Πόσα άλλαξαν μέσα σε 4 χρόνια....

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2
Πηγαίνοντας στο ΚΠΙΣΝ για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΚΑΪ δεν ξεκολλούσε το μυαλό μου μία ανάμνηση ενός πρωινού του Οκτώβρη πριν 4 χρόνια.

Ο ΣΚΑΪ είχε παρουσιάσει το τότε νέο του πρόγραμμα με ένα γεύμα για εκπροσώπους των media.  Δεν είχε καθόλου stars στο δυναμικό του, όμως είχε εξαιρετικούς δημοσιογράφους και τα νέα τους celeb αποκτήματα, τη Μαρία Ηλιάκη και τον Μάκη Πουνέντη που λίγους μήνες μετά κόπηκαν γιατί όπως λέγαμε «ο ΣΚΑΪ δεν το 'χει με τη ψυχαγωγία μωρέ».

Πόσα άλλαξαν από τότε μέχρι σήμερα; Το μικρό ενημερωτικό κανάλι του 2014 έγινε ένας παντοδύναμος σταθμός που κερδίζει back2back πρωτιές στο prime time με σκληρή «ψυχαγωγία», όπως realities, παιχνίδια, talent shows και πόσα άλλα «προϊόντα» που δεν έχουν καμία σχέση με την «ενημέρωση». Όμως το στοίχημα που είχε κερδηθεί τότε δεν χάθηκε σήμερα, αφού ο ΣΚΑΪ παραμένει ο leader και στην «ενημέρωση» - κανένα κανάλι δεν μπορεί να βγάλει τετραήμερους μαραθωνίους κάλυψης γεγονότων, όπως οι καταστροφές του φετινού καλοκαιριού.

 Με αυτή την ανάμνηση, λοιπόν, αντίκρισα το νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μιλάμε για ένα κανάλι που άλλαξε το λογότυπό του για να γίνει πιο πολύχρωμο, πιο δυναμικό. Να πετάξει τη ρετσινιά του πολύ... σοβαρού και να δείξει πως απευθύνεται στους πάντες. Μόλις είδα την καμπάνια του ΣΚΑΪ, μέρες πριν, ένιωσα πως έβλεπα MEGA. Θα μπορούσε άνετα να είναι το επόμενο μπουκέτο λογοτύπων και γραφικών του άλλοτε Μεγάλου Καναλιού. Και φυσικά αυτό είναι ό,τι πιο καλό μπορεί να συμβεί στο κανάλι αυτό.

 Αλλά, ποιος είναι ο ΣΚΑΪ σήμερα;

Το πρόγραμμά του ξεκινάει με το «Σήμερα». Ο Οικονόμου και η Αναστασοπούλου είναι μία αξιόπιστη επιλογή που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς. Αν και ούτε αυτό είναι το πρόγραμμα που επιλέγω να ξεκινήσω τη μέρα μου, όσες φορές βρέθηκα τυχαία το πρωί στον ΣΚΑΪ δεν βαρέθηκα. Και αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση για ένα αμιγώς ενημερωτικό πρόγραμμα, όπως αυτό.



Στο ίδιο «κλίμα» κινούνται και οι «Αταίριαστοι» που μπορεί να είναι πιο σχολιαστικοί, πιο ραδιοφωνικοί, όμως αποτελούν τη... γέφυρα ανάμεσα στο «Σήμερα» και την «ιέρεια» του κοινωνικού ρεπορτάζ, όπως αποκάλεσαν οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ το νέο τους απόκτημα, την Τατιάνα Στεφανίδου. Η οποία μπαίνει με δυνατά «όπλα» στην πρωινή ζώνη και φαντάζομαι πως θα δυσκολέψει πάρα πολύ τους ψυχαγωγικούς αντιπάλους της σε ΑΝΤ1, Alpha και Epsilon.

 Έτσι, η Τατιάνα γίνεται το «τούνελ» για να περνάει ο τηλεθεατής από την ενημέρωση στη ψυχαγωγία. Και η Εύα Αντωνοπούλου είναι εκεί για να αποδείξει πως ένα σαρωτικό σε νούμερα δελτίο ειδήσεων μπορεί και διαθέτει έχει μια καλλονή για παρουσιάστρια, ίσως την ωραιότερη της ελληνικής τηλεόρασης σε αυτό το είδος.

 Και τώρα ο ΣΚΑΪ βγάζει τον πιο ψυχαγωγικό εαυτό του. My Style Rocks, Power Of Love (που θα έρθει πιο μετά στην απογευματινή ζώνη) και το «Όσο Έχω Εσένα». Για το My Style Rocks σας έγραψα και επιμένω ότι πλέον διαθέτει κάτι έξτρα, ένα brand. Δεν διαθέτει όμως τη Ραμόνα και τη συνταγή της χρυσής επιτυχίας του περυσινού. Αυτή είναι η κατάρα της δεύτερης σεζόν μετά από μια μεγάλη επιτυχία. Αν θα τους πετύχουν οι παίκτριες, τότε το πρόγραμμα θα «σκάσει». Ας μείνουμε λίγο στο πρώτο σήριαλ που κάνει ποτέ ο ΣΚΑΪ και μάλιστα καθημερινό. Χωρίς να είναι καθόλου του γούστου μου, η Υρώ Μανέ και ο Κώστας Κόκλας είναι εγγύηση ενώ μέσα θα βρεις πολλούς δημοφιλείς νεαρότερους ηθοποιούς (Κουρούμπαλης, Σαμαρά, Χατζηγεωργίου, Κλαψινού). Ναι, δεν τρελαίνομαι και το ξέρεις. Αλλά δεν με πειράζει κιόλας.

Μεσολαβεί η Σία Κοσιώνη. Η καλύτερη στο είδος της. Η Ενημέρωση στον ΣΚΑΪ δεν θέλει συστάσεις. Περιμένεις να σου πω εγώ ποια είναι η Σία Κοσιώνη; Η γυναίκα που έδωσε απάντηση στο «Τι είπατε;» και το έβγαλε off. Τι να λέμε τώρα...

 Στη βραδινή ζώνη ο ΣΚΑΪ κάνει πάρτι. Κάθε κανάλι εύχεται πού θα στραβοπατήσουν τα shows του Acun μπας και σταυρώσουν ένα ποσοστό τηλεθέασης παραπάνω. Στο α' μισό έχουμε The Voice (που γίνεται πλέον το μακροβιότερο talent show της ελληνικής τηλεόρασης) και το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» που συνεχίζει να μου φαίνεται παντελώς αδιάφορο και θα πρέπει να ευχαριστεί την τύχη του που λέει «ναι» για δεύτερη χρονιά ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ωστόσο, ο κόσμος το αγκαλιάζει και δεν θα πρέπει να το παραβλέψουμε αυτό.

 Στο Σαββατοκύριακο συμβαίνει κάτι και ο ΣΚΑΪ ξαφνικά απευθύνεται σε κοινό πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Γιώργος Αυτιάς, Σπύρος Μάλλης, Τάκης Χατζής στην πρωινή ζώνη, αλλού ντ' αλλού το δυναμικό κοινό. Υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, πολύ μακριά από τα ενδιαφέροντά μου. Και ξαφνικά, η Σάσα Σταμάτη με το χιούμορ της, τα θέματά της, τον αυτοσαρκασμό της και την εκπομπάρα της. Eίναι το σκληρό μεσημεριανό στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του – έχει και πλάκα.

 Να δούμε τι έχει να δώσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο νέο του βήμα, το τρέιλερ πάντως έδειχνε ενδιαφέρον και μοντέρνο. Και υπάρχει φυσικά το DOT που είναι η καλύτερη lifestyle συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση. Το κάδρο συμπληρώνεται με το «Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά», που μας επαναφέρει στο κοινό ηλικίας 45+ και κάνει την καλύτερη δουλειά στο είδος.

 Έπαιξαν και «προσεχώς», με Survivor και Power Of Love. Ξέρετε τι έχει να γίνει ξανά από Γενάρη... Τώρα η φάση θυμίζει προπόνηση!

 Συνοψίζοντας...

 O ΣΚΑΪ έχοντας κατακτήσει με άνεση πρωτιές σε πολλές ζώνες προσπαθεί να μαλακώσει τις γωνίες του. Να κάνει μυθοπλασία, να κάνει ψυχαγωγία, να γίνει η πιο σταθερή επιλογή των τηλεθεατών. Να θυμίσει MEGΑ. Και πώς θα το καταφέρει αυτό; Και με μεγάλα, δημοφιλή ονόματα. Είτε μιλάμε για την ιέρεια Τάτι, είτε για την Queen Dina, είτε για την ασταμάτητη Σάσα. Σε μεγάλο βαθμό λοιπόν τα έχει καταφέρει.

 Το μόνο εμπόδιο στο να παραδεχθώ πως είναι ο μεγάλος αντίπαλος όλων διαχρονικά είναι ότι οι μεγάλες του επιτυχίες στηρίζονται σε μεγάλες επιτυχίες μιας σεζόν. Και αυτό δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει. Πόσα Survivor, πόσα My Style Rocks και πόσα Power Of Love θα παίξουν σε αυτή την έρμη μικρή οθόνη; 

Κωνσταντίνος Αντωνάτος-yupiii.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Διαφωνώ...ο σκαι δεν μοιάζει καθόλου στο MEGA .Το MEGA δεν είχε τρας πρόγραμμα.Είχε ποιοτικές σειρές και τηλεπαιχνίδια... και φυσικά για το 4ημερο ενημερωτικό πρόγραμμα είδα ότι το ίδιο έκανε και η ΕΡΤ1.Τέλος προτιμούσα 1000% τον παλιό σκαι.. αυτόν που έκανε διεθνής συμπαραγωγές με το BBC σε ντοκιμαντέρ.Αυτόν που είχε καλά ξένα προγράμματα όπως το deadly women και όχι αυτόν που έχει παραδώσει το 60% του προγράμματός του στον τούρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η σεζον του εχει μπει ουτως ή άλλως με το αριστερό, αφού ειναι πλεον 3-4ος (ειδικα στα νεανικα κοινα).

    και μπορει να πει καποιος οτι δεν εχει ξεδιπλωθει το προγραμμα του πληρως, αλλα η ταση ειναι εμφανης...

    εξαλλου το ιδιο ισχυει και για τα αλλα καναλια.

    δυσκολα θα καταφερει να μονοπωλησει ξανα το ενδιαφερον.

    (χαριτολογωντας να πω οτι στο παραπανω κειμενο ο αρθρογραφος αναφερει οτι ο ΣΚΑΙ δεν εχει πλεον γωνιες, αλλα με το λογοτυπο του πλεον συμβαινει ακριβως το αντιθετο. Απο στρογγυλεμενο εγινε αυστηρα γωνιωδες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !