Του φταίει το CNN...


Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ, εναντίον των τηλεοπτικών δικτύων εθνικής εμβέλειας της χώρας του κατηγορώντας κυρίως το CNN ότι διέπραξε μια «κακόβουλη»
επίθεση εναντίον του καθώς πρόβαλε ένα ρεπορτάζ που τελικά αποδείχθηκε ότι εμπεριείχε λάθος πληροφορίες. Σε μια σειρά από tweet, τα οποία έστειλε το πρωί του Σαββάτου, όπως το συνηθίζει, ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του «CNN +Fake News+ που υπέπεσε σε ένα δόλιο κι εσκεμμένο λάθος χθες».  «Πιάστηκαν να κάνουν λάθος, όπως ο πολύ απομονωμένος Μπράιαν Ρος στο ABC News», συνέχισε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε έναν δημοσιογράφο που απομακρύνθηκε των καθηκόντων του διότι μετέδωσε εσφαλμένες πληροφορίες. 

Ο Τραμπ τα βάζει συχνά με τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, είτε πρόκειται για τα τηλεοπτικά δίκτυα ή για εφημερίδες όπως οι New York Times και η Washington Post, καταγγέλλοντας τα «Fake News». Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος και ο μεγάλος του γιος, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, είχαν λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε μια ηλεκτρονική διεύθυνση και έναν κωδικό που θα τους επέτρεπαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφα, τα οποία είχαν υποκλέψει χάκερ από το Δημοκρατικό Κόμμα και τα οποία επρόκειτο να αναρτηθούν στον ιστότοπο WikiLeaks, προτού ,ωστόσο, δημοσιοποιηθούν προς το ευρύ κοινό. 

Bέβαια, η χρονική σειρά των γεγονότων, όπως την παρουσίασε το CNN δεν ήταν σωστή. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο σύντομα έστειλε διόρθωση στο ρεπορτάζ του, διευκρινίζοντας ότι το email είχε ημερομηνία όχι 4 Σεπτεμβρίου του 2016 όπως είχε αρχικά αναφέρει, αλλά 14 Σεπτεμβρίου του 2016, δηλαδή την επομένη της δημοσίευσης των εγγράφων από το Wikileaks στον ιστότοπό του. «Ας δούμε, το @CNN θα διώξει τους υπεύθυνους (για το λάθος) ή θα επιδείξει ξεκάθαρη ανικανότητα;» ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο Τραμπ στο Twitter. 

tanea.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: