Mediatown: Επιστρέψαμε και αναλύουμε...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
3

Το πρώτο "Mediatown" του 2018 είναι γεγονός! Μετά από δύο εβδομάδες απουσίας, επιστρέψαμε, και αναμένεται και αυτή τη χρονιά τα πληκτρολόγια να πάρουν φωτιά. Βέβαια, η σημερινή στήλη θα έχει πολύ διαφορετική μορφή από αυτή που μας έχετε συνηθίσει...



Το ζήτημα των ημερών στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι το κόψιμο του Γιώργου Λιάγκα και του Γρηγόρη Αρναούτογλου από τη late night του ΑΝΤ1, με αποτέλεσμα πολλά να έχουν γραφτεί και ειπωθεί. Το σημερινό "Mediatown" θα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, εξετάζοντάς το από όλες τις απόψεις.

Αρχικά, όσοι μέσα από τα κείμενά τους και τα λεγόμενά τους έδειξαν χαιρεκακία για αυτό που συνέβη, αποδεικνύουν πως είναι βαθιά κομπλεξικοί, ζηλιάρηδες, και πως δεν αγαπούν τους συναδέλφους τους. Είναι εμετικό να υπάρχουν άνθρωποι που πανηγυρίζουν σε τέτοια στενάχωρα ζητήματα, αλλά θα είναι και οι πρώτοι που θα ζητήσουν από όλη την πιάτσα τη στήριξή της σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι κατακεραύνωσαν τον Γιώργο Λιάγκα, όταν τις πρώτες μέρες που έχανε με μεγάλη διαφορά από το πρωινό του Σεφερλή στο Mega, βγήκαν αφοριστικά συμπεράσματα του τύπου "Ο κόσμος δεν τον θέλει πια. Κούρασε". Βέβαια, στην πορεία, μόλις το πρωινό του ΑΝΤ1 πήρε κεφάλι, αυτοί οι χαιρέκακοι και προπέτες εξαφανίστηκαν.

Τελικά ναι, το περισσότερο "bullying" από όλους το τρώει ο Λιάγκας. Όχι ότι εκείνος δεν πέφτει σε ατοπήματα, αλλά σίγουρα δεν είναι ό,τι χειρότερο έχει βγάλει η ελληνική τηλεόραση. Αυτό γίνεται ακόμη πιο τραγικό όταν τον χαρακτηρίζουν trash άνθρωποι που είναι... πιο trash. Ο Γιώργος Λιάγκας είναι η ευκαιρία να εμφανιστούν κάποιοι στην επικαιρότητα. Το κόλπο είναι απλό! Κράζουν με μένος έναν άνθρωπο που "πουλάει".

Και όχι, δεν κάνω την αγιογραφία του Γιώργου Λιάγκα, αλλά τα άδικα χτυπήματα δεν μου αρέσουν. Και είναι άσχημα γιατί δεν έχουν λογική. Πώς κρίνεται κάποιος ομοφοβικός, όταν όλη η πιάτσα ξέρει ότι έχει φίλους γκέι; Πώς κρίνεται ρατσιστής με τις ατέλειες του σώματος, όταν εκείνος συνεχώς αποκαλεί τον εαυτό του χοντρό; Πώς γίνεται ξαφνικά να κάνει κακές συνεντεύξεις, όταν επί 7 χρόνια οι εχθροί του έλεγαν "Δεν μου αρέσει ο Λιάγκας στην τηλεόραση, αλλά τουλάχιστον κάνει καλές συνεντεύξεις"; Τι ενδιαφέρον θα έχει ένα late night χωρίς ερωτήσεις για το σεξ και για προσωπικά ζητήματα, όταν όλοι έκριναν αρνητικά τη Ναταλία Γερμανού που απέφευγε τέτοια θέματα;

Η παράνοια έχει και ένα όριο. Η λογική κριτική είναι θεμιτή και σίγουρα μπορεί κανείς να βρει πράγματα να σχολιάσει αρνητικά. Για παράδειγμα, ούτε εμένα μου άρεσε ο εισαγωγικός μονόλογος στο late night και θα ήθελα να δίνεται περισσότερο χώρος στην ομάδα και στον καυστικό σχολιασμό κάποιων θεμάτων. 

Το late night δεν ήταν μία κακή εκπομπή. Ήταν ένα πρόγραμμα, το οποίο έχρηζε κάποιων διορθωτικών κινήσεων. Δεν θα μπω ,όμως, στη διαδικασία να πω αν είναι έξυπνη κίνηση στρατηγικά για το κανάλι το κόψιμο αυτής, αφού ακόμα δεν γνωρίζουμε και το επόμενο βήμα της ζώνης αυτής.

Τέλος, οφείλω να υπερασπίσω το ρεπορτάζ μου! Πριν 2 μέρες έγραψα πως υπάρχει πρόταση από άλλο κανάλι στον παρουσιαστή για να κάνει μεταγραφή εκεί. Επιμένω σε αυτό, και σε εκείνους που μπήκαν στη διαδικασία να το διαψεύσουν η απάντηση είναι πως κανένα γραφείο Τύπου δεν θα επιβεβαίωνε κάτι τέτοιο (Εδώ ο ΑΝΤ1 δεν επιβεβαιώνει το ότι βρίσκεται με το κανάλι σε προχωρημένες συζητήσεις). Αλλά τι περιμένεις από έναν δημοσιογράφο(;) που υποστηρίζει ότι η Λαμπίρη μένει εκτός καναλιού, ενώ η Μαραγκουδάκη κάνει σενάρια για μετακόμιση στην πρωινή ζώνη ,και που έχει ρεπορτάζ πως ο Κώστας Τσουρός θα βρεθεί εκτός καναλιού, όταν ο ΑΝΤ1 τον τοποθετεί στο διαγωνιστικό τμήμα του "Dancing with the stars"!

Οι διαψεύσεις των έγκυρων ρεπορτάζ είναι στη μόδα. Πολλοί διέψευδαν ότι ο Λιάγκας συζητά για απόγευμα, όταν ένα πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος μου ανέφερε ότι θέλουν πολύ να ενεργοποιήσουν αυτή τη ζώνη με τον παρουσιαστή.

Πάμε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Εδώ τα πράγματα δεν ήταν τόσο δραματικά. Ενδεχομένως επειδή δεν μιλάμε τόσο για "κόψιμο", αλλά για "ματαίωση σχεδίων". Στην περίπτωσή του δεν είδαμε πολλές κακίες, ακόμη και από ανθρώπους που τον περιμένουν συνεχώς στη γωνία, δικαίως ή αδίκως, όπως είναι η Ντέπυ Γκολεμά.

Προσωπικά, πολλές φορές είχα τονίσει πως δεν θεωρώ ότι το "2night show" είναι το πιο δυνατό του χαρτί. Μπορεί να κάνει άλλα είδη προγράμματος πολύ καλύτερα και να αφήσει ουσιαστικά το αποτύπωμά του. Και αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις βγήκε στον αέρα του late night ο Γιώργος Λιάγκας, που είναι πολύ καλύτερος στον τομέα της συνέντευξης. 

Ο Γρηγόρης, ωστόσο, είναι παρουσιαστής πρώτης γραμμής και σίγουρα πρέπει να συνεισφέρει με τον τρόπο του στο νέο πρόγραμμα του σταθμού. 

Η συνέντευξή του στο "Φτιάξε Καφέ" αποδεικνύει πολλά και διαψεύδει όσους έγραψαν ελαφρά τη καρδία πως θα προκύψει σίγουρα συναινετικό διαζύγιο με το κανάλι. Ο Γρηγόρης δήλωσε πως κάτι θα κάνει τηλεοπτικά στο Β μισό, και πως όταν έχεις συμβόλαιο με ένα κανάλι γίνονται οι απαραίτητες συζητήσεις για το επόμενο βήμα. Μάλιστα, τόνισε πως η σχέση του με τον ΑΝΤ1 είναι πολύ καλή. 

Όσο για τα παράπονα που ακούγεται ότι εξέφρασε σχετικά με το "Nomads", θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Έγιναν λάθη αρκετά στην παραγωγή, που ενδεχομένως θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί. 

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μηπως ο Λιαγκας θα αναλαβει την πολυ πρωινη ζωνη του Εψιλον με την Λαμπιρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδη δεν το παρακολουθουσα το nomads, σε τι λαθη αναφερεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικα καταλαβα ποιος είναι ο "δημοσιογραφος" που αναφέρεσαι κι έχεις απόλυτο δίκιο!!! Γενικά συμφωνώ σε όλα κι ειδικά σε όσα λες για τον Λιάγκα. Ασήμαντα ανθρωπάκια μιλούν για αυτόν που πουλάει και μετά λένε ότι δεν αξίζει μια ο Λιάγκας. Που αν δεν ήταν αυτός και 2-3 άλλοι αυτοί δε θα έβγαζαν εκπομπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !