ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1 αντιγράφουν το δελτίο του STAR;

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Η απόφαση της διεύθυνσης ειδήσεων του STAR υπό τη Μάρα Ζαχαρέα να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, καθιερώνοντας ένα δελτίο με έμφαση στην κοινωνία και τις εξωτερικές ειδήσεις, όχι μόνο δικαιώθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, καθιστώντας το πρώτο σε τηλεθέαση στα νεανικά κοινά, αλλά φαίνεται ότι βρίσκει και μιμητές! Αφού εσχάτως ο ΣΚΑΙ επιχειρεί να αντιγράψει το μοντέλο τουλάχιστον κατά το ήμισυ του δελτίου του!

Χωρίς δηλαδή να αλλάξει τη στόχευση του στην πολιτική επικαιρότητα, τις τελευταίες ημέρες εμπλουτίζει τη θεματολογία του με κοινωνικά και άλλα θέματα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νεανικά κοινά, αλλά και τηλεθεατές που δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική. Οι χαμηλές τηλεθεάσεις που σημειώνει το δελτίο, ανάγκασε τους επιτελείς της διεύθυνσης ειδήσεων να διευρύνουν την γκάμα της θεματολογίας τους με ειδήσεις από το αστυνομικό και ελεύθερο ρεπορτάζ… Μάλιστα ενδεικτικό της στροφής είναι το γεγονός ότι από την αρχή της εβδομάδας παρατηρείται το φαινόμενο μετά το πρώτο 20λεπτο το δελτίο να αφήνει πίσω του τη βαριά πολιτική επικαιρότητα και να περνά σε πιο light θέματα, κοινωνικά, αστυνομικά ή εξωτερικές ειδήσεις.

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να πει κανείς και για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, που αντιμετωπίζει πρόβλημα ταυτότητας, αφού άλλοτε προτάσσει την πολιτική επικαιρότητα και άλλοτε τα κοινωνικά θέματα και τα αστυνομικά. Προσοχή όμως, όχι πάντα σε συνάρτηση με την ειδησεογραφία της ημέρας: χαρακτηριστικό παράδειγμα την περασμένη Πέμπτη που στην επικαιρότητα ήταν το Νταβός και το δελτίο στις 20.20 έβγαλε παράθυρο τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη να μιλήσει για τα επεισόδια σε κάποιους κινηματογράφους όπου έπαιζε η ταινία του Μπουλμέτη «1968». Και αμέσως μετά έβγαλε ρεπορτάζ για το πώς γάζωσαν την BMW του Στεφανάκου!

enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Η φωτογραφία της Ζαχαρέα που επιλέξατε είναι όλα τα λεφτά και ταιριάζει απόλυτα στο θέμα του κειμένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !