Το Μαξίμου φοβάται αντιδράσεις από την Εκκλησία για τις ραδιοφωνικές άδειες - Όλο το ρεπορτάζ και οι σκέψεις....

0

Σε νέα φάση αναµένεται να εισέλθουν το αµέσως επόµενο διάστηµα οι αντιδράσεις των διοικήσεων των δηµοτικών ραδιοφώνων και των αντίστοιχων δηµοτικών συµβουλίων για το γεγονός ότι οι εν λόγω ραδιοφωνικοί σταθµοί δεν πρόκειται -µε βάση τα µέχρι στιγµής δεδοµένα- να εξαιρεθούν από τη διαδικασία αδειοδότησης που προωθούν οι κυβερνώντες. Ήδη έχουν υπάρξει σκληρές ανακοινώσεις από τους δήµους, ενώ είναι βέβαιο ότι πολύ σύντοµα θα µπει στο παιχνίδι και η ΚΕ∆Ε.

Ωστόσο, το στοιχείο που προβληµατίζει περισσότερο το Μέγαρο Μαξίµου και τους αρµόδιους υπουργούς αυτό το διάστηµα δεν είναι άλλο από την κινητικότητα που αναπτύσσουν σε όλα τα επίπεδα οι ιεράρχες, οι οποίοι διακονούν μητροπόλεις που διαθέτουν εδώ και πολλά χρόνια ραδιοφωνική συχνότητα µε σταθερό και άκρως υπολογίσιµο ακροατήριο. Χαρακτηριστικά παραδείγµατα, πέραν της κεντρικής συχνότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι οι σταθµοί της Πειραϊκής Εκκλησίας, της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, της Ιεράς Μητρόπολης ∆ηµητριάδος και Αλµυρού, της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών κ.ά.     

Ήδη η Ιερά Σύνοδος έχει δώσει δηµοσίως το στίγµα των προθέσεών της, παίρνοντας ανοιχτά θέση ενάντια στις προωθούµενες διατάξεις και πλέον κρατά στάση αναµονής. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αρχίσει ήδη να υπάρχουν φωνές εντός της Κυβέρνησης που διαµηνύουν ότι κάθε άλλο παρά σώφρον θα ήταν να ανοίξει σε αυτήν τη χρονική συγκυρία ακόµη ένα µέτωπο µε την Εκκλησία, το οποίο θα µπορούσε να έχει άκρως αρνητικές συνέπειες από πολιτικής και επικοινωνιακής πλευράς. Ως εκ τούτου, ζητούν από τα συναρµόδια υπουργεία, αλλά και από το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον, να κάνει πίσω, τουλάχιστον ως προς τη συγκεκριµένη παράµετρο.

Ο αντίλογος στην άποψη αυτή είναι πως, εάν συµβεί κάτι τέτοιο, τότε µοιραία θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη και για τους δηµοτικούς ραδιοφωνικούς σταθµούς, οπότε η όλη διαδικασία υπονοµεύεται εν τη γενέσει της. Πάντως, αξίζει να σηµειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις, και προκειµένου να βρίσκονται σε ετοιµότητα έναντι των εξελίξεων, έχει ξεκινήσει µια κουβέντα σε ορισµένες περιοχές της χώρας όπου τόσο ο δήµος όσο και η αντίστοιχη μητρόπολη διαθέτουν ραδιοφωνική συχνότητα να ενώσουν τις δυνάµεις τους και να διεκδικήσουν από κοινού µια άδεια λειτουργίας, εφόσον στο µεταξύ δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση σε σχέση µε όσα ισχύουν µέχρι σήµερα.

 Πηγή: Secret (Παραπολιτικά)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !