για ποια πρόκειται;


Η Σοφία Παπαϊωάννου ,που για ακόμη μια σεζόν παρουσιάζει το 360 μοίρες στον Alpha, μιλά στο People και μέσα σε άλλα αποκαλύπτει πως σε μια στιγμή της καριέρας της που δέχθηκε πολιτική παρέμβαση παραιτήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.Είσαι ο άνθρωπος που, αν χτυπήσει τώρα το τηλέφωνο για ένα σημαντικό ρεπορτάζ, θα πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και θα φύγεις;  

«Αν μου αρέσει το ρεπορτάζ, ναι. Τα έχω παρατήσει όλα κι έχω φύγει εκείνη τη στιγμή». 

Σου έχει ζητηθεί από ανωτέρους σου να φιλοξενήσεις στην εκπομπή σου συγκεκριμένο πρόσωπο και έχεις αρνηθεί;  

«Ναι, μου έχει ζητηθεί να πάρω συνέντευξη από ανθρώπους που δεν τους ήθελα γιατί δεν τους πίστευα. Εκεί λέω ''όχι''». Έχω πει πάρα πολλά ''όχι'' στη ζωή μου και δεν το έχω πληρώσει. Γιατί εγώ είμαι μπροστά, εγώ εκτίθεμαι και παίρνω συνέντευξη από αυτό τον άνθρωπο. Και μπορώ να σου πω ότι παλαιότερα είχα ακόμη περισσότερο τσαμπουκά στη δουλειά, θυμάμαι κάποια στιγμή είχα αναλάβει μια θέση στην οποία υπήρχε έντονη πολιτική παρέμβαση. Πιέστηκα και παραιτήθηκα».

Πόση αντικειμενικότητα πιστεύεις ότι χωράει σήμερα ενημέρωση;  

«Στεναχωριέμαι με τη μορφή που έχει πάρει γενικά η δημοσιογραφία σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, και ιδίως στην Αμερική, που την παρακολουθώ πιο στενά. Έχουν μοιραστεί τα media και η δημοσιογραφία έχει πια πολιτικοποιηθεί. Οφείλεις να είσαι αντικειμενικός. Πραγματικά σου το λέω, σε κάθε ρεπορτάζ πάω με ένα λευκό χαρτί. Χωρίς καμία προκατάληψη, προσπαθώ να καταλάβω αυτόν που έχω απέναντί μου» .

Ακόμη κι αν αυτός είναι ένας βιαστής ή ένας εγκληματίας; Ποια είναι η δική σου κόκκινη γραμμή; 

«Ναι, εκεί δεν μπορεί να συμβεί, δεν θα έβγαζα ποτέ στην εκπομπή ένα βιαστή, δεν το συζητάω καν. Και το θεωρώ λάθος για όσους το κάνουν. Έχουμε δει στην αμερικανική τηλεόραση ανθρώπους που έχουν εισβάλει σε σχολείο και έχουν σκοτώσει παιδιά να τους κάνουν ήρωες, κατά μία έννοια, δίνοντάς τους το βήμα. Είμαι, όμως, περήφανη γιατί έχουν υπάρξει άνθρωποι που μου τηλεφώνησαν οι ίδιοι και μου είπαν ''Θέλω να δώσω σ' εσένα συνέντευξη''. Και έχει συμβεί πολλές φορές αυτό. Είναι όντως κάτι που κατακτάς με τον χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

loading...