O πανικός είναι μεταδοτικός...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Στην αρχή της τηλεοπτικής σεζόν το Σεπτέμβριο ήταν βέβαιο ότι στα δελτία των 8 η μεγάλη σύγκρουση θα ήταν ανάμεσα στον ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου και στον ΣΚΑΙ με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη! Η παραπάνω βεβαιότητα στηριζόταν στο γεγονός ότι τα δυο δελτία ήταν κατά βάση πολιτικά… Για αυτό μάλιστα η Μάρα Ζαχαρέα ως διευθύντρια ενημέρωσης γνωρίζοντας τις δυνατότητες του STAR διαφοροποιήθηκε προκειμένου να σταθεί στο σκληρό ανταγωνισμό της ζώνης των 8. Και το πέτυχε. Είναι γεγονός ότι ο ειδησεογραφικός μηχανισμός του STAR δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1. Ευφυώς λοιπόν έφτιαξε ένα δελτίο ειδήσεων με έμφαση στην κοινωνία, που ενσωμάτωνε τα πολιτικά θέματα χωρίς όμως να τα βγάζει μπροστά.

Από τις παραπάνω βεβαιότητες όμως στην αρχή της σεζόν, ξαφνικά στο μέσο της τηλεοπτικης χρονιάς το σκηνικό αλλάζει! Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 κάνει στροφή και παρά το γεγονός ότι στην παρουσίαση βρίσκεται ο Νικος Χατζηνικολάου ένας κατεξοχήν «πολιτικός» δημοσιογράφος παρατηρούμε να ακολουθεί ασθμαίνοντας το δελτίο του STAR. Στην ουσία το αντιγράφει. Το αποτέλεσμα είναι το Φεβρουάριο, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν πρώτο, πέφτει στη δεύτερη θέση και περνάει μπροστά το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Αυτά λοιπόν είναι τα δεδομένα. Διότι σε επίπεδο ρεπορτάζ το ενημερωτικό τμήμα του ΑΝΤ1 μοιαζει με καζάνι που βράζει! Το κλίμα δεν είναι καλό, διότι τα νούμερα δεν είναι τα επιθυμητά.

Επιπλέον οι φράσεις που ακούγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου (όταν πέφτουν τα βίντεο), πριν αλλά και μετά από αυτό – δυστυχώς, δεν μεταφέρονται! Εχθές για παράδειγμα ενώ είχε πέσει το βίντεο ακούστηκαν διάφορα «γαλλικά», το πιο light που ακούστηκε από σημαίνον πρόσωπο ήταν «Ωραία να ακολουθούμε τον κ@λ@ του STAR»! Έντονες αντιπαραθέσεις όμως υπάρχουν και για αποφάσεις όπως για παράδειγμα η προχθεσινή να παραχωρήσει 10λεπτη συνέντευξη στο δελτίο ο τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός με αφορμή το σοβαρό τροχαίο!

Από την άλλη πλευρά στον ΣΚΑΙ υπάρχει ικανοποίηση που το δελτίο προηγείται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα μέλι γάλα! Και εκεί υπάρχουν τζαρτζαρίσματα! Κόντρες και αντιπαραθέσεις που γεννιούνταν από την απειρία των επιτελών της ενημέρωσης… Για παράδειγμα αυτό που ακούγεται συχνά είναι ότι το δελτίο παίζει χωρίς αντίπαλο και προηγείται μόλις μια μονάδα από τον ΑΝΤ1 (15,2% έναντι 14,2%)! Επίσης το 11αρι του δελτίου την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση Επιτροπής για τη Novartis προκάλεσε μέγα ταραχή και αυτό διότι καταρρίπτει το μύθο ότι στα μεγάλα πολιτικά γεγονότα το κοινό εμπιστεύεται τον ΣΚΑΙ!

Φυσικά το κλίμα στο Φάληρο, δεν έχει καμια σχέση με αυτό που συμβαίνει στο Μαρούσι!

enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !