ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να αποφασίσουν σήμερα κιόλας να άρουν τα εμπάργκο τους, σε ΣΚΑΪ ο πρώτος, σε
ΕΡΤ η δεύτερη. Είναι πρωτίστως θέμα δημοκρατίας, είναι όμως πλέον και θέμα αντίστασης σε όσους αποφασίζουν να βάλουν βόμβες ανατινάζοντας ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η άρση του εμπάργκο θα ήταν η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση. Θα έδειχνε ένα πολιτικό σύστημα που αναγνωρίζει το δικαίωμα του δημοσιογράφου στη γνώμη του. Και απαιτείται ψυχραιμία τώρα. Ούτε να «πανηγυρίζουν» κάποιοι επειδή δεν τους αρέσει ο ΣΚΑΪ, ούτε να προσπαθούν άλλοι να εκμεταλλευτούν πολιτικά το χτύπημα. Το κάνουν ήδη πολλοί και το ένα και το άλλο. Δυστυχώς... Και σίγουρα δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το χτύπημα στον ΣΚΑΪ, ούτε θα ευθυνόταν η Νέα Δημοκρατία αν η βόμβα είχε μπει στην ΕΡΤ.

Και κάποια στιγμή χρειάζεται να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί. Δεν είναι της παρούσης, αλλά ας το έχουμε στο νου μας.

Ε-tetradio

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ok, ας κάνει και ο Κανελλοπουλος την αυτοκριτική του😂😂😂😂

Ανώνυμος είπε...

Ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός μπορεί να έχει πολιτική θέση και άποψη, η κρατική ΕΡΤ, όχι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ σταθμός ιδιωτικός ή κρατικός δεν πρέπει να μεταφράζει την ειδησεογραφία ανάλογα με το που γέρνει πολιτικά. Η δημοσιογραφία ΠΡΕΠΕΙ να είναι αμερόληπτη κι αντικειμενική, αλλιώς δεν είναι δημοσιογραφία.

- Γι'αυτο αλλωστε και δεν έχουμε ουσιαστικά δημοσιογραφία σήμερα. Μόνο γραφεία τύπου. -

Τα υπόλοιπα είναι να'χαμε, να'λεγαμε...

Ανώνυμος είπε...

Οι σταθμοί πρέπει να είναι ουδέτεροι και δεν πρέπει να κοιτάνε ούτε δεξιά ούτε αριστερά μόνο ευθεία και να μην φοράνε παρωπίδες.
Όλη την βρώμικη δουλειά την κάνουν οι σχολιαστές των εκπομπών-δελτίων δεν γλυτώνεις με τίποτα όσο και να σε κριτικάρουν.
Δουλειά τους αυτή είναι και το εμπάργκο κακώς έγινε αν είναι γι'αυτόν τον λόγο.
Μετά έχουμε και τα βουλευτικά πάνελ της κακιάς ώρας που επίσης κάνουν την ζημιά και ο δημοσιογράφος παρασύρεται και υποστηρίζει το κόμμα που εμπιστεύεται και δεν κρατά ίση απόσταση με όλους.Αυτό κακώς γίνετε να παίρνει θέση ο δημοσιογράφος και να υποστηρίζει φανερά το κόμμα που αγαπά και ψηφίζει.
Να μην υπάρχουν πάνελ καθόλου γίνεται? Μόνο υπουργοί,ΥΦΠ,Γ.Γ. να υπάρχουν και να μας ενημερώνουν για οτιδήποτε,όπως και τους αρμόδιους σε θέματα υπουργείων από όλα τα κόμματα που να μας ενημερώνουν για το τι θα κάνει κόμμα τους η να κατηγορούν την κυβέρνηση σε άλλες ώρες και παρά να τους βάζουν όλους μαζί τους βουλευτές και να γίνετε τσίρκο το πάνελ που δεν βγάζει νόημα η συζήτηση τους.Στο κάτω κάτω ας τους έχουν με χρονόμετρο για να μην τσακώνοντε όλη την ώρα αφού θέλουν να τους έχουν....
Θα γίνει στην Βουλή ο Κακός χαμός με την βόμβα που θα σφαχτούν όσο δεν τους παίρνει
άλλο...

Και τέλος για την Βόμβα δεν ήτανε από τρομοκράτες ήταν από Ολυμπιακούς που τους έχουν άχτι.... Έτσι αδερφέ για να γελάσουμε και λιγάκι!

maria13 είπε...

Ας κάνουν πρώτα οι δημοσιογράφοι σωστά τη δουλειά τους και μετά να συζητήσουμε για το εμπάργκο.

ΗΡΩ είπε...

Όταν βγαίνει ο Αλαφούζος και λέει ότι την βόμβα την έβαλε ο σύριζα κι ο κάθε σύριζα τότε καλώς υπάρχουν τα εμπάργκο.