Η αντίστροφη μέτρηση για την αυτόνομη ψηφιακή λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, πέντε
χρόνια μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έχει αρχίσει. Η εγκατάσταση των νέων ψηφιακών πομπών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα του Ιανουαρίου του 2019, όπως ακριβώς είχαν υποσχεθεί οι τεχνικοί της εταιρείας.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως εγκαθίστανται παράλληλα και πομποί για τη λειτουργία της δεύτερης ψηφιακής πλατφόρμας που διαθέτει η ΕΡΤ και έτσι από τις αρχές του 2019 θα εκπέμπουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας ψηφιακά ,και τα δορυφορικά κανάλια και το ΡΙΚ. Θα βγει επίσης στον αέρα το ERT Sports σε υψηλή ευκρίνεια! Η εγκατάσταση των ψηφιακών πομπών που έχει προμηθευτεί η εταιρεία είναι εντός των προθεσμιών και της μίνι ανανέωσης που έγινε με την Digea.

Θυμίζουμε πως η προηγούμενη παράταση της σύμβασης του 2015 με την ιδιωτική εταιρεία παρόχου δικτύου είχε λήξει στις 31 Οκτωβρίου και το ΔΣ της ΕΡΤ είχε αποφασίσει τη μικρή παράταση για τρεις μήνες (2+1). Οπότε η ΕΡΤ παίρνει και τον Ιανουάριο της τρίμηνης τελικά παράτασης, πληρώνοντας στη Digea το ποσό των 275.362 ευρώ πλέον ΦΠΑ ως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος και 139.938 ευρώ συν ΦΠΑ επιπλέον για τον Ιανουάριο του 2019.

Typologies.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε συχνότητες και για τους δύο πολυπλέκτες της ΕΡΤ για κάθε ΠΖ;