυθιστόρημα του Alexandré Duma με τίτλο «Le Comte de Monte-Cristo». Συγκεκριμένα η ιστορία διαδραματίζει την περιπέτεια του Ουμάρ που επιστρέφει από την στρατιωτική του θητεία προκειμένου να παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του Εησάν. Αυτό που δεν γνωρίζει ο ίδιος είναι, πως οι δύο καλύτεροι του φίλοι και η Εησάν ετοιμάζονται να ληστέψουν ένα καζίνο. Οι τρεις τους δεν θα διστάσουν να παγιδέψουν τον συμπαθητικό Ουμάρ και να τον χώσουν τελικά και στην φυλακή. Εκεί ο νέος θα ζήσει την κόλαση, ενώ την ίδια στιγμή η Εησάν θα μάθει πως είναι έγκυος από τον άνθρωπο που πρόδωσε και έχωσε στην φυλακή. Κατά την διάρκεια μίας ταραχής στην φυλακή, ο Ουμάρ θα δραπετεύσει, στήνοντας τον θάνατο του. Επιστρέφει στον έξω κόσμο με νέο πρόσωπο και το όνομα Εζέλ. Η σειρά αποτελείται από 35 επεισόδια στον πρώτο κύκλο, ενώ αυτή την περίοδο γυρίζονται και προβάλλονται στην γειτονική Τουρκία άλλα 33 επεισόδια που ανήκουν στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

Ουγγαρία...αίμα, σπέρμα και ΕΣΡ!
Για να αποφύγει τα πρόστιμα μαμούθ του παρελθόντος, το ουγγρικό κανάλι RTL Klub αποφάσισε να καταθέσει κώδικα δεοντολογίας στο ΕΣΡ της Ουγγαρίας. Όσο και περίεργο να ακούγεται, το κανάλι κατέθεσε μία λίστα από ηθικούς κανόνες που δεν θα παραβιάζονται κατά την διάρκεια προβολής της εκπομπής «Való Világ» που αποτελεί αντίγραφο του Big Brother και καταγράφει την ζωή έγκλειστων σε μία βίλα. Στο παιχνίδι οι τηλεθεατές επιλέγουν δύο φορές την εβδομάδα το πρόσωπο που θα ήθελαν να φύγει από την Βίλα. Κάθε εβδομάδα οι παίκτες και οι τηλεθεατές ψηφίζουν ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους δυο συγκάτοικους προς αποχώρηση (ένας από παίκτες, ένας από τηλεθεατές). Οι προς αποχώρηση παίκτες καλούνται στο ζωντανό σόου στο στούντιο της εκπομπής και οι τηλεθεατές επιλέγουν τον παίκτη που θέλουν να ξαναδούν στο σπίτι. Στους τρεις προηγούμενους κύκλους η εκπομπή δέχθηκε τα πυρά από σύσσωμη την τηλεοπτική αγορά, καθώς για πρώτη φορά λάνσαρε προκλητικές σκηνές σεξ και έντονης βίας στην υψηλή ζώνη, ενώ παρέλειψε -εντελώς- να κόψει στο μοντάζ διαλόγους με χυδαίες εκφράσεις και ρατσιστικά συνθήματα. Συμπληρώνουμε πως η εκπομπή σημειώνει ιδιαίτερα υψηλές τηλεθεάσεις στην χώρα. Το ΕΣΡ τώρα, έκανε δεκτούς τους κώδικες δεοντολογίας, αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει πως θα συνεχίσει να αναλύει τις κασέτες του προγράμματος και χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την κίνηση του σταθμού.

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Συγχαρητήρια στο tvneA!!!!!! ΑΠΙΣΤΑΕΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Συγχαρητήρια στον Mister Sandman που πραγματικα η στηλη σκιζει...
    Μπραβο Mister Sandman κι απο εμενα...

    Και μια και λεμε για στήλες άλλη μια στήλη την Τετάρτη θα κάνει ΠΡΕΜΙΕΡΑ..

    ΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ 25/11 ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TV NEA ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΝΕΩΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ....... ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mprabo paidia oute efhmerida na htan euxaristoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Κώστα πολυ καλο το αρθρο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλο, άλο! Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια τόσο εδώ, όσο και στο τουίτερ. Να είστε όλες κι όλοι καλά. Μετά από μία μικρή παύση που οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες το Domenica κάθε Κυριακή εδώ με σύνθημα: Europe's finest και κάθε Παρασκευή σούπερ-ντούπερ Φράηντεϊζ με όλη την Αμερικανική τηλεόραση να παρελαύνει από το TVNEA! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !