Σκληρή κριτική για τη Μαρία Μπακοδήμου...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Το “Power Of Love” ήρθε στους δέκτες μας ως διάδοχος του “My Style Rocks”, ωστόσο οι πρώτες εντυπώσεις είναι μάλλον απογοητευτικές.


 Σε αντίθετη τροχιά με το πολυσυζητημένο reality μόδας, η Δύναμη της Αγάπης μπορεί να φέρνει σεβαστά νούμερα στη μεσημεριανή ζώνη του ΣΚΑΪ, όμως δεν είναι ένα πρόγραμμα που θα έβλεπες σε καμία περίπτωση. Άσε που μας έπιασε στον ύπνο κάπως, γιατί όσο να πεις Ραμόνες, Τούνες και λοιπές κορασίδες αποτέλεσαν καλή παρέα τα μεσημέρια μας με τα χαζοξεσπάσματά τους και «πείτε μου να φύγκο σπίτι».

Σε πολλούς το PoL θύμισε Big Brother, αλλά ούτε καν. Γιατί τουλάχιστον στον Μεγάλο Αδελφό είχαμε την αυθεντική παραδοχή της ανουσιότητας. 15 άνθρωποι σε ένα σπίτι με κάμερες για να καταφέρουν να βγάλουν χρήματα, why not? Όμως 12 άνθρωποι που καλούνται να συναντηθούν για 8 ώρες σε (ένα στούντιο που μοιάζει με) σπίτι για να βγάζουν χρήματα, παραμυθιάζοντας κοινό, συμπαίκτες και κυρίως τον εαυτό τους πως με αυτό τον τρόπο αναζητούν ένα ιδανικό ταίρι, ε όχι πάει πολύ.

 Με τη δύναμη που έχει η διεθνής τηλεόραση, η καλή και η κακή εκδοχή της, πλέον ο Έλληνας τηλεθεατής μάλλον έχει αποθέματα αντίδρασης στο τίποτα, στο κακό, στο πρόχειρο, στο υποπρϊόν. Και δυστυχώς το Power Of Love δεν έχει τίποτα άλλο να σου δείξει παρά μόνο τη Μαρία Μπακοδήμου και κάτι instagramικούς μαϊντανούς που έχουμε ξαναδεί σε χαμηλής ποιότητας reality ή παιχνίδια να μάχονται για κυριολεκτικά 5 λεπτά δημοσιότητας.

 Η Μαρία Μπακοδήμου βέβαια έχει ένα ελαφρυντικό, τον πρότερο έντιμο τηλεοπτικό βίο. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει συμμετάσχει σχεδόν ποτέ σε κάτι που να μειώνει το βιογραφικό της. Εντάξει, στην εποχή μετά το «Σαν Στο Σπίτι Σας» μπορεί να μη σάρωσαν καμία τηλεοπτική ζώνη, αλλά η αξιοπρεπέστατη τηλεοπτική της συνύπαρξη με τον Φώτη Σεργουλόπουλο την καθιστούσε μία σταθερή αντικειμενική αξία στην ελληνική showbiz.

 Τώρα, τι συνέβη;

 Πραγματικά απορώ με ποιο σκεπτικό η Μαρία Μπακοδήμου είπε «ναι» σε ένα τόσο «δεύτερο» project, που είμαι σίγουρος πως αν τη ρωτούσε 5 χρόνια πριν αν θα το παρουσίαζε, θα σου απαντούσε κάτι σαν «Με ξέρετε να παρουσιάζω τέτοια προγράμματα; Εγώ κάνω άλλου είδους τηλεόραση». Και όντως κάνει, μία πολύ καλή τηλεόραση. Η τηλεοπτική της στόφα μοιάζει να ασφυκτιά μέσα σε ένα τόσο trashy περιβάλλον που ολόσωστα χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Περρής «Τουρκοtrash» - κι ας αποτέλεσε και το Rodeo για κάποιους μήνες όργανο διαφήμισης αυτών των προγραμμάτων. Τι δουλειά έχει η Μαρία Μπακοδήμου σε αυτό το κακό reality;


Το Power Of Love μου θυμίζει έντονα το Love Bites. Και δεν φταίει σε τίποτα ούτε η παραγωγή, ούτε η Μπακοδήμου, ούτε ο ΣΚΑΪ. Μου φταίει όμως που ελέω Survivor ανοίγουμε την πόρτα της (αρκετά συντηρητικής) ελληνικής τηλεόρασης σε όποια μπούρδα μάς πει κάποιος πως θα φέρει έσοδα και επιτυχία σε μία ζώνη. Δεν είναι όλοι για όλα.

 Το χειρότερο, δε, του Power Of Love είναι πως (δυστυχώς κατά μία έννοια) δεν είναι hardcore. Αν αρχίζαμε να παρακολουθούμε ένα πρόγραμμα ακατάλληλο δια ανηλίκους, με ελεύθερα «ήθη και έθιμα», τηλεοπτική ξενόφερτη τάση που μαθαίνω πως θα ακολουθήσει το Game Of Love του ΑΝΤ1, τότε ναι, ίσως να είχε ένα ενδιαφέρον να το δεις.

 Αλλά τώρα; Ποιος θέλει να βλέπει επί 2μισι ώρες κάθε μέρα ένα πραγματικά ανούσιο πρόγραμμα με απίθανους τύπους που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους προσδοκώντας να γίνουν ίσως λίγο πιο διάσημοι στη γειτονιά τους.

yupiii.gr-Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !