Φαίη Μαυραγάνη: To περιστατικό on air που αισθάνθηκε πως την εξέθεσε και έπαιξαν οι «Αρβύλες»

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
«Η Φαίη
είναι το καλύτερο παιδί. Ευγενέστατη, χωρίς ύφος. Ένα πραγματικά γλυκό πλάσμα». Έτσι μιλούν για εκείνοι τεχνικοί, floor managers και συνεργάτες της στους διαδρόμους του Epsilon, κάτι που επιβεβαιώθηκε όταν τη συνάντησα. «Πέρα από αυτό που καλούμαστε να κάνουμε ο καθένας από εμάς, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε θέματα και εντάσεις. Αυτό που κάνουμε είναι ακόμα μια δουλειά. Έτσι τουλάχιστον έχω μάθει να πράττω εγώ, από το 1993 που ξεκίνησα ως δημοσιογράφος» μου λέει.

Η τηλεοπτική της διαδρομή ξεκίνησε από την ΕΡΤ, συνεχίστηκε επί δέκα χρόνια στον ΑΝΤ1, όπου παρουσίαζε δελτία ειδήσεων, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2013 ανήκει στο δυναμικό του Epsilon, όπου σήμερα παρουσιάζει με επιτυχία κάθε Σάββατο και Κυριακή την πρωινή ενημερωτική εκπομπή Τώρα… Ό,τι Συμβαίνει.

«Όταν πήγα στο Epsilon, ξεκινήσαμε από το μηδέν»

Όταν λέμε «πρωινή εκπομπή», το εννοούμε με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς η εκπομπή της βγαίνει στον αέρα στις 05.30 τα ξημερώματα. «Μισώ το πρωινό ξύπνημα. Απεναντίας, μου αρέσει να κοιμάμαι και να ξυπνάω αργά. Τα Σαββατοκύριακα το ξυπνητήρι μου χτυπάει στις 04.20, αλλά πάντα σηκώνομαι πιο νωρίς από το άγχος! Τις καθημερινές ξυπνάω και πάλι νωρίς, κατά τις 07.00, λόγω των παιδιών. Όπως καταλαβαίνεις, είμαι καταδικασμένη να ξυπνάω πρωί» λέει γελώντας.

Οι κόποι, όμως, τόσο της Φαίης όσο και της δημοσιογραφικής της ομάδας έχουν κάνει πλέον την εκπομπή Τώρα… Ό,τι Συμβαίνει την αγαπημένη πολύ πρωινή συνήθεια των τηλεθεατών, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα νούμερα τηλεθέασης. «Είμαι νουμεράκιας, σε σημείο που κάνω “νεκροψία” στα νούμερα τηλεθέασης. Θεωρώ πως αυτή η ανάλυση που παίρνουμε είναι ένα εργαλείο, ώστε να καταλάβω τι πάει και τι δεν πάει, να διορθώσουμε και να αλλάξουμε πράγματα στη θεματολογία. Αν δεν έχουμε πάει καλά, με πειράζει, υπό την έννοια πως κάτι δεν έγινε σωστά. Αυτό, όμως, θα το κρατήσω για μένα, δεν θα το βγάλω στην ομάδα» παραδέχεται. «Όταν πήγα στο Epsilon το 2013, ξεκινήσαμε από το μηδέν. Ήμουν εγώ και δύο άτομα. Δεν υπήρχαν ρεπόρτερ, αλλά ούτε διαπιστευμένα άτομα σε υπουργεία, ώστε να καλυφθούν όλα όσα απαιτούνται για μια καθημερινή τρίωρη ενημερωτική εκπομπή. Τον πρώτο καιρό αυτό που με βοήθησε και με έσωσε ήταν η εμπειρία που είχα ως ρεπόρτερ σε ζωντανά έκτακτα προγράμματα, κάτι που με έμαθε να κρατάω το χρόνο στον τηλεοπτικό αέρα, χωρίς ουσιαστικά να έχω υλικό, θέματα και βίντεο. Στην πορεία καταφέραμε να κάνουμε τους πολιτικούς να μας εμπιστευτούν και να έρχονται στο στούντιο και πλέον έχουμε ένα σταθερό κοινό που μας παρακολουθεί».

«Αισθάνθηκα εκτεθειμένη»

Ύστερα από πέντε χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα του Epsilon, της ζητώ να μου περιγράψει την πιο αμήχανη στιγμή που έχει βιώσει στο πλατό. «Τη δεύτερη κιόλας ημέρα της εκπομπής το 2013, ήρθα αντιμέτωπη με μια δύσκολη κατάσταση, καθώς χρειάστηκε να ακυρωθεί ένας καλεσμένος που θα κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος της θεματολογίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγει εκτάκτως ο αρχισυντάκτης από το control, ώστε να δει πώς θα χειριστεί την κατάσταση. Κάποια στιγμή μού λέει ο σκηνοθέτης: “Φαίη, δεν είναι κανείς εδώ, μόνο εσύ και εγώ. Κάλυψε το χρόνο όπως νομίζεις”. Πράγματι, αυτό και έκανα, μέχρι που μπήκε στο control η νυν αρχισυντάκτριά μου, η Μαρία Αχουλιά, που εκείνη την εποχή εργαζόταν ως ρεπόρτερ και μου είπε πως θα βάλει στο πλατό νωρίτερα δύο πολιτικούς που ήταν καλεσμένοι, ώστε να αναπληρωθεί το κενό. Πρώτος μπήκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τότε ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και τότε έκανα μια κίνηση που με έφερε σε απίστευτη αμηχανία: Ασυναίσθητα του έδωσα το χέρι μου για χειραψία. Όπως ξέρουμε, ο κύριος Κουρουμπλής έχει πρόβλημα όρασης. Εκείνη, όμως, τη στιγμή είχα μεγάλη ένταση και δεν το σκέφτηκα καν. Βέβαια, σχεδόν αμέσως τράβηξα το χέρι μου και στο διάλειμμα του είπα τι ακριβώς συνέβη και του εξήγησα τους λόγους της έντασης που υπήρχε. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η αναπαραγωγή της σκηνής από τους Ράδιο Αρβύλα, καθώς τότε το Epsilon δεν το γνώριζε ακόμα το ευρύ κοινό. Το περιστατικό αυτό ήταν κάτι που με πείραξε, διότι ύστερα από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία μπήκα στη διαδικασία να απολογηθώ και ένιωσα πως οι συνθήκες ήταν τέτοιες που με εξέθεσαν. Αισθάνθηκα εκτεθειμένη. Από εκείνη την ημέρα η Μαρία Αχουλιά έγινε η σκιά μου και είναι ο φύλακας άγγελός μου» λέει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !