Με το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του να μην έχει –δικαιολογημένα- σημειώσει υψηλές πτήσεις τηλεθέασης στελέχη του νεοσύστατου τηλεοπτικού σταθμού αποφάσισαν να κάνουν... opening σε έναν τομέα που στη χώρα μας δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο τηλεοπτικό τοπίο.
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου τον τελευταίο καιρό στο OPEN μελετούν να βγάλουν στον αέρα ντοκιμαντέρ και μάλιστα δικής τους παραγωγής. Στο σύγχρονο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο που κυριαρχεί η ριάλιτι τυπολογία το είδος του ντοκιμαντέρ και δη ελληνικής παραγωγής απουσιάζει με στελέχη να εκφράζουν την άποψη πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το τηλεοπτικό κοινό.

Ωστόσο στο κανάλι της Παιανίας αποφάσισαν να… ρισκάρουν εντάσσοντας στο πρόγραμμά τους ντοκιμαντέρ και μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου έχουν ήδη βρεθεί αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις από δημιουργούς που ευελπιστούν ότι το OPEN θα τους δώσει την ευκαιρία.

Με τον έως τώρα σχεδιασμό τους τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν μέσα στην τρέχουσα σεζόν και ίσως, αν το αποτέλεσμα είναι καλό, τότε οι τηλεθεατές να έχουν μία ενδιαφέρουσα πρόταση… beyond ριαλιτο-tv!

newsit.gr-Γρηόρης Μελάς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα Ντοκιμαντέρ από ιδιωτικά κανάλια λείπουν και μακάρι αυτά που θα κάνουν Έλληνες δημιουργοί να είναι τέτοια που να έχουν ανταπόκριση από το κοινό.
Ένα δύο που τα βάζουν αργά σαν τον Σκάι δεν λέει.
Ωραία θα ήταν να φτιάξουν η ακόμη να πάρουν να βάλουν σαν αυτά που έχει το COSMOTE HISTORY η γιατί όχι με ζώα-ψάρεμα τέλος πάντων σαν αυτά που βλέπουμε από τα μεγάλα δίκτυα.
Για μένα καλή κίνηση είναι.