Στο "κόκκινο" η αγωνία, μετά την απόφαση να μην συμμετάσχει το Mega στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας - Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2018 - Το Μεγάλο Κανάλι απειλείται με "μαύρο" τέλος Φεβρουαρίου.
Συνεχίζεται η αγωνία των επί σειρά μηνών εκατοντάδων απλήρωτων εργαζομένων του σταθμού της Μεσογείων, καθώς τέλος Φεβρουαρίου απειλείται με «μαύρο» αφού δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Οι δύο περιπτώσεις:
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι εξετάζουν δύο περιπτώσεις προκειμένου το MEGA να συνεχίσει να εκπέμπει.

Η λύση που φαίνεται ότι μελετούν το τελευταίο διάστημα είναι ο σταθμός να καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αίτηση και από γενικού περιεχομένου να χαρακτηριστεί ως ψυχαγωγικός, διεκδικώντας έτσι μία από τις θεματικές άδειες στο διαγωνισμό που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του χρόνου. Έτσι, όπως θα γίνει και στην περίπτωση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV -που έχει χαρακτηριστεί με αίτησή του ως ψυχαγωγικός- θα συνεχίσει να εκπέμπει και μετά το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά χωρίς να μεταδίδουν δελτία ειδήσεων!

Βέβαια, αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο η δυσάρεστη εξέλιξη είναι ότι για τα θεματικά κανάλια προβλέπεται μικρότερος αριθμός εργαζομένων οπότε θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξουν απολύσεις.

Από την άλλη πλευρά καλά πληροφορημένες «πηγές» υποστηρίζουν ότι οι μέτοχοι δεν έχουν αφήσει στην άκρη το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την έβδομη άδεια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, σημειώνοντας με νόημα πως «ο αγώνας δεν έχει λήξει»…!

Πηγή: Γρηγόρης Μελάς / newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]