Αυτό είναι το ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ της Χίσλοπ που φέρνει η ΕΡΤ

1

Όπως σας ενημερώσαμε , το βιβλίο ,''Καρτ Ποστάλ'',της Βικτώριας Χίσλοπ πρόκειται να βγει στη μικρή οθόνη μέσω της ΕΡΤ.Η σκηνοθεσία περνά στον Θοδωρή Παπαδουλάκη, έπειτα από την κρούση του Νίνου Ελματζιόγλου, που τότε στο MEGA και οι 3 μαζί έστησαν το αξεπέραστο ΝΗΣΙ.Ποια είναι η υπόθεση; Ας δούμε τι θα ξεδιπλωθεί στις οθόνες μας...


Κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. 

Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Ωστόσο, το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της. 

Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμια φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Οι Καρτ Ποστάλ της Βικτόριας Χίσλοπ είναι ένα παζλ: οι διαφορετικές ιστορίες, οι αφηγητές, οι συναντήσεις του Α, το ταξίδι της Έλι, οι κάρτες και οι φωτογραφίες, συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Μια εικόνα που ακτινοβολεί ομορφιά, αξιοπρέπεια, αγάπη για τη ζωή. Μπορεί σε κάποια σημεία πράγματα να φαίνονται ωραιοποιημένα, αλλά υπάρχουν και μεγάλες αλήθειες στο βιβλίο. Οι αλήθειες των απλών ανθρώπων που ζουν στις μικρές πόλεις, που ακόμη και σήμερα ανοίγουν την πόρτα τους για να υποδεχθούν ένα ξένο. Είναι όμορφη χώρα η Ελλάδα, είναι ωραίος λαός οι Έλληνες, μοιάζει να λέει η Χίσλοπ σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας. 

Οι Καρτ Ποστάλ είναι ένα βιβλίο που φανερώνει τις ομορφιές, αλλά και τις αδυναμίες της Ελλάδας. Ένα βιβλίο που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε, να κοιτάξουμε ψηλά τον γαλανό ουρανό και τον φωτεινό ήλιο και να θυμηθούμε ότι ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο, με φυσικές ομορφιές και ακόμη πιο όμορφους ανθρώπους. 

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μπραβο στην ερτ. Να ξεαποβλακωθουμε απο τα σκουπιδια των ιδιωτικών καναλιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !