Mediatown: Δεν ήταν εγωιστής ο ΑΝΤ1, άλλη Πόπη, ιδανικές σειρές, μπράβο Νίκο, κουίζ, Nomads-ανατροπές

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0

Εδώ είμαστε και αυτή την Τετάρτη! Δεν ήταν εύκολο να βγει σήμερα η στήλη, διότι λείπω στο εξωτερικό, αλλά δεν άντεχα να μην κάνω και αυτή την εβδομάδα την καθιερωμένη βόλτα στους δρόμους της πόλης των Media. Φορέστε τις ζώνες σας και πάμε...


                                                  Δεν κέρδισε ο εγωισμός

Σε άλλες εποχές ένα κανάλι δεν θα επιθυμούσε για επικοινωνιακούς λόγους να κάνει αυτό που έκανε πριν λίγες μέρες ο ΑΝΤ1, το ότι δηλαδή ξαναγύρισε το "Ρουκ Ζουκ" στη ζώνη των 3 μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων από τη μεταφορά του τηλεπαιχνιδιού στις 5. Παλιότερα, το κάθε κανάλι θα προτιμούσε να κάνει μονοψήφια, από το να μπει στη διαδικασία να κάνει επικοινωνιακή "κωλοτούμπα" και να παραδεχθεί επίσημα πως η αλλαγή στον προγραμματισμό ήταν ένα λάθος. 

Η κατάσταση έχει γίνει πια άκρως ανταγωνιστική και το κάθε κανάλι προσπαθεί από παντού να κάνει τηλεθέαση ,και έτσι η επικοινωνιακή κυριαρχία πάει περίπατο. Και η αλήθεια είναι πως προτιμάμε αυτή τη λογική. Δεν είναι κακό ένα κανάλι να κάνει λάθη και να προσπαθεί να τα "μαζέψει" όσο γίνεται πιο γρήγορα. Έτσι και αλλιώς, η απογοητευτική πορεία της Ζέτας Μακρυπούλια στη νέα της ώρα έγινε μεγάλο θέμα σε sites, περιοδικά, και εκπομπές, οπότε η επιστροφή στις 3 δεν θα δημιουργούσε περαιτέρω πρόβλημα στην επικοινωνιακή παρουσία της παρουσιάστριας και της εκπομπής. 

Τη Δευτέρα στα νεανικά κοινά σημείωσε 19,7 και κάπως έτσι αποδεικνύεται πως οι σταθερές συνήθειες δεν πρέπει να πειράζονται. Το κοινό θέλει να βλέπει το "Ρουκ Ζουκ" στις 3, τότε δηλαδή που τα παιδιά γυρνούν από τα σχολεία και οι οικογένειες τρώνε όλοι μαζί στο τραπέζι ,και θέλουν να δουν κάτι για να γελάσουν και να χαλαρώσουν. 

Για να δούμε αν ο ΑΝΤ1 θα σώσει και το "Κάτι χωρισμένα παλληκάρια", όπως έσωσε και το "Ρουκ Ζουκ" και θα βρει τον τρόπο να επιστρέψει η κωμική σειρά στα ποσοστά που ξεπερνούν το 20%.




                                           Περιορίζεται η Πόπη Τσαπανίδου στο Δελτίο 

Είναι μια παρουσιάστρια ικανή να κάνει πολλά πράγματα στην τηλεόραση . Έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει την επικαιρότητα με τον καλύτερο τρόπο και επί πλέον μπορεί να πάρει συνέντευξη από τον οποιοδήποτε (ηθοποιούς,πολιτικούς ,πολίτες). Σε αυτό που κάνει φέτος περιορίζεται πάρα πολύ, αφού δεν τις πάνε τα "ξύλινα" κοστούμια των Δελτίων. Είναι ένας άνθρωπος που αυτοσαρκάζεται, έχει χιούμορ,  και πάνω από όλα θέλει να εκφράσει τον αντίλογο. Θα  της πήγαινε πάρα πολύ στη θέση του Δελτίου μια αντίστοιχη εκπομπή  του περσινού "Live U".



                                         Τα χαρακτηριστικά της ιδανικής σειράς

Στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης θα μείνει το γεγονός πως,αρκετές επαναλήψεις κωμικών σειρών του Mega σαρώνουν στη χιλιοστή τους προβολή και αφήνουν πολύ πίσω ζωντανά και νέα προγράμματα. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως ο κόσμος θέλει να βλέπει σειρές και δεν έχει εθιστεί μόνο στα ριάλιτι και στα τάλεντ σόου. Το θέμα είναι να βλέπει καλά σίριαλ, τα οποία θα είναι άρτια από όλες τις απόψεις. Θα είναι προσεγμένα στο σενάριο, στην ερμηνεία, στη σκηνοθεσία, στην εικόνα και τον ήχο. Δεν θα αφήνεται τίποτα στην τύχη τους και οι ηθοποιοί δεν θα το βλέπουν ως έναν τρόπο να διαφημίζουν παράλληλα και τη δουλειά στο θέατρο!

Λείπουν οι σειρές με μία πλοκή που θα ιντριγκάρει το κοινό μόνο στο άκουσμά της, και οι ατάκες αυτών θα γίνονται viral παντού την επόμενη μέρα. Η υπόθεση θα είναι γεμάτη ανατροπές και το σενάριο δεν θα κάνει καθόλου "κοιλιά". Η μυθοπλασία θα επιστρέψει στην παλιά της θέση, μόνο αν οι άνθρωποι που την απαρτίζουν την αντιμετωπίζουν σαν μία δυνατή θεατρική παράσταση, στην οποία θέλουν να "ρίξουν" όλο το βάρος της προσοχής τους.




                                   Μπράβο στον Ευαγγελάτο  

Ήταν ένα ρίσκο να πει "ναι" πριν δύο χρόνια στο νεοσύστατο Epsilon, διότι δεν είχε δυναμική και οι δυνατότητες ήταν ελάχιστες. Βέβαια, κατάφερε να στήσει ένα καλό παραπολιτικό Δελτίο για τα δεδομένα του σταθμού. Έχοντας μία τεράστια εμπειρία και χρόνια στο ρεπορτάζ κατάφερε και έφερνε δημοσιογράφους και συντάκτες με  πολιτικό λόγο και άποψη ,ώστε να καλύπτουν  όλα τα θέματα της επικαιρότητας, και κυρίως πολιτικό , κοινωνικό και αστυνομικό  ρεπορτάζ. Το "Live news" έχει το προτέρημα να μιλάει απευθείας στον κάθε τηλεθεατή γιατί ο Νίκος έχει την απαραίτητη  μαεστρία, ώστε να γίνεται κατανοητός από όλους. Ο ίδιος έχει την εμπειρία να βλέπει πότε ένα θέμα "τραβιέται" από τα "μαλλιά"  με τον σχολιασμό ,και το κόβει. Το κανάλι έκανε σωστή επιλογή να το τοποθετήσει 7:45, όμως, του άλλαξε πολλές ώρες και αυτό δεν το βοήθησε, διότι το κοινό έψαχνε το πρόγραμμα .Ωστόσο, με επίμονη και σκληρή  δουλειά μετά από δυο σεζόν κατάφερε να ξεπεράσει το 4%  και πλέον καθημερινά βρίσκεται πάνω από το 10%  



                                 

                                 Κουίζ
                                                    
Έξαλλο είναι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο, το οποίο έχει αντιληφθεί ότι το κανάλι του δεν επιθυμεί και πολύ την παρουσία της εκπομπής του στον αέρα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως ο σταθμός δεν θέλει το ίδιο το πρόσωπο, αλλά αυτό το προϊόν. Όλα αυτά έφτασαν στα αφτιά αυτού και προσπάθησε με κάθε τρόπο να καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να αλλάξει τηλεοπτική συνήθεια...




                                 Νέες προβλέψεις στο Nomads

Πρώτοι είχαμε γράψει πριν αρκετές εβδομάδες πως ο Κωνσταντίνος Οροκλός ξεχωρίζει στο "Nomads" και ότι είναι ένα από τα φαβορί. Τότε αρκετοί ,και στα σχόλια και σε προσωπικά μηνύματα ,με "κράξατε" λέγοντας πως είναι ένας από τους πιο αδιάφορους παίκτες και είναι θέμα επεισοδίων να αποχωρήσει. Από τότε έχουν περάσει τέσσερις αποχωρήσεις (Λευτέρης Χατζ, Μιχάλης Ζαμπίδης, Λευτέρης Παρ., και Δημήτρης Αλεξάνδρου) ,και ο Οροκλός είναι ακόμα εκεί. Μάλιστα, έχει υπάρξει δύο φορές προτεινόμενος προς αποχώρηση και έχει σωθεί από το τηλεοπτικό κοινό και τις δύο. Αυτά ως απάντηση σε όσους μπαίνουν στη διαδικασία να αμφισβητήσουν τα πάντα και τους πάντες χωρίς κρίση και σκέψη.

Το παιχνίδι, πάντως, εξελίσσεται σε πολύ σκληρό. Έχουν αλλάξει αρκετά τα δεδομένα. Πρώτον, ο ΑΝΤ1 μάς ανακοίνωσε πως ο νικητής στον τελικό θα κριθεί από μία σειρά αγωνισμάτων και όχι από τη ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό για την Αποστολία. Δεύτερον, πλέον η κλίκα με Ζώη-Οροκλό, Λευτέρη και Αλεξάνδρου έχει "σπάσει" με την αποχώρηση των δύο τελευταίων και επικρατεί πλέον αυτή των Μαυρίδη-Αναδιώτη-Κατσινόπουλου και Δήμητρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αυτοί καθορίζουν τον τρίτο υποψήφιο σε κάθε ψηφοφορία. Τρίτον, τα τελευταία δείγματα της συμπεριφοράς του Γιώργου Μαυρίδη έχουν προκαλέσει μία μείωση στα θετικά σχόλια που δεχόταν στα social media. Πια το κοινό είναι μοιρασμένο και όχι καθολικά υπέρ του, όπως πριν λίγες εβδομάδες. Τέταρτον, οι ψηφοφορίες έχουν δείξει μία συμπάθεια προς τον Οροκλό και το ότι η Δήμητρα Φρατζή είναι πιο αγαπητή από τη Βασιλική Μιλλούση.

Αυτά και για σήμερα! Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι κανονίζουν το πού θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Μη ξεχνάτε πως δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος τα κάνετε, αλλά με ποιους....Ραντεβού την επόμενη Τετάρτη στο τελευταίο "Mediatown" του 2017.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !