ALPHA: H πορεία του καναλιού από το 1999 έως σήμερα

0

Η συμφωνία μεταξύ του Δημήτρη Κοντομηνά και της οικογένειας Βαρδινογιάννη εγκρίθηκε από την
Επιτροπή Ανταγωνισμού, το ΔΣ του Alpha άλλαξε με τον Μανώλη Δραϊνάκη να είναι το νέο «αφεντικό» στο κανάλι, και με τη σειρά της η Motor Oil «έσπρωξε χρήμα» στον όμιλο για να πάρει κι επισήμως τα ηνία του. Αυτή ,όμως, είναι μόνο μια από τις ουκ ολίγες φορές που ο Alpha TV και ο Alpha 98.9 αλλάζουν ιδιοκτήτη στην 20χρονη ιστορία τους!

ALPHA TV  
1) Το μεγάλο «μπαμ» έγινε το 1999, με τη μετατροπή του πρώτου τηλεοπτικού ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, αρχικά σε Alpha Sky και στη συνέχεια σε Alpha. Με επικεφαλής και μεγαλομέτοχο τον Στάθη Τσοτσορό. 

2) Λίγους μήνες αργότερα δημιουργήθηκε και η Alpha Digital, μαζί με τον Δημήτρη Κοντομηνά και το Ίδρυμα Ωνάση. 

3) Μετά την κατάρρευσή της ,ωστόσο, το 2002, ο Δημήτρης Κοντομηνάς έγινε σταδιακά ο νέος ισχυρός άνδρας του καναλιού αποκτώντας ο ίδιος μαζί με εταιρείες συμφερόντων του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.». Γεγονός που αργότερα οδήγησε τους Κοντομηνά και Τσοτσορό στα δικαστήρια, με τον δεύτερο να στρέφεται εναντίον του πρώτου. 

4) Το 2008 ήταν μια χρονιά- σταθμός για τον Alpha και τον όμιλό του. Ο γερμανικός μιντιακός όμιλος, RTL, εξαγοράζει τα 2/3 των μετοχών της Alpha Media Group Limited, που κατείχε το 100% του καναλιού, με τον Δημήτρη Κοντομηνά να κρατά το υπόλοιπο μερίδιο. 

5) Κάτι παραπάνω από 4 χρόνια αργότερα, το RTL αποχωρεί από την ελληνική αγορά και πουλά πίσω τις μετοχές του στον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος ξαναγίνεται το απόλυτο «αφεντικό» του Alpha. Από τότε προέκυπταν κατά καιρούς διάφοροι «μνηστήρες» σε επίπεδο φημολογίας και συζητήσεων, όπως ο Χρήστος Καλογρίτσας και το τσέχικο fund του ΟΠΑΠ. 

6) Όλα αυτά μέχρι φέτος, οπότε και το προσύμφωνο που υπέγραψε τον Οκτώβριο του '18 η πλευρά Κοντομηνά με εκείνη της Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πήρε σάρκα και οστά, με τη δεύτερη να έχει πλέον το «πάνω χέρι» στον τηλεοπτικό σταθμό.

ALPHA 98.9  
Παρόμοια η κατάσταση και στο ραδιόφωνο του Alpha. 

1) Ξεκίνησε ανήμερα του σεισμού της Πάρνηθας το 1999 ως Alpha News 98.7, αντικαθιστώντας τον Cool FM. Ο ραδιοσταθμός πλαισιώθηκε από έναν αθλητικό, τον Alpha Sports 89.2, κι έναν μουσικό έντεχνο, τον Πόλις 88.6. 

2) Μετά την πτώχευση της Alpha Digital και τη σταδιακή μετάβαση από τον Στάθη Τσοτσορό στον Δημήτρη Κοντομηνά, το 2003 μετονομάστηκε σε (σκέτο) Alpha 98.9. 3) Το 2008 πουλήθηκε μαζί με την τηλεόραση του Alpha στους γερμανούς του RTL, ωστόσο, μόλις έναν χρόνο αργότερα ο ραδιοσταθμός επέστρεψε στα χέρια του Δημήτρη Κοντομηνά. Τότε ήταν που έκανε «μπάσιμο» στη συχνότητα το Πρώτο Θέμα, με μεγαλομέτοχο τότε την «Πήγασος Α.Ε.» της οικογένειας Μπόμπολα, αποκτώντας το 50% των μετοχών του σταθμού και μετονομάζοντάς τον σε Θέμα 98.9. 

4) Το εγχείρημα δεν μακροημέρευσε και το Πρώτο Θέμα πούλησε πίσω στον Δημήτρη Κοντομηνά τις μετοχές του, το 2010. Εκείνος με τη σειρά του τον μετέτρεψε σε Ράδιο 9 98.9, κάνοντάς τον το ραδιοφωνικό «αδερφάκι» του Channel 9 ,που παρέμεινε στα χέρια του. 

5) Το Μάιο του 2012 έγινε ξανά Alpha 98.9, μετά την πώληση και του καναλιού από το RTL. 

6) Έπειτα από 7 χρόνια, βάσει του προσυμφώνου του Δημήτρη Κοντομηνά με τη Motor Oil, ο Alpha 98.9 θα περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια της Mediamax Holdings Limited, με την οικογένεια Βαρδινογιάννη να αναλαμβάνει το management του.

ΑΠΟ e-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !