Σάκης Τανιμανίδης: Το Survivor και τα σχέδιά του για το μέλλον

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Η συζήτηση λοιπόν ξεκίνησε για το ριάλιτι επιβίωσης που προβάλλει ο ΣΚΑΪ και ρωτώντας τον πώς είναι να βρίσκεται για τρίτη σεζόν στον Άγιο Δομίνικο, μου είπε: «Τρίτη σεζόν… και τι σεζόν! Με περιπέτειες και αλλαγές! Καταρχάς να θυμίσω ότι φέτος είμαστε σε μια καινούργια περιοχή στα νοτιοανατολικά του νησιού. Αυτό από μόνο του έχει αλλάξει την καθημερινότητά μου αφού έχω πολλά να εξερευνήσω. Μια ακόμα αλλαγή είναι ότι φέτος βρίσκομαι στον Δομίνικο παντρεμένος, οπότε και αυτό αλλάζει αρκετά την καθημερινότητα! (γέλια) Προς το καλύτερο εννοώ φυσικά, έτσι; Μην το διαβάσει κανείς και έχουμε και θέματα από το πουθενά! (γέλια ξανά).
Φέτος υπάρχουν πολλές αλλαγές στο concept και δεν αναφέρομαι μόνο στο «Ελλάδα-Τουρκία» αλλά και στον πιο… δραστικό ρόλο σου. Δεν είσαι μόνο παρουσιαστής αλλά εμφανίζεσαι και ως coach της ελληνικής ομάδας.
Ο ρόλος μου φέτος είναι διαφορετικός γιατί το concept «Ελλάδα- Τουρκία» μου δίνει το δικαίωμα να υποστηρίζω (ξεκάθαρα) την ομάδα μας, ενώ στο «Διάσημοι-Μαχητές» πρέπει να κρατάω τις ισορροπίες. Έτσι μπορώ να εκδηλώνομαι πιο εύκολα και πολλές φορές με την εμπειρία που μου έδωσαν τα δύο πρώτα Survivor να προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω καθόλου να χάνουμε και τα συναισθήματα της νίκης ή της ήττας είναι νομίζω εμφανή φέτος στις αντιδράσεις μου!
Θα ήθελα να μου πεις πώς την βλέπεις την ελληνική ομάδα, προτερήματα αλλά και… ελαττώματα.
Η Ελληνική ομάδα είναι καλή. Έχει πολύ δυνατές κοπέλες, αθλητικές, έξυπνες και προσηλωμένες στο στόχο. Στα αγόρια τα στατιστικά δείχνουν ότι υστερούμε συγκριτικά με την αντίπαλη ομάδα, αλλά ο λόγος πιστεύω είναι η ψυχολογία των παικτών. Τα αγόρια μας -στο μεγαλύτερο ποσοστό τους- είναι γρήγορα και με καλό στόχο. Μάλιστα τώρα τελευταία που πήραμε κάποιες νίκες ήδη τα παιδιά μπαίνουν μέσα με περισσότερο τσαμπουκά και για αυτό την τελευταία εβδομάδα έχουμε κερδίσει τους 4 από τους 5 αγώνες! Και για να ολοκληρώσω την ανάλυση, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το ελληνικό φιλότιμο.
Θέλω τη γνώμη σου όμως και για τους αντιπάλους, την τούρκικη ομάδα…
Όπως σου είπα το δυνατό τους σημείο είναι ότι στήνονται στην αφετηρία έτοιμοι για τη νίκη. Αν χάσουν, για αυτούς το θεωρούν έκπληξη. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.
Αλήθεια είχες λόγο, έλαβες μέρος στην επιλογή των παικτών της Ελληνικής ομάδας;
Άκου, υπάρχουν κάθε χρόνο 40-50-60 χιλιάδες αιτήσεις! Η παραγωγή τις φιλτράρει όλες αυτές και στη συνέχεια, μετά από αρκετές φάσεις, καταλήγει σε 30-40 τελικούς πιθανούς παίκτες. Σε αυτή την τελική φάση βρέθηκα φέτος και εγώ για να δούμε 15 άντρες και 15 γυναίκες και να πω τη γνώμη μου. Στη συνέχεια όμως, όταν βρίσκομαι στον Άγιο Δομίνικο χάνω και πάλι την επαφή και περιμένω τους έξτρα παίκτες.
Πάντως, αν και μπροστά από τις κάμερες υπάρχει –και «καλλιεργείται» και από εσένα- το αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο λαοί έχουμε… θέματα μεταξύ μας. Πιστεύω ότι αυτή η… κόντρα έπαιξε βασικό ρόλο για να δημιουργηθεί το «Survivor Ελλάδα Vs Τουρκίας».
Το να εξισώνουμε τις σχέσεις δύο λαών, τα ιστορικά γεγονότα εκατοντάδων ετών που διαμόρφωσαν αυτές τις σχέσεις, αλλά και τον πόνο και την εθνική τραγωδία με ένα απλό τηλεοπτικό show, θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον προσβλητικό για την ίδια την ιστορία μας. Είναι υπερβολικά μικρό και ασήμαντο συγκριτικά το Survivor και το κάθε Survivor για να έχει ρόλο σε αυτή τη συζήτηση.
Το Survivor, όπως και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές  ή παιχνίδια ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες στο παρελθόν, είναι απλά παιχνίδια και ως τέτοια πρέπει να τα τοποθετούμε στο μυαλό μας.
Οπότε δεν έπαιξε ρόλο καμία «κόντρα», όπως λες…!
Οκ. Πίσω από τις κάμερες… μακριά από τις κάμερες… πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων;
Θα τις χαρακτήριζα από αναμενόμενες ως καλές. Όπως ακριβώς δηλαδή θα περίμενε κάποιος να είναι οι σχέσεις δύο αντίπαλων ομάδων, είτε είναι Ελλάδα-Τουρκία είτε Διάσημοι-Μαχητές. Είμαι σίγουρος ότι μετά το Survivor αρκετά από τα παιδιά θα κάνουν παρέα με παίκτες της αντίπαλης ομάδας.
Μετά από τρεις σεζόν σίγουρα έχεις αποκτήσει εμπειρία και πλέον μπορείς να αποκωδικοποιήσεις καλύτερα πολλά στο ριάλιτι. Υπάρχει κάτι που πιστεύει ο Σάκης ότι πρέπει να αλλάξει;
Δεν θα άλλαζα κάτι. Είναι αποδεδειγμένα ένα πολύ πετυχημένο show. Θα προσπαθούσα να σιγουρέψω απλά ότι τα στοιχεία που έκαναν τον κόσμο να το αγαπήσει υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι και εφαρμόζονται με τον καλύτερο τρόπο. Βασικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι και η κόντρα ανάμεσα σε Διάσημους και Μαχητές, το οποίο ξεχάσαμε φέτος. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το Survivor είναι τόσο ενδιαφέρον που μπορεί να είναι το πρώτο μεγάλο show στην Ελλάδα που θα υπάρχει για αρκετά ακόμα χρόνια!
Πιστεύω ότι σου έχουν κάνει πολλές φορές την ερώτηση αν θα συμμετείχες εσύ ως διαγωνιζόμενος, οπότε δεν θα σε ρωτήσω το ίδιο αλλά θέλω να μου πεις αν έχεις μπει… στον πειρασμό, χωρίς να γράφουν οι κάμερες, να δοκιμάσεις κάποια από τις αρένες μάχης…!
(γελώντας) Φυσικά και έχω δοκιμάσει! Και κάθε φορά λέω το ίδιο πράγμα, «Αχ, γιατί να μην μπορώ να παίξω;»! Τους περισσότερους στόχους τους δοκιμάζω μάλιστα σε κάθε αγώνισμα και θα έλεγα ότι είναι το δυνατό μου στοιχείο. Δεν νομίζω ότι θα ήμουν ο πιο γρήγορος, αλλά μάλλον ο πιο εύστοχος.
Θα σε πάω τώρα αλλού. Τελειώνοντας το «Survivor»… τι; Έχει ακουστεί ότι έχεις πρόταση για να παρουσιάσεις μία καινούργια ταξιδιωτική εκπομπή. Να την περιμένουμε την επόμενη σεζόν; Έχεις μιλήσει με τον ΣΚΑΪ…;
Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση. Η ταξιδιωτική εκπομπή βέβαια είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ή καλύτερα τα ταξίδια είναι στο DNA μου. Μου λείπει πολύ το story-telling του ταξιδιού, η γνωριμία με ντόπιους ανθρώπους στο κάθε απίθανο μέρος του πλανήτη, τα ηφαίστεια, οι ζούγκλες και όλες οι περιπέτειες που ζει ένας αληθινός ταξιδιώτης. Θα δούμε…!
Εκτός από την ταξιδιωτική εκπομπή και το ριάλιτι αλλά και ως κριτής στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να κάνεις στην τηλεόραση; Έχεις κάποια επιθυμία, θα ήθελες να παρουσιάσεις κάποια άλλη εκπομπή, όπως -που είναι πολύ της… μόδας!- να παρουσιάσεις ένα βραδινό talk show;
Βραδινό talk show… χμμμ, μου βάζεις ιδέες! Το ακούω, νομίζω ότι υπάρχει χώρος για κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα. Άλλη ιδέα, επειδή μου αρέσει αρκετά η κωμωδία, είναι να πω κεντρικό δελτίο ειδήσεων (γέλια) με πάνελ, παράθυρα, υπουργούς, αναλυτές, ανταποκριτές, κι άλλους αναλυτές που αναλύουν αυτά που είπαν οι προηγούμενοι αναλυτές… χαμός!
Εκτός από την τηλεόραση, υπάρχει κάτι άλλο με το οποίο θέλεις να ασχοληθείς;
Για την ώρα εκτός από την τηλεόραση ασχολούμαι με αρκετά project που με γεμίζουν δημιουργικά, όπως το «Museum of Illusions» που ανοίξαμε στην Αθήνα με τον κουμπάρο μου Μίλτο Καμπουρίδη και αυτόν τον καιρό προσπαθούμε να επεκτείνουμε και στο εξωτερικό. Αλλά και κάποιες νέες πολύ εντυπωσιακές ιδέες-μοναδικές-εμπειρίες  που φέρνουμε στην Ελλάδα και θα μάθετε περισσότερα σύντομα!!!
Η πολιτική, μιας και είμαστε λίγους μήνες πριν από εκλογικές αναμετρήσεις, είναι κάτι που έχει περάσει από το μυαλό του Σάκη, να ασχοληθεί με τα κοινά;
Με τα κοινά δεν έχω πάρει την απόφαση να ασχοληθώ και ούτε γνωρίζω σήμερα εάν ποτέ το κάνω στο μέλλον. Θα σου περιγράψω όμως τον τρόπο σκέψης μου σχετικά:  Όλοι γνωρίζουμε ότι η πληθώρα των πολιτικών των τελευταίων ετών έχουν καταφέρει να απαξιώσουν την έννοια της πολιτικής δραστηριότητας και ενασχόλησης με τα κοινά. Η ιδιότητα του «πολιτικού» στο άκουσμά της και μόνο έχει αρνητική χροιά και είναι συνυφασμένη με τη λαμογιά. Εάν οποιοσδήποτε πει στους φίλους του «σκέφτομαι να ασχοληθώ με την πολιτική» κατά πάσα πιθανότητα οι αποκρίσεις που θα πάρει θα είναι «Είσαι ικανό παιδί, γιατί θες να χαραμίσεις τον εαυτό σου;», ή «Δεν σου πάει, είσαι τίμιο παιδί», είτε «Γιατί θέλεις όλοι να σε βρίζουν;» κλπ κλπ. Αυτή όμως, η απαξίωση, αν και δικαιολογημένη με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας στο πρόσφατο παρελθόν, έχει να κάνει όπως είπα μόλις: με το παρελθόν! Και αν απαξιώνουμε κάθε νέο άνθρωπο, κάθε νέα προσπάθεια ενασχόλησης με τα κοινά τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα θα παραμείνουν όπως είναι, τίποτα δεν θα βελτιωθεί και οι ίδιοι που έχουν απαξιώσει την πολιτική σκηνή με τις πράξεις τους θα συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις για εμάς τους υπόλοιπους που δεν ασχολούμαστε!
Επειδή ξέρω ότι σε λίγο πρέπει να ξεκινήσεις γύρισμα, πριν κλείσουμε και σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη θα ήθελα να μου πεις τι σου λείπει από την Ελλάδα. Μην μου πεις για τη σύζυγό σου, ξέρω ότι είναι εκεί…
Μου λείπει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου… και φυσικά το ελληνικό φαγητό! Μου λείπει επίσης η ελληνική καθημερινότητα, το χάος στο κέντρο της Αθήνας, ένας καφές στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μια συζήτηση για το αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα φέτος, λίγο κράξιμο για την κρίση και τα πάντα, ένα τάβλι με τον κ. Γιώργο (το έχουμε αφήσει στο 6-5). Μυρωδιά Ελληνικότητας θα το βαφτίσω όλο αυτό!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !