Mediatown: η επιστροφή του Master chef, δελτία ειδήσεων, ρίσκο το Dot, αμφίσημη Anne, δυνατή καταιγίδα, κουίζ

Κωνσταντίνος Κότσαρης
6
 
Εδώ είμαστε και αυτή την εβδομάδα στο αγαπημένο μας "Mediatown", εκτάκτως την Πέμπτη και όχι την Τετάρτη. Και σήμερα θα σχολιάσουμε πολλά, ωστόσο όπως θα διαπιστώσετε, είπα να μην είμαι και πολύ κακός στα σχόλια μου...



                         Η επιστροφή του Master chef
       

Πριν λίγες μέρες έκανε πρεμιέρα το "Master chef" στο STAR και ειλικρινά το αποτέλεσμα είναι σαφέστατα καλύτερο από το περσινό. Και την περασμένη χρονιά, το αισθητικό επίπεδο ήταν πολύ ψηλό και οι δύο νέοι κριτές εξαιρετικά τηλεοπτικά πρόσωπα, ωστόσο φέτος έχει προστεθεί το απαραίτητο "πικάντικο" στοιχείο, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί το "Survivor".

Και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι πολύ άνετος τηλεοπτικά και είναι η επιλογή του αναμφισβήτητα είναι ολόσωστη. Τα νούμερα προς το παρόν είναι πολύ καλά, ωστόσο σημασία έχει να δούμε πως τις διακυμάνσεις μετά την προσθήκη του "Survivor".



                                 Τα δελτία ειδήσεων

Κάθε πρόγραμμα ενός σταθμού στήνεται με  τέτοιο τρόπο ώστε να προωθείται  το δελτίο με το καλύτερο lead in,  ώστε να απογειώνεται σε νούμερα

ΑΝΤ1: Τι και  αν μετακινήθηκε στις 8 που είναι η ώρα  που εδραίωσε ο  Νίκος  Χατζινικολαου, και θεωρούσαν ότι θα κυριαρχήσει σε αυτή τη ζώνη  και  ότι θα παίρνει  κεφάλι από τον ανταγωνισμό …..τελικά  ζορίζεται  αρκετά  και στα δυο τα κοινά. Μπορεί να  φταίει το lead in  που του  δίνει η "Παρθένα Ζωή". Όσον αφορά το περιεχόμενο, πρέπει να επιμείνει  στο κομμάτι του σχολιασμού με δημοσιογράφους με  πολιτική άποψη αλλά και στην εμφάνιση παραθύρων. Παράλληλα να εμπλουτιστεί το κοινωνικό ρεπορτάζ που υστερεί,  που το κοινό τον ενδιαφέρει αρκετά. Και πάνω από όλα να μην αναπαράγει ότι κυκλοφορεί σε όλα τα κανάλια και στο διαδίκτυο. Χρειάζονται αποκλειστικά ρεπορτάζ! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως δεν γίνονται αναπαραγωγές από το δελτίο του ΑΝΤ1, αφού καταλήγει να έχει τη μορφή ενός απρόσωπου δελτίου.

Αlpha: Είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής της ζώνης του , αφού έχει παλέψει με τους  πάντες και έχει  κρατηθεί γερά απέναντι στον ανταγωνισμό. Ένα δελτίο που τα έχει όλα, όμως αυτό  που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα καλά και πρωτογενή ρεπορτάζ με την παράγωγη συνεχούς νέας πληροφορίας με αξιόλογα μοντάζ. Μη ξεχνάμε πως έχει στο δυναμικό του δημοσιογράφους  διακεκριμένους και αναγνωρισμένους σε κάθε είδους  ρεπορτάζ και όλα αυτά σφραγίζονται με την δημοσιογραφική εμπόρια ου Αντώνη Σρόιτερ

Star:  To δελτίο δεν  μπορεί να σταθεροποιηθεί και να βρει τελικά το  κοινό του. Έχει  ένα καλό επιτελείο  δημοσιογράφων  αλλά υστερεί στο σχολιαστικό κομμάτι του πολίτικου ρεπορτάζ που είναι και ο βασικός του στόχος. Η Μάρα Ζαχαρέα πρέπει να χαλαρώσει και να αφεθεί ελεύθερη στην παρουσίαση.

SKAI: Το δελτίο πλέων είναι  ανταγωνιστικό ,έχει την ταυτότητα του πολίτικου σχολιασμού  διότι έχει το καλύτερο επιτελείο στο πολίτικο ρεπορτάζ που το κάνει να ξεχωρίζει  , όμως μερικές φορές  χάνει το μέτρο, αφού στα υπόλοιπα είδη ρεπορτάζ  υστερεί σημαντικά . Η Σια Κοσιώνη έχει ένα έντονο ξύλινο ύφος με αποτέλεσμα το δελτίο να γίνεται απρόσωπο.




                                   Ρίσκο αλλά καλό...


Μετά από από μια αποχή από τα τηλεοπτικά, η Νανσύ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος και η  ομάδα τους μας ξανασυστήθηκαν ανανεωμένοι πλέον. Είχαν τη φαεινή ιδέα να παντρέψουν το δημοσιογραφικό ταλέντο και τη χημεία τους  και να παίρνουν συνέντευξη μαζί στον εκάστοτε  καλεσμένο. Το αποτέλεσμα  είναι  εξαιρετικό, διότι ο ένας  συμπληρώνει  τον άλλο  και  αυτό οφείλεται στην χρόνια  φίλια τους. Όλες οι συνεντεύξεις είναι εξαιρετικές  με σεβασμό στον καλεσμένο και συγχρόνως  κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Η ομάδα του  DOT  κατάφερε  να μεταφέρει στην τηλεόραση ένα περιοδικό  που ο τηλεθεατής όταν το παρακολουθεί έχει την αίσθηση σαν να το ξεφυλλίζει με μια γρήγορη εναλλαγή θεμάτων .Η ιδέα του DOT  είναι μια ιδέα που δεν ξέρω  αν είναι  έτοιμο το τηλεοπτικό κοινό να ταυτιστεί διότι  η προσπάθεια γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια, και δεν βλέπουμε να  πείθονται οι τηλεθεατές, αν κρίνουμε από τα νούμερα τηλεθέασης.



                           Δυνατή σειρά, αλλά τούρκικη...
     

Πολλές φορές έχω διατυπώσει την άποψη ότι βαθιά μου επιθυμία είναι να μην υπάρχουν τούρκικα σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση για διάφορους λόγους (αισθητικοί, γλωσσικοί, εθνικοί, και συμφεροντολογικοί για την ελληνική αγορά). Από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το υψηλό επίπεδο παραγωγής και τις πολύ δυνατές ερμηνείες της νέας τούρκικης σειράς του ΑΝΤ1. Αυτό το αποδεικνύουν και οι τηλεθεάσεις, αφού τα νούμερα βρίσκονται ακόμα και στα νεανικά κοινά κοντά στο 20%, απειλώντας το "Τατουάζ".

Κάτι που σίγουρα δεν περίμενε ο ALPHA, αφού υπολόγιζε πως μέχρι να ξεκινήσει ο κανονικός ανταγωνισμός σε SKAI και ΑΝΤ1, η τηλεθέαση που σημείωνε στο πρώτο τρίμηνο θα ανέβαινε και άλλο. Κάποιοι μέσα στο κανάλι της Κάντζας θεωρούν πως χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσει το κοινό το "Τατουάζ" στη νέα του ώρα, ενώ κάποιοι έχουν πανικοβληθεί από το πόσο εύκολα ένα άλλο καθημερινό δραματικό σήριαλ κατάφερε να πλησιάσει τα νούμερα του.

Αυτό, πάντως, που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως θα ήταν πολύ καλή κίνηση από την πλευρά του ΑΝΤ1 να αγοράσει τα δικαιώματα του "ANNE", ώστε να το διασκευάσει σε ελληνική εκδοχή σαν εβδομαδιαία σειρά. Έτσι και αυτή η ιδιαίτερη πλοκή δεν θα χανόταν και δεν θα βλέπαμε τούρκικο σήριαλ.




                                  Δυνατή καταιγίδα

Αρχικά  έγινε  σωστή  επιλογή  στην ώρα  προβολής (20:00) διότι  είναι  μια  ώρα που είναι συνηθισμένη  με  προβολή   δελτίων ειδήσεων με εξαίρεση πλέον τον ALPHA  με το  «Έλα στη θέση μου» , μια  σειρά  που διανύει την δεύτερη σεζόν  και  είναι άλλης  λογικής πιο χαλαρή και είναι  προσανατολισμένη  σε κωμικό ύφος. Έτσι μια σειρά που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία που έχει βάση το συναίσθημα  έχει προοπτικές να κάνει κάποια επιτυχία , στα πλαίσια πάντα του Έψιλον. Η  Καταιγίδα έχει μια υπόθεση ην οποία τη  συναντάμε σε κάθε  ελληνική κοινωνία  και θίγει θέματα όπως ο έρωτας την φιλία αλλά και την απαγορευμένη αγάπη μέσα από την ματιά ενός ατυχήματος. Το σενάριο είναι καταπληκτικό με διαλόγους που δεν υποβαθμίζουν την νοημοσύνη του τηλεθεατή ,καταπληκτικές ερμηνείες και μία μουσική  που σε μαγεύει. Όλα  αυτά μαζί συντελούν να χάνεται ο τηλεθεατής μέσα στην πλοκή ,η ιστορία να εξελίσσεται σε κανονικούς ρυθμούς για τα δεδομένα μίας  καθημερινής σειράς. 



                               Κουίζ

Έχουμε και λέμε! Δύο πρόσωπα διδάσκουν καθημερινά μαθήματα ηθικής από μία εκπομπή, αλλά δεν σκέφτονται μάλλον το τι κάνουν αυτοί στην προσωπική τους ζωή και το αν εκμεταλλεύονται σεξουαλικά αυτούς που είναι σε κατώτερη θέση ή αν χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα την προηγούμενη δεκαετία για να "ανέβουν". Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις...

Αυτά και για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την άλλη εβδομάδα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να είστε αισιόδοξοι...

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Με τις αλλαγές στον Αντέννα τι ώρα θα προβάλλεται η Αννε και η Παρθένα Ζωή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης σε σχεση με την Σία Κοσιώνη και γενικά το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ μην ξεχνάμε ότι είναι μονόπλευρο, όπως παλιότερα το αντίστοιχο του ΜΕΓΚΑ με την Όλγα Τρέμη,και με παντελή έλλειψη αντικειμενικότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Αρτεμιαδη αν η ΑΝΝΕ ηταν αμερικανικη η γερμανικη σειρα θα γραφατε τα ιδια, γιατι αυτα που γραφετε για εθνικους, γλωσσα κλπ ισχυουν κ αυτους τους λαους;;!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικα με το μαστερ σεφ,δεν ηταν δεδομενο οτι φετος θα βλεπαμε και παρουσιαστη?προκειται να προστεθει οταν τελειωσουν οι οντισιον?επισης ποιο ειναι το πικαντικο στοιχειο που λετε οτι εχει προστεθει φετος?γιατι δεν εχω δει και πολλες αλλαγες εκτος απο την αλλαγη ενος κριτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάστερ Σεφ τέλειο
    Δελτίο Αντ1 εχεις απόλυτο δίκιο
    Dot παρά πολύ αδικημένο. Εχει πολύ γρήγορο Ρυθμό όπως λες κι εσύ και δεν καταλαβαίνεις ποτε τελειώνει(δεν κουράζει όπως το Join Us που ήταν δίωρο). Κρίμα που το κοινό εκτιμά πιο πολύ τα προγράμματα τύπου My style Rocks.
    Μπράβο σου που το αναφέρεις,γιατί δε σχολιάζεται συχνά μία εκπομπή του Σαββατοκύριακου.
    Δύσκολο το κουίζ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !