Στον αέρα είναι ακόμα όλα όσα αφορούν τη συμμετοχή της χώρας μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision αν και όπως φαίνεται όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία, από την οποία όμως μπορεί κάποιοι να αποσυρθούν αν δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις είτε αυτές είναι οικονομικές, είτε ποιοτικές και να δώσουν χώρο σε νέους... δρομείς!

Το γεγονός είναι ένα: στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχουν καθυστερήσει πολύ… πάρα πολύ… μα πάρα πολύ σε ό,τι έχει να κάνει με το διαγωνισμό τραγουδιού, ο οποίος είναι από τα προγράμματα που η ΕΡΤ σημειώνει τηλεθεάσεις που δεν τις βλέπει σχεδόν ποτέ. Αντί λοιπόν να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα προσοχή το κερδοφόρο πρόγραμμα κάποιοι εξακολουθούν να το βλέπουν ως «πανηγυράκι» και να δουλεύουν για αυτό με στιλ «άρπα κόλλα» και «όλα την τελευταία στιγμή»!

Αν και η οργανωτική επιτροπή έχει επιλέξει τρία τραγούδια για να διαγωνιστούν δεν έχει γίνει ακόμα συνάντηση με τις τρεις δισκογραφικές εταιρείες για να συζητήσουν τους «όρους συνεργασίας». Μετά από τη χθεσινή αναβολή ορίστηκε εκ νέου η συνάντηση να γίνει σήμερα, στις 11:30 πμ, και στην οποία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου θα τους ζητηθεί εγγυητική επιστολή από τράπεζα της χώρας μας ώστε να διασφαλιστεί η ΕΡΤ για την ορθή εκτέλεση των υποχρεώσεων από τη δισκογραφική εταιρεία. Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες στον Ελληνικό Τελικό δεν προκριθούν τότε η εγγυητική επιστολή θα τους επιστραφεί σε λίγες ημέρες ενώ η ΕΡΤ θα κρατήσει την εγγυητική επιστολή αυτής που θα προκριθεί έως ότου εξοφληθούν από τη δισκογραφική εταιρεία όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις της από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό τραγουδιού. Η εγγυητική επιστολή εκτιμώ ότι θα είναι πάνω από 80.000 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος συμμετοχής (έξοδα αποστολής, διαμονής, αμοιβής συντελεστών κλπ) ξεπερνούν κάθε χρόνο τις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ η ΕΡΤ θα αναλάβει τα έξοδα των υπαλλήλων της που θα συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή στη Λισαβόνα.  Έτσι λοιπόν οι τρεις δισκογραφικές εταιρείες θα πρέπει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να καταθέσουν στην ΕΡΤ τις εγγυητικές επιστολές ώστε να λάβουν μέρος στον Ελληνικό Τελικό που έχει οριστεί να γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου. Αν κάποια δεν δεχτεί τότε προβλέπεται να αποκλειστεί από τη διαδικασία ώστε να μην κατηγορηθεί η ΕΡΤ ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο σπαταλά χρήματα από το ταμείο της ενώ θα μπορούσε να τα αναλάβει η δισκογραφική εταιρεία που θα προβληθεί μέσα από το διαγωνισμό.  Βέβαια, σε περίπτωση που αποσυρθούν περισσότερες από μία τότε από την ΕΡΤ θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί με την ποιότητα του τραγουδιού που θα παραμείνει εντός διαδικασίας και αν δεν ανταποκρίνεται σε αυτή τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις.

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι σύμφωνα με πληροφορίες μου υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον… δρομέα να μπει έστω και καθυστερημένα στην κούρσα για Λισαβόνα, οπότε δεν αποκλείεται αν ο ελληνικός τελικός τιναχθεί στον αέρα να είναι «από μηχανής Θεός» για την ΕΡΤ και τη συμμετοχή της χώρας μας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού…!

Πηγή: Γρηγόρης Μελάς / newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]