Εδώ και αρκετό καιρό παρασκηνιακές επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη µε σκοπό να κρατηθεί σε λειτουργία η εκτυπωτική µονάδα της «Ίριδας». Σε πρώτη φάση, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του
Φώτη Μπόµπολα ,Χρήστος Κατσαούνης, κατάφερε να µην κατέβουν οι διακόπτες, εξέλιξη που θα έδινε τη χαριστική βολή στην επιχείρηση.   Εν πολλοίς, ο συγκεκριµένος στόχος έχει επιτευχθεί, αφού µετά τις εξελίξεις στον «Πήγασο» αλλά και την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον ∆ΟΛ, η «Ίριδα» εξακολουθεί να λειτουργεί, χωρίς φυσικά κανείς να µπορεί να διευκρινίσει κάτω από ποιο καθεστώς συµβαίνει αυτό.

Το µόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριµένο πιεστήριο αποτελεί καταφύγιο για τα περισσότερα από τα έντυπα που έχουν εκδοθεί εσχάτως και έχουν εµφανώς φιλοκυβερνητική πλεύση. Ο λόγος για τις εφηµερίδες, «Έθνος» του Ιβάν Σαββίδη, τη «Νέα Σελίδα» του Ηλία Λιβάνη κ.ά. Παρά τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει η «Ίριδα», η λειτουργία του πιεστηρίου συνεχίζεται κανονικά.

Από κει και πέρα, το τελευταίο διάστηµα καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξει συνεννόηση µε τις τράπεζες, µήπως και αρχίσει να εκπλειστηριάζει περιουσιακά στοιχεία. Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόµενο φαίνεται να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον ο επιχειρηµατίας, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος, διαθέτοντας (ήδη) τρεις εφηµερίδες, έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται και για την απόκτηση πιεστηρίου. Φυσικά, έχει φροντίσει να καταστήσει σαφές ότι δεν τον ενδιαφέρει το σύνολο του εργοστασίου, αλλά µόνο µία από τις εκτυπωτικές µονάδες.

Πηγή: Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]