«Μουσικό Κουτί»: Αυτοί είναι οι αποψινοί καλεσμένοι

Χρήστος Παναγούλης
0


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη είναι έτοιμοι να υποδεχτούν στο «Μουσικό Κουτί» τους τρεις καλούς φίλους που έγραψαν και γράφουν ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ο Βασίλης Καζούλης, ο Στάθης Δρογώσης και η Μιρέλα Πάχου θα βρεθούν κοντά τους για  να θυμηθούν άγνωστα περιστατικά από την ζωή τους, άρρηκτα δεμένα με την μουσική τους σταδιοδρομία, που διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία, αλλά και τραγούδια που αγάπησαν σε πρωτότυπες διασκευές και ερμηνείες.

Θυμάται ο Βασίλης Καζούλης: «Ήταν σε ένα πανηγύρι στο Ασκληπιείο της Ρόδου, που είπα τη “Μισιρλού” και τότε ο πατέρας του παπά του χωριού μού είπε: ‘‘Βασιλάκη, παιδί μου, να ξέρεις ότι μια μέρα εσύ θα φτάσεις ψηλά’’…».

Ακόμη, μιλάει για  τη συναυλία που τον έκανε να κλάψει: «Ήταν το 2003 η συναυλία του Paul McCartney, έκλαιγα που έβλεπα τον θείο μου τον Paul.  Ήταν δάκρυα χαράς και όχι στεναχώριας… Έπαιζε τρεις ώρες ασταμάτητα μέσα στη βροχή και δεν έφυγε κανένας».

Στην ερώτηση ποια ήταν η Φανή, απαντά: «Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν τη λέγανε Φανή… Φυσικά και το τραγούδι γράφτηκε για κάποιο κορίτσι που είχα στο μυαλό μου!».

«Η γιαγιά μου η Ευσταθία, που πήρα το όνομά της, είναι η ηρωίδα μου», αποκαλύπτει ο Στάθης Δρογώσης. «Είναι μία γυναίκα που είχε μονογονεϊκή οικογένεια το 1950. Έγραφε ποιήματα και κάθε φορά στις οικογενειακές γιορτές παίζαμε ντουέτο, εγώ έκανα τον Αττίκ και η γιαγιά μου τραγούδαγε… Και, μάλιστα, άφηνε έναν υπαινιγμό ότι είχε ζήσει όλα όσα τραγουδούσαμε… Είχε τρομερή φαντασία! Αυτή χρηματοδότησε και τις σπουδές μου στο ωδείο».  «

Όταν διαλύθηκε το συγκρότημά μου -θυμάται- και υπήρχε κατάθλιψη και απομόνωση είχα πιάσει δουλειά ως κούριερ… Τότε με παίρνει τηλέφωνο ο παραγωγός μου, ο Μανώλης Φάμελλος, και μου λέει ότι ο Κότσιρας δέχτηκε να κάνετε ντουέτο. Τρέχω στο αφεντικό και του λέω “Φεύγω”… Ξέχασα και την ταυτότητά μου από τη βιασύνη μου…».

Η ταλαντούχα τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου μιλάει για το τραγούδι «Μιρέλα», που την έκανε γνωστή, για τα πρώτα της βήματα στη μουσική δίπλα στον Βασίλη Καζούλη αλλά και για το πώς συνδύασε τραγούδι και διάβασμα για το διδακτορικό της Νομικής!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !