Την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι του Mega δίνουν την δική τους μάχη εδώ και περίπου δυο χρόνια, διεκδικώντας τόσο τα δεδουλευμένα τους όσο και την δουλειά τους... ο ΣΚΑΙ ζητάει από το ΕΣΡ να σταματήσει να μεταδίδει.

Ειδικότερα, ο ΣΚΑΙ με επιστολή του προς το ΕΣΡ, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης του καναλιού της Μεσογείων την επόμενη Τρίτη, ζητάει να κλείσει το Mega, χωρίς να υπολογίζει τις οικογένειες των εργαζομένων.

Στην επιστολή, που δημοσιεύει η efsyn, ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου επισημαίνει ότι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που πλήττουν ευθέως τον τηλεοπτικό σταθμό και του δημιουργούν μέγιστη οικονομική ζημιά.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει παράνομη την λειτουργία του Mega, καθώς λειτουργεί χωρίς να τηρεί ελάχιστες υποχρεώσεις «πουλάει διαφημιστικό χρόνο σε τιμές που δεν ενσωματώνουν κανένα λειτουργικό κόστος και καμία επένδυση, μειώνοντας το έσοδο των λοιπών τηλεοπτικών σταθμών»…

Τα στελέχη του καναλιού του Φαλήρου κάνουν αναφορές στη νομοθεσία για να τονίσουν ότι το ΕΣΡ δεν μπορεί να επιτρέψει τη λειτουργία του MEGA ως μη ενημερωτικό κανάλι. Σημειώνουν ότι η αλλαγή φυσιογνωμίας καταργήθηκε με διάταξη του Ν.4472/2017 αθρ.55. Παρ.5 καθώς και ότι σύμφωνα σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ν.3592/2007 και Ν.4339/2015 το μεταδιδόμενο πρόγραμμα από το MEGA «δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία θεματικού περιεχομένου αφού μεταδίδει μόνο επαναλήψεις παλαιότερων σειρών».5 σχόλια:

Markos Nomikos είπε...

Αν ψάχνεται να βρείτε έπαρση στα κανάλια ιδού. Επειδή κάνουν νούμερα με τα ριάλιτι έχουν καβαλήσει το καλάμι. Τι θα γίνει όμως όταν περάσει η μόδα τους και επιστρέψει στα μονοψήφια; Πρέπει να ντρέπονται.

Ανώνυμος είπε...

Ας βαλει ακομα ενα φθηνοριαλιτι ο Σκαι στο προγραμμα του, γιατι δεν εχει ηδη παρα πολλα, και μετα ας παραπονιεται για την μεταδοση των κλασικων σειρων του Mega. Που πλεον δεν μεταδιδει καν διαφημισεις. Ωραιο ειναι τελικα να διεκδικεις μια ετοιμη ταινιοθηκη, χωρις να κουνησεις το δαχτυλο σου για την δημιουργια της...

Niki είπε...

να μιλαγε ο ΑΝΤ1, να το καταλάβω...

αλλά να μιλάει ο ΣΚΑΙ με 20+ τηλεθέαση ότι του δημιουργεί πρόβλημα το MEGA, τι να πω... απληστία?

maria13 είπε...

Συγχαρητήρια για το ήθος. Πάντα τέτοια. Αλήθεια οι δημοσιογράφοι του σταθμού που καλούσαν τους συναδέλφους τους και μιλούσαν για αλληλεγγύη τι λένε; Θα πω ότι ο κόσμος έχει δίκιο για το γνωστό σύνθημα εναντίον των δημοσιογράφων και των συμφερόντων που αυτοί εξυπηρετούν.

Markos Nomikos είπε...

Είναι γνωστό τοις πάση πως ο θάνατος σου η ζωή μου. Αυτό ισχύει με το ΣΚΑΙ. Ο Αντ1 του χρόνου ίσως ορθοποδήσει με νέες προσεγμενες σειρές ο ΣΚΑΙ τι θα κάνει που όποια σειρά κι αν έβγαλε κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Έχει ο καιρός γυρίσματα και το άδικο "τιμωρείται".