Πρεμιέρα στο Open!


«Οι Πειρατές του Αιγαίου», η νέα σειρά ιστορικών δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα
την Τρίτη, 19 Μαρτίου, τα μεσάνυχτα, μέσα από τη συχνότητα του OPEN! 

Η σειρά, που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Αυγερόπουλου, αφηγείται την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου πελάγους από τον 15ο ως τον 19ο αιώνα δηλαδή από την πτώση της Κωνσταντινούπολης, μέχρι την σύσταση του ελληνικού κράτους.


Δεσπόζουσες μορφές αυτής της άγνωστης και σκοτεινής περιόδου, είναι πειρατές και κουρσάροι κάθε εθνικότητας, που σπέρνουν τον τρόμο στις ακτές και στη θάλασσα. Επί τέσσερις αιώνες κατακτούν, λεηλατούν και καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους, παίρνοντας για λεία τους αγαθά και ανθρώπους, τους οποίους θα τους πουλήσουν στα σκλαβοπάζαρα των Κυκλάδων, ή της Βόρειας Αφρικής. Η δράση τους άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στους παράκτιους πληθυσμούς, διαμόρφωσε την αρχιτεκτονική των νησιών και πέρασε στην λαϊκή παράδοση.

«Οι Πειρατές του Αιγαίου» ζωντανεύουν μια εποχή βουτηγμένη στην αλμύρα και στο αίμα. Με συνεντεύξεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ιστορικών, με σύγχρονα γυρίσματα στους τόπους όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, με δραματοποιημένες σκηνές που οπτικοποιούν την δράση των πρωταγωνιστών κάθε επεισοδίου, με 3D γραφικά που ζωντανεύουν αιματηρές ναυμαχίες και με έρευνα σε έργα τέχνης, χάρτες και γκραβούρες, η σειρά αφηγείται 400 σκοτεινά χρόνια από την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου. 

Το σημείο συνάντησης τριών ηπείρων, και το σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών, εθνοτήτων και θρησκειών. Μια άγνωστη ιστορία που πρέπει να ειπωθεί, άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πρεμιέρα Τρίτη 19 Μαρτίου, τα μεσάνυχτα.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μπραβο στο open! αξιζει να παει καλα..αλλα ειμαστε η χωρα της ιντριγκας και των ριαλιτι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν το περίμενα. Θα βγάλουν ελληνικά ντοκιμαντέρ; Τολμηρό και μακάρι να πάνε καλά σε τηλεθέαση. Θα χαρώ πολύ αν πάνε καλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα γιατί τέτοια ωραία ντοκιμαντέρ να παίζουν τα μεσάνυχτα; Ποιος θα κάτσει να τα δει τότε; Δε μπορώ να καταλάβω τι προγραμματισμός είναι αυτός. Ωραίος σεβασμός στους τηλεθεατές. Τέτοια ώρα να τα δείτε μόνοι σας.