Εξελίξεις στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί έστειλαν
εκπροσώπους στο ΕΣΡ προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω για τη διαδικασία, ενώ χθες, Τρίτη, κατέθεσαν προδικαστικές προσφυγές πάλι στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Τη Δευτέρα εμφανίστηκαν στο Συμβούλιο εκπρόσωποι πέντε καναλιών και δύο εταιρειών, που, κατά δήλωσή τους, ενδιαφέρονται να μετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης. Τα κανάλια ήταν το STAR, το ΣΚΑΪ, o ANT1, ο Alpha και το «Ε», ενώ οι εταιρείες ήταν οι: Proteas Productions and Media Ltd και Mixta.  Η ενημέρωση αφορούσε τη συμπλήρωση των αιτήσεων για τον διαγωνισμό και θα επαναληφθεί την Παρασκευή, με παρόντες τεχνικούς των ιδίων εταιρειών.

Προδικαστικές προσφυγές στο ΕΣΡ  
Στο μεταξύ,  κατατέθηκαν χθες στο ΕΣΡ οι προδικαστικές προσφυγές των σταθμών για τη διαδικασία αδειοδότησης. Τα κανάλια ζητούν αναστολή της διαδικασίας, διαφωνώντας με τον αριθμό των αδειών [επτά], το τίμημα εκκίνησης [35 εκατ. ευρώ], και με το γεγονός ότι κατά την άποψή τους, δεν γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες πριν τη διαδικασία και επίσης, κατά την άποψή τους, γιατί η διαδικασία διεξάγεται με οικονομικά και όχι ποιοτικά κριτήρια. Οι εν λόγω προσφυγές, είναι κατά κάποιο τρόπο υποχρεωτικές, για να μπορέσουν ακολούθως να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΕΣΡ έχει περιθώριο ,όπως σημειώνει στο Newpost.gr ο Χρήστος Ξανθάκης, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, για να απαντήσει στις προδικαστικές προσφυγές των καναλιών. Σε περίπτωση που δεν εκδώσει απάντηση, θεωρείται πως αυτές έχουν απορριφθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]