Αγώνας δρόμου απ'τα κανάλια

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Μaster Chef και ίσως κάτι ακόμα για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Your Face Sounds Familiar και ίσως κάτι ακόμα για τον ΑΝΤ1.

Power Of Love και Survivor για τον ΣΚΑΪ.

X-Factor για τον OPEN .

Αυτές είναι οι μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές που θα έρθουν στους δέκτες μας στις αρχές του 2019. Δεν αναφέρομαι καθόλου στη μυθοπλασία και τις εκπομπές, αλλά στα λεγόμενα "βαριά χαρτιά" των καναλιών. Αυτό δε σημαίνει ότι ο ΣΚΑΪ δε θα ενισχύσει 2-3 φορές την εβδομάδα τη late night ζώνη του με τον Αντώνη Κανάκη και το "Ράδιο Αρβύλα" και "Βινύλιο", ο ΟPEN τα Σαββατοκύριακα με ποδοσφαιρικούς αγώνες και αθλητικές εκπομπές, ο ALPHA τη late night ζώνη του με το "Gray's Anatomy" και ο ΑΝΤ1 με νέα σειρά.

Πάμε όμως στα "βαριά χαρτιά" και τον αγώνα δρόμου που κάνουν οι εταιρίες παραγωγής και οι διευθυντές προγράμματος ώστε να βγουν πρώτα χρονικά και να συσπειρώσουν το τηλεοπτικό κοινό. Κοινώς, όποιος "κολλήσει" με κάποιο πρότζεκτ δύσκολα θα κάνει ζάπινγκ την ώρα του αγαπημένου του προγράμματος. Αυτό έχει διδάξει η ιστορία. Πέρυσι το ΣΚΑΪ "έφαγε" χρονικά στο νήμα κάποιες παραγωγές του ΑΝΤ1, με τα γνωστά άσχημα αποτελέσματα για το κανάλι του Αμαρουσίου. Φέτος, στο πρώτο μισό, το STAR "έφτιαξε κλίμα" με το GNTM, αναγκάζοντας τον ΑΝΤ1 να τοποθετήσει το NOMADS τις ημέρες που το GNTM δεν έβγαινε στον αέρα.

Ο χρόνος λοιπόν είναι ο καλύτερος γιατρός για μια καλή παραγωγή και από τη νέα χρονιά ο ΣΚΑΪ αιφνιδίασε όλους τους αντιπάλους του με το Power Of Love να βγαίνει την 1η ημέρα του χρόνου. Η περσινή, τσεκαρισμένη συνταγή με παρουσιάστρια την Μαρία Μπακοδήμου θα κάνει φέτος ποδαρικό στο κανάλι του Φαλήρου και αναμένουμε να δούμε κατά πόσο το κοινό θα θέλει να ξαναδεί "σαλιαρίσματα" και "ψευτοέρωτες". Η "κλειδαρότρυπα" πάντως πουλάει είτε έχει ροζ είτε κίτρινες αποχρώσεις και στο τέλος μετράει το ταμείο. Για να κλείσουμε με τον ΣΚΑΪ, το Survivor θα βγει αρχές Φεβρουαρίου (με τίποτα νωρίτερα λόγω του προγράμματος του Τούρκου παραγωγού) με κεντρικό παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη για την Ελλάδα και τον Ατσούν Ιλιτσαλί για την Τουρκία, αφού το κόνσεπτ έχει κλειδώσει "Ελλάδα vs Τουρκία" και θα προβάλεται πέντε φορές την εβδομάδα. Λίγη σημασία θα έχει για το κοινό αν θα πάει ο Γιώργος Λιανός (νομίζω ότι πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων το γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ διαρρέει ότι δε θα πάει), όπως κι αν θα είναι εκεί η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, αφού αν δεν κυληστεί στις λάσπες, τι να την κάνεις.

Το STAR έχει ήδη έτοιμο το πρώτο επεισόδιο του νέου Master Chef. Με το ίδιο επιτυχημενο cast κριτών, αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού που θα το κάνουν πιο ενδιαφέρον και τον έμπειρο "ριαλιτά" Θανάση Μιτρέλια για πρώτη φορά στο τιμόνι του, το Master Chef θα είναι πέντε φορές την εβδομάδα στους δέκτες μας (Δευτέρα με Παρασκευή) και το Σάββατο ή την Κυριακή θα έχουμε έκτο επεισόδιο Master Class, όπως και πέρυσι. Όπως όλα δείχνουν, το Μaster Chef θα έχει βασικό αντίπαλο τον Ιανουάριο μέχρι τα μεσα Φεβρουαρίου το Power Of Love που θα ξεκινά και αυτο 21.00, Δευτέρα με Παρασκευή. Όταν βγει στον αέρα το Survivor, θα μπει αυτό στο prime time του ΣΚΑΪ (απέναντι από το Master Chef) και το Power Of Love θα μεταφερθεί απόγευμα στη θέση του My Style Rocks που θα ολοκληρωθεί αρχές Φεβρουαρίου.

Όλα τα παραπάνω τα ξέρουν στο ΟΡΕΝ, γι αυτό και σπεύδουν να βγάλουν το X-FACTOR με την Δέσποινα Βανδή όχι αργότερα από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Θα προλάβουν; Όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμετοχές και το "στήσιμο" του πλατώ. Το τέιλερ πάντως βγαίνει σε λίγες μέρες. Ίσως και πριν το νέο έτος θα ανακοινωθούν τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις κριτές, με τον τρίτο να είναι ο "άσσος στο μανίκι" επικοινωνιακά για το νέο κανάλι.

Στον ΑΝΤ1 η Μαρία Μπεκατώρου θα έχει το δύσκολο έργο να παρουσιάσει ως "φρέσκο" κάτι που έχει κάνει τον κύκλο του με πέντε παρακαλώ κύκλους και κάθε χρόνο σημειώνει και χαμηλότερα νούμερα. Αυτή τη φορά όμως δε θα είναι ζωντανό το YFSF και ο ΑΝΤ1 έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσει ένα "σφιχτό" και γρήγορο επεισόδιο. Ζαχαράτος, Σταρόβας και μάλλον Σολωμού στις θεσεις των κριτών και Αργύρης Αγγέλου, Ελένη Φιλίνη, Πασχάλης Τσαρούχας, Κατερίνα Στικούδη, Ευθύμης Ζησάκης, Μελίνα Μακρή είναι τα ήδη κλεισμένα πρόσωπα. Κυριακή 20 Ιανουαρίου κάνει 99% πρεμιέρα, σε μια ζώνη που θα προστεθεί σε δύο εβδομάδες το Survivor και μάλλον το X-Factor. Ξεκινά πάντως νωρίς και οι Ζαχαράτος, Στικούδη, Ζησάκης ήδη καλύπτουν το κενό των stars Β' κατηγορίας του προηγούμενου κύκλου.

Ο Alpha και ο ΑΝΤ1 επενδύουν πλέον στη μυθοπλασία για το prime time, αφού και στα δύο κανάλια τα σίριαλ τους έδωσαν 20-25% στο πρώτο μισό της σεζόν.

gossiptv.gr-Στέφανος Κωνσταντινίδης

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά! Η ευχή μου για το έτος 2019 είναι οι εκπομές Power Of Love και Survivor να πάνε άπατες. Οποία κατάντια για το ΣΚΑΪ που κόπτεται ότι είναι ενημερωτικο κανάλι. Το δε X-Factor δεν βλέπω να μακροημερεύει. Το Master Chef πιστεύω ότι θα πάει καλά. Για το σόου του Αντένα ούτε κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !