Ο Παύλος Πολάκης μιλάει για όλους και όλα απόψε στον ALPHA!

0

Συνέντευξη – φωτιά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στη Γιάννα Παπαδάκου και την εκπομπή «Checkpoint Alpha». Ο Παύλος Πολάκης μιλά για όλους και για όλα, το Σάββατο 10 Μαρτίου, 50 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες για όσα συνέβησαν στον χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια, ο Παύλος Πολάκης εξηγεί πώς φτάσαμε στα Μνημόνια και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, και προσθέτει τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν σύμφωνα με τον ίδιο ως μαύρο χρήμα στον χώρο της Υγείας, στο μαύρο χρήμα στα εξοπλιστικά και τα δημόσια έργα.
Επίσης, αφήνει αιχμές κατά των πρώην υπουργών Υγείας, τονίζοντας ότι «το πάρτι που είχε στηθεί σε βάρος του ελληνικού λαού δεν γινόταν εν αγνοία της ηγεσίας των αρμόδιων πολιτικών προσώπων».

Χαρακτηρίζει το σκάνδαλο της Novartis ως την κορυφή του παγόβουνου και υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ακολουθούσαν τις ίδιες πρακτικές. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, δεν γινόταν τίποτα χωρίς να δίνεται μίζα.
Τέλος, ο Παύλος Πολάκης αφήνει αιχμές για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την πρόταση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας για προληπτική γραμμή στήριξης, μετά το τέλος του Μνημονίου.

Ακόμα, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, αναφέρεται στα ευρήματα των ερευνών για τους δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς, αξιωματούχους και άλλους, που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, σύμφωνα με το πόρισμα το οποίο θα δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα. Ακόμη, αναφέρεται και στις έρευνες που γίνονται στη Δημόσια Διοίκηση και για άλλες υποθέσεις και σκάνδαλα.

Για τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Novartis αλλά και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα, μιλούν οι πρώην υπουργοί Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε από τη Βουλή τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, κατηγορώντας τους για απιστία.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αποκαλύπτει ότι ακόμη ένας πολιτικός, από τους 10 που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, ήρθε σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές, που ερευνούν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην εκπομπή, οι γιατροί – βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Μανιός, Γιώργος Καίσας και Ιωάννης Δέδες και της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος αναφέρουν τις προσωπικές τους ιστορίες για την πρακτική των φαρμακευτικών εταιρειών να δωροδοκούν γιατρούς προκειμένου να συνταγογραφούν και να προωθούν δικά τους φάρμακα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέρεται στα συνέδρια που διοργανώνουν οι φαρμακοβιομηχανίες και κάνει λόγο για νομοθετικές παραλείψεις που οδήγησαν στην παρακμή.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος καταγγέλλει ότι υπάρχουν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που ακολουθούσαν πρακτικές όμοιες με την Novartis, ενώ δηλώνει ότι έχει δεχτεί απειλές επειδή μιλά δημόσια για τον χώρο του φαρμάκου.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος αναλύει πώς ακριβώς διαμορφώνεται η φαρμακευτική δαπάνη και πώς γίνονται οι αποζημιώσεις των παρόχων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Ακόμα, απαντά στις αναφορές του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis για υπερβολικές παραγγελίες φαρμάκων υψηλού κόστους που γίνονταν μετά από συνεννόηση της εταιρείας με την προηγούμενη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου, το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 00:50

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !