Αρχισυντάκτες χωρίς χιλιόμετρα στο πεζοδρόμιο...


Δεν γνωρίζω εάν το φρούτο είναι νεοελληνικό ή αν ενδημεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Γιατί σε Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες πιθανόν να αποτελεί και καθεστώς. 

Εξηγούμαι. Μιλώ εκ μέρους συναδέλφων (χωρίς να έχω πάρει την άδειά τους αλλά συζητώντας μαζί τους) οι οποίοι έχουν εγγράψει χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ και έχουν αφήσει, άλλος μικρό άλλος μεγάλο, το αποτύπωμά τους στην ενεργή δημοσιογραφία - τουτέστιν στο πεζοδρόμιο.

 Ναι, συνάδελφοι-ρεπόρτερ, γεμίσαμε αρχισυντάκτες, διευθυντές του καναπέ! Δηλαδή «συναδέλφους» που «γεννήθηκαν» (το λέω σκωπτικά) αρχισυντάκτες και διευθυντές ως άλλοι βασιλείς ή ευγενείς σε Μοναρχίες. Τους βλέπουμε σε κανάλια και εφημερίδες να ασκούν διοίκηση και να καθοδηγούν τους ρεπόρτερ έχοντας στο βιογραφικό τους μηδενική ή ελάχιστη παρουσία στην ενεργό δημοσιογραφία, και απολαμβάνοντας φυσικά πλουσιοπάροχες αμοιβές.

Αντιθέτως με τους ρεπόρτερ (τα σύγχρονα δουλικά που έφερε η κρίση) οι οποίοι κατάντησαν Βέγγοι τρέχοντας από το πρωί έως το βράδυ και ζώντας με γλίσχρους μισθούς. Χωρίς κανείς να συζητά και για το μπούλινγκ που δέχονται ορισμένοι από δαύτους, κατά καιρούς, από κάποιους μεγαλόσχημους διευθυντές ή ακόμη και αρχισυντάκτες.

Και το σημαντικότερο. Καλούμαστε και υποχρεωνόμαστε (παλαιοί και νέοι ρεπόρτερ ) να υπακούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες τους για το ρεπορτάζ. Δηλαδή να ακολουθούμε οδηγίες ανίδεων «συναδέλφων» που ούτε μικρόφωνο έπιασαν ποτέ στη ζωή τους, ούτε γνωρίζουν καν πού βρίσκεται η Βουλή...

Από παραγωγοί και υλατζήδες προήχθησαν σε αρχισυντάκτες και διευθυντές. Η κατάντια του κλάδου μας και ο εξευτελισμός των ρεπόρτερ. Έφτασαν «ψηλά» χάρις στην ανοχή μας. Κρίμα. 

Υ.Γ.:  Εκτός αυτών ευτυχώς υπάρχουν και πάμπολλοι αρχισυντάκτες, διευθυντές και παρουσιαστές/τριες που διήνυσαν χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ και μάλιστα με επιτυχία πριν αναλάβουν επιτελικές θέσεις (π.χ. Μάρα Ζαχαρέα, Βασίλης Πελέκης, Στρατής Λιαρέλης, Άρτεμις Δήμου, Γ. Σμυρνής, Νίκος Φιλλιπίδης, Πόπη Τσαπανίδου, Στράτος Μπαλής, Βασίλης Ρόζος κ.λπ.).Ζητώ συγγνώμη από τους υπολοίπους (αρκετούς στον αριθμό) που έχω ξεχάσει…

Enimerosi24  /Θάνος Πασχάλης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια