Πρόσωπα (26/3)

12
Πολύ πολύ καλησπέρα σας !

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και σήμερα τα "Πρόσωπα" βρίσκονται εδώ για να σας παρουσιάσουν πληροφορίες και γεγονότα, τα οποία ίσως να γνωρίζετε ή ίσως και όχι για αγαπημένα πρόσωπα της Showbiz.

Κάθε Παρασκευή δηλαδή η συγκεκριμένη στήλη θα είναι αφιερωμένη σε μία καλλιτεχνική προσωπικότητα (από διάφορους χώρους) και στην πορεία της έως τώρα...

Τα αποψινά "Πρόσωπα" είναι και τα τελευταία πριν την μικρή μας διακοπή λόγω των εορτών του Πάσχα.

Το σημερινό μας αφιέρωμα αναφέρεται στον Νίκο Κουρή.


Σοβαρός, σκοτεινός, μυστήριος, ιδιαίτερος, συγκεντρωμένος ίσως και σνόμπ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά εκείνα που αντιλαμβάνεται κανείς αντικρίζοντας την μορφή του Νίκου Κουρή στην τηλεόραση ή στο θεατρικό σανίδι...

Ο Νίκος Κουρής γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Στα 35 του χρόνια σήμερα είναι παντρεμένος με την ηθοποιό και χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδου και μαζί έχουν αποκτήσει ένα νεαρό γιο. Επίσης οι γονείς του έχουν καταγωγή από την Κρήτη και την Καλαμάτα και έχει τρείς μεγαλύτερες αδερφές.

Έχει καταφέρει να θεωρείται πλέον ένας από τους πιο καταξιωμένους και ταλαντούχους (με την ουσιαστική σημασία του όρου) ηθοποιούς της γενιάς του. Χωρίς να καταναλώνεται σε τηλεοπτικές σειρές και ανόητα πολλές φορές καλλιτεχνικά εγχειρήματα και με γνώμονα πάντα την παρουσία του στο χώρο του θεάτρου έχει κατορθώσει να συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες και με ορισμένους από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης...

Ξεκινώντας τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής αποφάσισε να φοιτήσει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του θεατρικού οργανισμού Μορφές, από όπου και αποφοίτησε το 1996.


Από το ξεκίνημα του έως τώρα έχει συμμετάσχει σε 14 θεατρικές παραστάσεις, σε 3 τηλεοπτικές σειρές και σε 6 κινηματογραφικές ταινίες. Ακόμη, έχει πρωταγωνιστήσει 4 φορές στην Επίδαυρο, ενώ το καλοκαίρι που μας έρχεται θα παρευρεθεί ξανά εκεί για πέμπτη φορά στην παράσταση "Ορέστης" του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά, όπου θα ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο.

Οι άνθρωποι που τον βοήθησαν περισσότερο στις επιλογές του και στην πορεία του είναι ο Δημήτριος Μαυρίκιος (ο οποίος σκηνοθέτησε την πρώτη παράσταση του Ν.Κουρή), καθώς και οι Τ.Μπάντης, Γ.Χουβαρδάς, Λ.Βογιατζής, Γ.Κόκκος και Ν.Παναγιωτόπουλος

Με την ερμηνεία του φυσικά έχει ξεχωρίσει σε παραστάσεις όπως "Αντιγόνη" & "Ο κλήρος του μεσημεριού", αλλά και στις ταινίες όπου είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο "Αυτή η νύχτα μένει" & "Ολο το βάρος του κόσμου"..

"Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα θέματα του τύπου να γίνω πρωταγωνιστής. Δεν ήταν κάτι τέτοιο αυτοσκοπός μου. Ποτέ δεν προσπάθησα να αποκτήσω στάτους και να καθιερωθώ ως πρωταγωνιστής. Το άγχος το δικό μου είναι πολύ συγκεκριμένο: Να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί το θέατρο. Κι αυτό μού φθάνει. Άλλωστε αυτό το άγχος μπορεί να σου προσφέρει και συγκινήσεις" δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του o γοητευτικός ηθοποιός σχετικά με το θέατρο. Πάντα η μεγάλη του αγάπη δεν ήταν η τηλεόραση, αλλά το θέατρο.. Συνεχίζοντας στην ίδια συνέντευξη και σχετικά με το θέμα "τηλεόραση" και αναγνωρισιμότητα, αναφέρει: "Η τηλεόραση είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να συνηθίσω. Από τη μια προσπαθώ να είμαι κανονικός στη ζωή μου, από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι αυτό το πράγμα δεν την επηρεάζει θετικά και αρνητικά. Αρνητικά γιατί είναι πολύ περίεργο όλοι να σε κοιτάνε, να αισθάνεται ο καθένας πως μπορεί να πει για σένα ό,τι θέλει δυνατά. Ακούς και πράγματα που σε στενοχωρούν, που σε ξεφτιλίζουν. Για μένα προσωπικά, η τηλεόραση είναι μια τρομερή δυνατότητα, από πολλές απόψεις. Μακάρι να μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω και για να ξανοίξω λιγάκι τα πράγματα".

Φέτος τον απολαμβάνουμε στον ρόλο του Άλκη (παντρεμένος-χωρισμένος με δύο παιδιά, τέσσερα αδέρφια και περιπλανώμενος σε ερωτικές αναζητήσεις) στην σειρά του Mega "Τέσσερις" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

"Πάντα κάνω πράγματα στα οποία υπάρχει μια δικλίδα ασφαλείας σε ό,τι αφορά την ποιότητα της δουλειάς, τη σκηνοθεσία, το σενάριο και τους συντελεστές. Στη συγκεκριμένη δουλειά ο Χριστόφορος (Παπακαλιάτης) δουλεύει με πολλή προσπάθεια, κόπο και αγώνα. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις πώς προσπαθεί να κάνει κάτι καλό στην τηλεόραση, όχι για να κάνει τον έξυπνο αλλά γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Έτσι βλέπει τα πράγματα και δουλεύει πάρα πολύ γι΄ αυτό. Και εγώ τους ανθρώπους που δουλεύουν τους εκτιμώ a priori. Από εκεί και πέρα είναι θέμα τύχης, ταλέντου και συγκυριών. Πρέπει να δουλεύει κάποιος, να τον νοιάζει. Δεν δουλεύουν οι άνθρωποι σήμερα. Όποιος δουλεύει θεωρείται μαλάκας, τον αντιμετωπίζουν σαν να σέρνει κάρο. Η τεμπελιά θεωρείται κάτι αυτονόητο».

Στην συγκεκριμένη σειρά έχει δηλώσει ότι του αρέσει ο κόσμος/περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην μυθοπλασία της του σήριαλ.. Αυτή η οικογένεια δηλαδή που την αποτελούν τα τέσσερα αδέρφια και η μάνα. "Μου αρέσει η αίσθηση της οικογένειας, τα άλυτα θέματά της, η αγάπη".

Στο κοινό τόσο με τις ελάχιστες επιλεκτικές συμμετοχές του σε σήριαλ, όσο και στις θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνιστεί μεταφέρει την εικόνα ενός "κλειστού" χαρακτήρα, όπως ανέφερα και στην εισαγωγή του άρθρου μου. Δηλαδή την εικόνα του μη προσεγγίσιμου, λίγο σνόμπ και απόμακρου ατόμου. Κάτι όμως που δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο Νίκο Κουρή στην καθημερινότητα του. Η άποψη του για τους συναδέλφους του ηθοποιούς και γενικότερα για τον χώρο της υποκριτικής όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι ξεκάθαρη και σε σημαντικό βαθμό σκληρή. Θεωρεί ότι πλέον η νέα γενιά ηθοποιών πρέπει να είναι "κάπως". Δηλαδή πρέπει να φέρουν το προφίλ "κοινωνικός - ευχάριστος - το κέντρο της παρέας". "Δεν εκτιμώ όσους εξασκούν αυτό το πράγμα. Δεν γουστάρω να εξασκήσω τον εαυτό μου να διακρίνεται παντού, να είναι το κέντρο του κόσμου. Οι ηθοποιοί έχουν ένα πρόβλημα: χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως κοινό. Δεν βρίσκω τίποτα χαριτωμένο σ’ αυτό. Ναι όντως μπορεί να δίνω την εικόνα ενός κλειστού χαρακτήρα, εκ πρώτης όψεως. Αλλά και δεν είμαι έτσι. Έχω και το άλλο κομμάτι, το πολύ χαρούμενο και ανόητο." αναφέρει ο ώριμος υποκριτικά ζεν πρεμιέ.

Δεν θα τον δούμε να συχνάζει σε μπάρ, σε κλάμπς κλπ.. Δεν είναι στον χαρακτήρα του, στο στύλ του και στην ιδιοσυγκρασία του. Αντιθέτως στις αγαπημένες ασχολίες του ιδιαίτερου πρωταγωνιστή συγκαταλέγονται το διάβασμα, ο αθλητισμός, η μουσική και οι ώρες χαλάρωσης στο σπίτι.

Επίσης την σεζόν που διανύουμε έχει ακούσει αρκετές κριτικές από διάφορους για τον ρόλο του και την σχέση που είχε με την Ζέτα Δούκα στην σειρά (η Δούκα υποδυόταν μία τρανσέξουαλ). Όπως ο ίδιος δήλωσε, αρχικά φοβήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριζόντουσαν το συγκεκριμένο θέμα ώστε να μην είναι σε καμία περίπτωση υπαινικτικό και να μην προσβάλει αυτούς τους ανθρώπους. Δεν δίστασε μάλιστα να πει: "Άλλοι συγκινήθηκαν με την συγκεκριμένη ιστορία, άλλοι σοκαρίστηκαν, αλλά συνειδητοποίησαν ότι είναι κάτι ανθρώπινο και συμβαίνει. Υπάρχει υποκρισία και συντηρητισμός στην κοινωνία μας".

Η φετινή σεζόν είναι η πρώτη όπου ο Νίκος Κουρής δεν κάνει θέατρο και ασχολείται μόνο με τα γυρίσματα της σειράς στην τηλεόραση. Βέβαια ετοιμάζεται για το ανέβασμα της παράστασης "Ορέστης" στο καλοκαιρινό φεστιβάλ της Επιδαύρου. Το έργο θα ανέβει από το Εθνικό Θέατρο και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιάννης Χουβαρδάς. Μάλιστα ο πρωταγωνιστής θα υποδυθεί για δεύτερη φορά τον εν λόγω ήρωα, καθώς η πρώτη ήταν το 2001 όπου συμμετείχε στην παράσταση "Ορέστεια" του Αισχύλου..

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Νίκος Κουρής αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό απόλυτα ταλαντούχου ηθοποιού, προσγειωμένου ατόμου χωρίς "ψωνίσματα" και δήθεν "σταριλίκια" , & ενός ανθρώπου που έχει σωστή κρίση για την κατάσταση που επικρατεί γύρω του..

Ακολουθεί ένα βίντεο αφιερωμένο στο σημερινό μας "Πρόσωπο": Νίκος Κουρής


Έτσι λοιπόν κάπου εδώ και τα αποψινά "Πρόσωπα" έφτασαν στην ολοκλήρωση τους. Ελπίζω να σας άρεσε και το σημερινό άρθρο, να διατηρήσετε μία περιέργεια (μικρή έστω) για το επόμενο αφιέρωμα που θα δημοσιευθεί αμέσως μετά τις εορτές και χαίρομαι ειλικρινά πολύ για τα θετικά σχόλια που λαμβάνω από εσάς.

Εγώ να ανανεώσω το καθιερωμένο μας πλέον εβδομαδιαίο ραντεβού εδώ στο Tvnea για την Παρασκευή 16 Απριλίου, ασφαλώς με ένα νέο ολοκαίνουριο άρθρο αφιερωμένο σε ένα αγαπημένο πρόσωπο της Showbiz.

* Μετά το Πάσχα τα "Πρόσωπα" θα επιστρέψουν άκρως ανανεωμένα και με αρκετές εκπλήξεις.. Μείνετε συντονισμένοι εδώ στο Τvnea !

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση σας, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους, καλές στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης και ηρεμίας αυτές τις άγιες μέρες που έρχονται και όπως πάντα μια συμβουλή... να είστε πάντα ο εαυτός σας!

Γειά χαρά !
Αλέξανδρος Κούρτης

Διαβάστε ακόμη τα προηγούμενα "Πρόσωπα" εδώ:

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. enas kalos ithopoios kai den einai apo tous sinithismenous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POLY WRAIO TO ARTHRO KAI H STHLH AYTH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poio tha einai to epomeno prosopo?? kamia hot parousiastria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΠΡΙΤΝΕΙ ΣΠΙΑΡΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ THREE ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.MTVGREECE.COM(AΠΟ 26-11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)ΠΡΙΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΣ.

    ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ 1 ΨΗΦΟ,ΕΝΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ,ΤΟ ΛΕΤΕ Κ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. filotimi prospatheia alla poly kaka ellinika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. filotimi prospatheia alla 11.01 den mas epises

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΡ-10 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ 25/3/2010
    # ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΝΑΡΞ ΛΗΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΜΛ (000) ΤΜΛ% ΜΡΔ%
    1 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ MEGA 18:54 19:58 0:51 1875 18,5 48,5
    2 Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ MEGA 18:06 18:48 0:36 1623 16,0 49,4
    3 ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ALPHA 20:58 22:16 1:04 1398 13,8 30,2
    4 MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ MEGA 19:59 20:56 0:53 1001 9,9 24,4
    5 ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ALPHA 22:17 23:20 0:48 827 8,2 18,6
    6 ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ALPHA 19:59 20:58 0:47 824 8,1 20,0
    7 ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ANTENNA 22:50 24:04 0:56 823 8,1 20,2
    8 ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ MEGA 22:09 23:09 0:46 779 7,7 17,1
    9 ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ MEGA 23:16 24:12 0:46 754 7,4 19,4
    10 ALTER ΕΙΔΗΣΕΙΣ ALTER 19:57 20:51 0:50 737 7,3 18,0

    Που είναι ο Λάκης οεο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to ellada exeis talento apla eskise se total kai 15-44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ase ton lakh kai pes mas gia to ellada exeis talento oeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ακριβος το ελλαδα εχει ταλεντο ειναι the best οτι και να κανει το mega την εχασε την παρασκευη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !