Οι 10 πιο τηλεοπτικοί ηθοποιοί στην ελληνική tv...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
14

Ένα επάγγελμα που σίγουρα δεν σπανίζει στην Ελλάδα είναι αυτό του ηθοποιού, ωστόσο στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές σειρές είναι πολύ περιορισμένες αριθμητικά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα πολύ μικρό ποσοστό των ηθοποιών έχει παρουσία στα εγχώρια σήριαλ. Παρόλο αυτά, υπάρχουν ορισμένοι που για κάποιους λόγους βρίσκονται συνέχεια στην ελληνική τηλεόραση. 

Αναφέρομαι σε αυτούς που κάθε χρόνο έχουν δουλειά στη μικρή οθόνη και ότι από τη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους σε αυτή δεν θα βρεθούν εύκολα εκτός, ακόμα και για μία σεζόν. 

Στη λίστα που ακολουθεί θα σας παραθέσουμε μία λίστα με τους 10 πιο τηλεοπτικούς ηθοποιούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε κάποιον. 

1) Γιάννης Μπέζος

Είναι ίσως ο πιο τηλεοπτικός ηθοποιός της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ξεκίνησε στην αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης με την ιστορική σειρά "Οι Απαράδεκτοι" το 1990. Ακολούθησαν οι σειρές  "Απών", "Της Ελλάδος τα παιδιά", "Εκείνες και εγώ", "Βίος Ανθόσπαρτος", "Αριστοτέλης ο Άριστος", "Άκρως Οικογενειακόν", "Λίστα Γάμου", "Μαχαιρώματα", "'Ηρθε κι έδεσε", "Ευτυχισμένοι μαζί", "Κλινική Περίπτωση", "Το σπίτι της Έμμας", "Μη με σκας", "Η ζωή εν τάφω" και "Πέτα τη φριτέζα". 

Η τελευταία, μάλιστα, συνεχίζει και την επόμενη σεζόν. 16 σειρές και έμεινε εκτός μόνο τις σεζόν 2000-2001, 2005-2006, 2009-2010, 2010-2011, 2012-2013 (όταν τελευταία στιγμή η "Κλινική Περίπτωση" δεν συνεχίστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων του σταθμού), 2014-2015, 2016-2017, 2017-2018. Οι 8 σεζόν φαίνονται πολλές, αλλά μέσα σε 30 χρόνια χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης δεν είναι τίποτα. 

2) Κώστας Κόκλας

Από το 1995 που πρωταγωνίστησε στη  σειρά του Mega με τίτλο "Απών" άρχισε να έχει μία διαρκή και σταθερή παρουσία στην τηλεόραση. Ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις σειρές "Σαμπουάν", "Cheek to cheek", "Τζιβαέρι", "Εγκλήματα", "Βότκα Πορτοκάλι", "Στρίβειν δια του αρραβώνος", "Φεύγα", "Κάμερα Καφέ", "Ελλάς στο μεγαλείο σου", "Ελιές Θρούμπες", "30 μέρες αγωνίας", "Πολυθρόνα για 3", "Λατρεμένοι μου γείτονες", "Παιδική Χαρά", "Βασιλιάδες", "Δια Ταύτα", "Μοντέρνα Οικογένεια", "Συμμαθητές", "Κάτι χωρισμένα παλικάρια", "Όσο έχω εσένα". 

Με λίγα λόγια μέσα σε μόλις 23 σεζόν πρωταγωνίστησε σε 21 σειρές. Έχει μείνει εκτός μόνο τις σεζόν 2010-2011 και 2016-2017 (για λόγους υγείας).   Παράδοξο είναι πως για τη νέα σεζόν δεν έχει "κλειδώσει" πουθενά. 

3) Γιάννης Τσιμιτσέλης

Είναι μόλις 38 ετών, ωστόσο έχει καταφέρει να έχει μία σημαντική πορεία στην ελληνική τηλεόραση. Δεν έχει κάνει αριθμητικά πολλές σειρές, καθώς έτυχε κάποιες παραγωγές να διαρκέσουν αρκετές σεζόν. 

Δυναμικά ξεκίνησε στην τηλεόραση το 2000 με τη σειρά "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή". Ακολούθησαν το "Οικογένεια Καράμπελα", "To πιο γλυκό μου ψέμα", "Μη μου λες αντίο", "Κρυφά Μονοπάτια", "Λούφα και Παραλλαγή" "Έχω ένα μυστικό", "Πολυκατοικία", "Κάτω Παρτάλι", "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα" και τις τελευταίες 3 σεζόν στο "Έλα στη θέση μου". 

Συνολικός αριθμός 11 σειρές σε 19 χρόνια, ωστόσο έχει βρεθεί εκτός μόνο τις 3 σεζόν 2002-2003, 2011-2012, 2012-2013.  Και την επόμενη σεζόν συνεχίζει για 4η χρονιά το "Έλα στη θέση μου". 

4) Μάριος Αθανασίου 

Αρκετά μικρός ξεκίνησε και εκείνος την πορεία του στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα, το πρωταγωνιστικό ντεμπούτο του το έκανε το 1998 με το καθημερινό σήριαλ "Απαγορευμένη Αγάπη", που κράτησε 3 ολόκληρες σεζόν.  Συνέχισε με τις "Αέρινες Σιωπές", το "Μου λείπεις". Στη συνέχεια ήρθε η τεράστια επιτυχία του "Θα βρεις το δάκαλο σου" και ακολούθησαν το "Coupling", το "Litsa.com", το "Με τα παντελόνια κάτω", οι "Συμμαθητές", το "Κάτι χωρισμένα παλικάρια" και τη σεζόν που μας πέρασε η "Ελεύθερη σχέση". Δέκα σειρές μέσα σε είκοσι χρόνια, ωστόσο έμεινε εκτός μόνο τις σεζόν 2004-2005, 2010-2011 και 2011-2012. 

5) Βάσω Λασκαράκη

Ξεκίνησε στην τηλεόραση μόλις το 2005. Έχει πρωταγωνιστήσει μόνο σε 5 σειρές σε διάστημα 13 σεζόν, ωστόσο το εκπληκτικό είναι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει μείνει ούτε μία σεζόν εκτός τηλεόρασης. 

Μετά τις "Φιλοδοξίες" ήρθε η καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 "Έρωτας" και στην πορεία οι σειρές "Πολυκατοικία", "Κλεμμένα Όνειρά και το "Σόι Σου". Τη νέα σεζόν θα συνεχίζει τη σερί τηλεόραση για 14η χρονιά με τη σειρά του ALPHA με τίτλο "Έρωτας Μετά". 

6) Αποστόλης Τότσικας

 Είναι ένας ηθοποιός της νεώτερης γενιάς που μέσα σε διάστημα 11 σεζόν έχει λείψει μόνο δύο. Ξεκίνησε το 2007 με την τεράστια επιτυχία "Μαζί σου", ενώ ακολούθησαν το "Κλειδί του Παραδείσου", " Πίσω στο σπίτι", "Μπρούσκο" ( για 4 σεζόν), "Παρθένα Ζωή", "Για πάντα παιδιά". 

Έχει βρεθεί εκτός τις σεζόν 2009-2010 και 2010-2011. Tην επόμενη σεζόν θα ανήκει στο cast του "Έλα στη θέση μου".


7) Ρένια Λουιζίδου

Είναι μία ηθοποιός που έχει αφήσει τη δική της ιστορία στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση. Έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά "Οι Απαράδεκτοι" το 1990 και ακολούθησαν οι σειρές "Πλάκας Μέλαθρον", "Της Ελλάδος τα παιδιά", "Ο Πέτρος και τα κορίτσια του", "Ένας Έρωτας" "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή", "Εσύ φταις", "Ουδέν πρόβλημα", "Δροσουλίτσες", "Το Καφέ της Χαράς" " Ιωάννα της Καρδιάς", "Κλεμμένη Ζωή¨, "Παιδική χαρά", "Το αμάρτημα της μητρός μου", "Το Σόι Σου". 

Δεκαπέντε σειρές, εκ των οποίων αρκετές από αυτές ("Και οι Παντρεμένοι έχουν ψυχή", το "Καφέ της Χαράς" και το "Σόι σου" διήρκησαν αρκετά χρόνια. Έχει μείνει εκτός μόνο τις σεζόν 2002-2003, 2008-2009, 2010-2011, 2011-2012, 2013-2014, δηλαδή 5 σεζόν μέσα σε 28. 

Την επόμενη σεζόν θα είναι στην τηλεόραση με την επιστροφή του "Το Καφέ της Χαράς". 

8) Βασιλική Ανδρίτσου

Είναι μία περίπτωση ηθοποιού, που επίσης έχει καταφέρει μέσα σε 18 χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε πολλές σεζόν και να έχει λείψει λίγες σεζόν. Ξεκίνησε το 2000 με τη σειρά "Ο τέλειος άνδρας". Ακολούθησαν οι σειρές "Δροσουλίτσες", "Κάμερα Καφέ", "Σαββατογεννημένες", "Όλα στην ταράτσα", "Το Κόκκινο Δωμάτιο", "Η Πολυκατοικία", οι "Βασιλιάδες", "Τρίχες", "Κάτι χωρισμένα παλικάρια. 

Την επόμενη σεζόν θα επιστρέψει με τη νέα εκδοχή της σειράς "Η Πολυκατοικία". Έχει πρωταγωνιστήσει σε 10 σειρές και έχει μείνει εκτός μόνο τις σεζόν 2012-2013, 2013-2014 και 2018-2019 (έμεινε έγκυος και γέννησε). 

9) Αλέξανδρος Σταύρου

Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε και τον βασιλιά των καθημερινών δραματικών σειρών. Το μεγάλο μπαμ στην tv το έκανε το 1996 με τη "Λάμψη" και στην πορεία ήρθαν οι σειρές "Στα φτερά του έρωτα", "Βέρα στο δεξί", "Ο γητευτής", "Τα μυστικά της Εδέμ", "Κλεμμένα Όνειρα", "Δικαίωση", "9 μήνες", "Παρθένα Ζωή", "Επιστροφή". 

Την επόμενη σεζόν θα ενταχθεί στο cast του "Γυναίκα χωρίς όνομα". Βρέθηκε εκτός μόνο τις σεζόν 1997-1998, 1998-1999 και 2008-2009, δηλαδή 3 σεζόν στις 22. 

10) Κατερίνα Γερονικολού

Είναι μόλις 35 ετών, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια έχει μία σταθερή παρουσία στην ελληνική τηλεόραση. Ξεκίνησε το 2008 με τη μεγάλη επιτυχία "Ο Λάκης ο Γλυκούλης". Στην πορεία ήρθαν οι "Βασιλιάδες", η "Δικαίωση", η "Μοντέρνα Οικογένεια", το "Η Ζωή" και το "Τατουάζ". 

Έχει βρεθεί εκτός μόνο τις σεζόν 2010-2011,  2012-2013 και 2013-2014.

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ελα τωρα που μεσα σε αυτους ειναι ο Τοτσικας,ο Αθανασιου,η Λασκαρακη και ο Σταυρου....Ορι θελετε λετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τι κριτηριο τους βγαλατε;Πιο αντιτηλεοπτικο απο τον Σταυρου δεν εχει.Τεντωνεις αυτια για να καταλαβεις τι λεει(απορω τι κανουν στις σχολες που πηγαν),δεν μιλαει ποτέ με αποτελεσμα να ειναι και απομακρος στο κοινο.Για ποια τηλεοπτικοτητα μιλατε;Και για τους αλλους τα ίδια ισχυουν.Πιο ακυρα ονοματα δεν μπορουσατε να βρειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ειναι με το κριτηριο οτι τους τρωμε στη μαπα γιατι εχουν γερές δημοσιες σχεσεις ισχυει,οντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω δεν καταλάβατε περί τίνος πρόκειται. Μιλάμε για ηθοποιους που έχουμε δει σε πολλές σειρές ή σεζόν στην τηλεόραση. Τι σχέση έχει αν "δεν ακούγεται όταν μιλάει";;;
    Ο Μπέζος έχει κάνει και κάποια γκεστ σε σειρές.
    Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, προφανώς δεν κρίνεται το ταλέντο στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Ασχολήθηκα με το ότι αυτοί οι ηθοποιοί έχουν μείνει ελάχιστες σεζόν εκτός tv...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ακούσω κανεναν να ξαναμιλάει έτσι για τον Σταύρου γιατι θα τρελαθώ. Απο τους καλύτερους ηθοποιούς σε δραματικές σειρές. Το ότι δεν πηγαίνει σε life style εκπομπές και στην κα σκορδουλα το βάζω στα θετικά του, όπως και το ότι δεν μιλάει για την προσωπική του ζώη. Θέλει μόνο να απασχολεί με την επαγγελματική του καριέρα και τίποτα άλλο και αυτό είναι προς τιμή του, σε αντίθεση με κυρίες τύπου Λασκαράκη-Οικονομάκου που απασχολούν μόνο με τα γκομενικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Αρτεμιάδη από τη στιγμή που βάλατε ηθοποιούς που έχουν μείνει ελάχιστες σεζόν εκτός κάποιας σειράς τότε ο τίτλος σας είναι παραπλανητικός. Γιατί ξεκάθαρα οι πιο τηλεοπτικοί είναι ο Χάρης Ρώμας, Η Ρένια Λουιζίδου (που καλώς την βάλατε) , φυσικά η Ελένη Ράντου και αρκετοί άλλοι που ψυχαγωγούν ακόμα και τώρα το κοινό τους μέσω τη επαναλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα οτι πεις.....δεν θα μιλαμε για τον Σταυρου επειδη ετσι θες.Σε δραματικες σειρες παιζει γιατι παρ'οτι δεν κανει lifestyle εχει γερο βυσμα....Ναι υπαρχουν ηθοποιοι που μπορει να μην τα λενε αλλά να εχουν τρομερα βυσματα.Οσο για το οτι δεν μιλαει για την προσωπικη του ζωη,τι να πει;τα παντα ξερουμε,τα λεει η γυναικα του όλα,τι να πει αυτος.Όσο για Οικονομακου δεν ειπα το αντιθετο,τωρα για την Λασκαρακη δεν την εχω παρακολουθησει για να ξερω πόσο ψωνιο ειναι.Ε οχι και απο τους καλυτερους δραματικους ηθοποιους....μην τρελαθουμε...Στο ξεκινημα του ηταν και εντελως ανεκφραστος.Δραματικοι ηθοποιοι;Ζαλμας,Βουρος,Μιχαλοπουλος κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και βεβαια εχει σχεση το οτι δεν καταλαβαινουμε τι λεει,στην τηλεοραση ειναι,επιπλεον το οτι τους βλεπουμε δεν εχει σχεση με το αν διαθετουν ταλεντο,αν θελετε να πειτε αυτο κ.Αρτεμιαδη οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή δεν βγαίνει στις εκπομπούλες της lifestyle ο θεός να τις κάνει , δεν σημαίνει ότι έχει βύσμα και είναι στην τηλεόραση, αλλά επειδή είναι καλός σε αυτό που κάνει. Δεν είναι όλες σαν την Σκορδά και κάτι άλλες που χρειάστηκαν βύσμα και σπρώξιμο για να βγουν μπροστά. Μάλλον δεν έβλεπες κλεμμένα όνειρα. Αν το έβλεπες θα συμφωνούσες μαζί μου σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Αρτεμιαδη η Γερονικολού δεν έπαιζε στην μοντέρνα οικογένεια του mega αλλά στην τρελή οικογένεια του star.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα Κλεμμενα ονειρα δεν θεωρουνται καν δραματικη σειρα.Μόνο δραματικη σειρα δεν ηταν.Και τελοσπαντων για να κλεισει το θεμα επειδη τραβηξε πολυ,δεν προωθουνται μόνο κατι ξωανα οπως η Σκορδα αλλά και τυποι πιο ψευτοκουλτουρε οπως ο Σταυρου και για να το τεκμηριωσω,κουμπαριες και ιστοριες με σεναριογραφους,σκηνοθετες κλπ δεν αρμοζουν σε ατομα που δεν θελουν να θεωρουνται βυσματουχοι.Αυτα,καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι σειρές που έπαιξε η Γερονικολου στο Star λέγονταν "Ζωή μου" και "Τρελή οικογένεια" και όχι "Η Ζωή" και "μοντέρνα οικογένεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. MEΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ...ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,....ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !