Για θεατρινισμούς και μεροληψία Νίμιτς, αλλά και για απαράδεκτη κατάσταση η οποία διαμορφώνεται, έκανε λόγο ο Φραγκούλης Φράγκος.
Ο Φραγκούλης Φράγκος έκανε λόγο για ένα συλλαλητήριο το οποίο θέτει τη διαπραγμάτευση σε νέα βάση καλώντας την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί χρήση του όρου Μακεδονία, αλλά ταυτόχρονα να ζητήσει την αντικατάσταση του Μάθιου Νίμιτς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Φραγκούλης Φράγκος στηλίτευσε τη στάση των καναλιών λέγοντας πως δεν υπήρξε παρά αποσπασματική κάλυψη του γεγονότος. Σε ό,τι αφορά στους στόχους του συλλαλητηρίου ανέφερε ότι ο στόχος δεν επετεύχθη γιατί ζητήσαμε να χαραχθεί εθνική στρατηγική από την κυβέρνηση, εάν δοθεί το όνομα Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία τότε θα πρέπει να περιμένουμε ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον.

Όπως είπε το συλλαλητήριο θέτει τη διαπραγμάτευση στην αρχική θέση, ότι δηλαδή η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται καμία χρήση του όρου Μακεδονία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εάν περάσει σύνθετη ονομασία τότε εμείς θα πρέπει να λεγόμαστε “παλιομακεδόνες ή κατωμακεδόνες ή και να μας απαγορευτεί η χρήση του όρου Μακεδονία”.

Σε ό,τι αφορά στον ειδικό διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ο Φ. Φράγκος ανέφερε πως δεν είναι αντικειμενικός και ζήτησε την αντικατάστασή του.

Στην ερώτηση αν του ζητηθεί από πολίτες και φορείς να ηγηθεί κόμματος ο Φ. Φράγκος απάντησε: “Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ”.

Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια που έχει αποστρατευθεί, έχουν γραφεί πολλά περί της ανάμιξής του στην πολιτική, ειδικότερα πως θα ηγηθεί κόμματος, ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]