Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: Mιλά για τη μητέρα της, Ζωή Λάσκαρη!

0

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Δουλειές Με Φούντες" στη θεατρική σκηνή "Ζωή Λάσκαρη". Ο λόγος για την Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξη της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη μητέρα της.

Πώς ήταν να συνυπάρχετε επί σκηνής με τη μητέρα σας;

Φανταστικά. Συνήθως η σχέση μητέρας - κόρης είναι συγκρουσιακή... Κατ' αρχάς, η δική μας σχέση δεν ήταν η τυπική σχέση μητέρας - κόρης. Είχαμε τις συγκρούσεις μας, κυρίως πολύ στην εφηβεία. Αλλά εγώ ήμουν αυτοκόλλητη με τη μητέρα μου. Με είχε μαζί της συνέχεια. Πρόβες, θέατρα, πάρτι! Ήταν ένας λόγος διαφωνίας με τον πατέρα μου, το παιδί που ξενυχτάει. Η μαμά μου δεν ήταν, όμως, η κλασική μαμά. Για τον δικό μου χαρακτήρα το ότι ήταν η μητέρα μου το θεωρώ τρομερό θησαυρό. Με πέταγε στα βαθιά, κολυμπούσα, δεν έχω πνιγεί ούτε μία φορά. Έχω ταλαιπωρηθεί σε κάποιες καταστάσεις της ζωής μου, αλλά ποτέ δεν ήταν η μαμά που θα με υπερπροστάτευε. Κι αυτό με τρομερή αγάπη το έκανε, με λάτρευε. Με θαύμαζε, πίστευε πολύ σε μένα. Την ίδια στιγμή, όταν κάτι δεν της άρεσε, το έλεγε. Δεν υπήρχε περίπτωση να μου κάνει τα χατίρια ή να μου πει «είσαι καλή σε όλα». Αν πίστευε ότι δεν κάνω .για τη σκηνή, δεν θα με ανέβαζε σε αυτή. Ήταν σκληρή, δεν σου χαριζόταν. Τη δεύτερη χρονιά που δεν έπαιξα μαζί, της είχε στενοχωρηθεί πάρα πολύ.  Μου έλεγε «μην τα παρατήσεις». Δεν ήθελε, όμως, να πάω σε σχολή. «Οι σχολές σε χαλάνε» έλεγε.

Ως άνθρωπο ποια χαρακτηριστικά την καθόριζαν;

Η μαμά μου ήταν ένα μικρό, πάρα πολύ ευαίσθητο παιδί. Ήταν υπερευαίσθητη, κάτι που ο κόσμος μπορεί να μην αντιλαμβανόταν. Κατ' αρχάς δεν θυμάμαι να είχε ποτέ απαισιοδοξία ή να έκανε κουτσομπολιό. Αν κάτι είχε μαζί σου θα σου το έλεγε την ίδια στιγμή και μετά θα το ξεχνούσε. Δεν είχε μιζέρια Οι μνήμες από τη μητέρα μου είναι η χαρά, η αισιοδοξία, η εκρηκτικότητα της. Ήταν αληθινή.

Δεν αναλάβατε μονό το θέατρο της, αναλάβατε να οργανώσετε και τα αρχεία της.

Έχει πάρα πολύ μεγάλο αρχείο η μητέρα μου, με βίντεο, φωτογραφίες, σενάρια, κείμενα, άρθρα, θα τα οργανώσω στο γραφείο που βρίσκεται δίπλα από το θέατρο και θα αποτελέσει τη βάση για τις παραγωγές μας. Γιατί δεν σκοπεύουμε να ανεβάζουμε μόνο παραστάσεις στην κεντρική σκηνή, όπως έκανε η μητέρα μου. θα ανεβάζουμε παραστάσεις για παιδιά, παραστάσεις και τα Δευτερότριτα. Θέλω του χρόνου να κάνω και ένα φεστιβάλ.

Φιλοδοξία να γίνετε πρωταγωνίστρια, να παίξετε μεγάλους ρόλους, έχετε;

Ψωνίστικα πράγματα δεν έχω. Πρωταγωνίστρια δεν θέλω να γίνω. Το θέμα μου δεν είναι να παίζω η ίδια, αλλά να είμαι αληθινή και να ανεβάζω ωραίες παραστάσεις.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !