Απόψε στις 22.00


Η Μυρσίνη αποφασίζει να πάει στη Θεσσαλονίκη να συναντήσει τον Αντώνη πριν φύγει για το μέτωπο. Ωστόσο το δρομολόγιο του πλοίου ματαιώνεται λόγω του καιρού κι έτσι χάνει μια τελευταία ευκαιρία να τον δει. Στο καφενείο του λιμανιού θα συναντήσει τον Ίωνα, συμφοιτητή και φίλο του Αντώνη, που της προτείνει να βρεθούν μια από τις επόμενες μέρες, αλλά η Μυρσίνη δεν δείχνει να συμμερίζεται το ενδιαφέρον του.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη σύντομη εκπαίδευση, οι εθελοντές της Μεραρχίας του Αιγαίου δίνουν τον όρκο στην Πατρίδα κι αρχίζουν τον μακρινό δρόμο για τα χαρακώματα του Περιστερίου με επικεφαλής τη μπάντα. Η πρώτη εικόνα που τους προετοιμάζει για τον πόλεμο είναι μια ομάδα Ιταλών στρατιωτών που τυφλώθηκαν από τα αέρια και φιλοξενούνται σε ένα μικρό σταθμό Πρώτων Βοηθειών.


Καθώς βαδίζουν όλο και περισσότερο γίνεται αισθητή η έλλειψη νερού. Σε μια στροφή, ανάμεσα σε πλατάνια, ανέβρυζε μια νερομάνα και άφηνε τα νερά της να σχηματίσουν ένα μικρό ρυάκι πριν χαθούν μέσα στην πυκνή βλάστηση. Οι στρατιώτες άφησαν τη φάλαγγα και έπιναν γεμάτοι ευτυχία το νερό. Η χαρά τους κράτησε λίγο καθώς ο λοχαγός υπηρεσίας κάλπασε καταπάνω τους και άρχισε να χτυπά στον σωρό με το καμτσίκι του. Παρακάτω η φάλαγγα δέχτηκε τις πρώτες μπόμπες από ένα γερμανικό αεροπλάνο.Για να προφυλαχτούν οι στρατιώτες αποσύρθηκαν σ’ έναν λοφίσκο. Εκεί ο λοχαγός Αργίτης, ταμίας του Συντάγματος, γνώρισε τον Μιχαήλο, τον υπάλληλο του Φαναριώτη, και τον πήρε για υπηρέτη. Στη συνέχεια, η φάλαγγα σταμάτησε για ανάπαυση σ’ έναν λόφο που ξεκουραζόταν ένα Ρωσικό Σύνταγμα. Γρήγορα Έλληνες και Ρώσοι έγιναν φίλοι ,κι όταν χώρισαν, οι Ρώσοι έβαλαν στις κάννες των όπλων των Ελλήνων παπαρούνες…

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Γιάννης Μπέζος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Ερρίκος Λίτσης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βαγγέλης Στρατηγάκος.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Ψαρράς.  
Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Δες power of trash σπουνοτατουαζ ριαλιτοσεφ και ολα αυτα τα σκουπιδια. Αυτά μας αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

@5.07 τώρα μου την είπες. Πςςςς

loading...