Απίστευτο! Έλενα Ακρίτα για Θέμο Αναστασιάδη: «Δεν μπορώ να συγχωρέσω την επώδυνη προσωπική εμπειρία που είχα μαζί του»Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Τα social media έχουν πάρει φωτιά καθώς πολλοί χρήστες σχολιάζουν την είδηση του θανάτου του εκδότη – δημοσιογράφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θάνατος του Θέμου Αναστασιάδη κυριαρχεί στη θεματολογία της ημέρας στο ελληνικό διαδίκτυο.

Με στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη ο αποχαιρετισμός

Με μία παράγραφο και ένα ποίημα από τον Μανώλη Αναγνωστάκη επέλεξε η Έλενα Ακρίτα να αποχαιρετήσει τον Θέμο Αναστασιάδη:

«Για τον Θέμο.

Ανήκω στη γενιά που σέβεται τον άταφο νεκρό, ακόμα κι όταν αυτός δεν αξίζει τον σεβασμό. Στην περίπτωση του Θέμου Αναστασιαδη, εκτός από τα προφανή, είχα και μια επώδυνη προσωπική εμπειρία που αφορούσε προσωπικά μου δεδομένα. Δεν μπορώ να την ξεχάσω και δεν μπορώ να την συγχωρέσω. Μέχρι εκεί. Ούτε χαίρομαι, ούτε βρίζω, ούτε πανηγυρίζω, αλλά ούτε κι αποδέχομαι τις μεταθανάτιες αγιογραφίες. Δεν ξεχνάμε αν ο νεκρός αδίκησε, αλλά δεν φτύνουμε και στον τάφο του. Απλά και ανθρώπινα.

Αφήνω τον ποιητή να σε αποχαιρετίσει, Θέμο.

«Πέθανες – κι έγινες κι εσύ: ο καλός, ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Κοιμού εν ειρήνη, δε θα ’ρθω την ησυχία σου να ταράξω. […] Κοιμού εν Ειρήνη. Δε θα ’σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.» Μανώλης Αναγνωστάκης (Ο Στόχος 1970)».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης maria13 είπε…
Σωστή σε όλα της. Δεν έγινε ξαφνικά Άγιος ο Θέμος αλλά κανείς δεν χαίρεται που πέθανε.
Ο χρήστης Maraki Mixa είπε…
Και εγώ συμφωνώ μαζί με την Ακρίτα άλλωστε δεν είπε κάτι κακό πολύ σωστά τα είπε Είπε το αυτονόητο νομίζω...
Ο χρήστης perastikos είπε…
Έχει απόλυτο δίκιο. Αρκετά πια με την αγιοποίηση όσων πεθαίνουν. Ο θάνατος είναι δυσάρεστο γεγονός και κανένας δεν χαίρεται ειδικά όταν φεύγουν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι από ασθένεια. Αλλά δεν μπορούμε να ξεχνάμε τα πεπραγμένα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ τον Θέμο δεν είχα τύχει να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του. Δυστυχώς όμως είχα την ατυχία να γνωρίσω και να δουλέψω με την κυρία Ακρίτα. Ένα έχω να πω "Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω". Ελένη ντροπή να μιλάς εσύ για συμπεριφορά.