Τσολιάς: «Η Ελληνοφρένεια δεν κόπηκε, λογοκρίθηκε!

0
Είναι σαφές ότι κάποιους ενόχλησε. Είτε τους μεν, είτε τους δε… είτε και τους μεν και τους δε, αφού «θύματα» της σάτιρας και του πολιτικού σχολιασμού τους ήταν πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους!
Όποιοι και να είναι οι υπαίτιοι φαίνεται ότι κατάφεραν αυτό που επιζητούσαν: Να κοπεί η «Ελληνοφρένεια» και μάλιστα με μία… δικαιολογία που ενισχύει ακόμα περισσότερο το επιχείρημα της λογοκρισίας: ότι η εκπομπή δεν έκανε υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Πράγματι, αν το «πιάσουμε»… νουμερίστικα ίσως η σατιρική εκπομπή δεν έκανε τα υψηλά νούμερα… ορισμένων άλλων εκπομπών του σταθμού της Κάντζας. Ορισμένων! Όχι όλων! Λογικά λοιπόν κάποιος… πονηρός θα σκεφτεί γιατί «έκοψαν» την «Ελληνοφρένεια» κι όχι τις άλλες εκπομπές που κάνουν χαμηλότερο μέσο όρο και μάλιστα σε ζώνες που δεν παρακολουθεί τόσος κόσμος, όπως αυτή του prime time και που το ίδιο νούμερο τηλεθέασης διαφέρει κατά αρκετές χιλιάδες τηλεθεατές!

Αυτά τα ερωτήματα λοιπόν ενισχύουν την άποψη ότι η εκπομπή «κόπηκε» λόγω… άλλων αιτιών και όχι για αυτή που είπαν στους δημιουργούς της. Μιλώντας με τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, ένα εκ των βασικών δημιουργών της σατιρικής εκπομπής που υποδύεται τον «Τσολιά» και τον «Μπαλούρδο» μου επιβεβαίωσε ότι:

“Ναι, μας είπαν ότι η εκπομπή σταματά λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Είναι αστείο όμως να μιλάμε για τα νούμερα τηλεθέασης. Αν ισχύει αυτό τότε ίσως πρέπει να κοπεί το μισό πρόγραμμα του ALPHA που κάνει κάτω από αυτό το μέσο όρο! Και μάλιστα, το 13% στην prime time είναι πολύ πιο «ισχυρό» από το 13% στην πρωινή ή μεσημεριανή ή απογευματινή ζώνη. Πολιτικές εκπομπές, σατιρικές πολιτικές εκπομπές δεν «μετριούνται» εμπορικά. Δηλαδή τι; Ένα δελτίο ειδήσεων που δεν πηγαίνει καλά εμπορικά, θα το «κόψουν»; Μου φαίνονται αστεία όλα αυτά. Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας δεν κόβεται, λογοκρίνεται! Καθαρά!”.

Αυτά λοιπόν μου είπε ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης ενισχύοντας την άποψη όσων πιστεύουν… πιστεύουμε ότι η… φωτιά προκλήθηκε για άλλους λόγους και σίγουρα όχι για αυτούς που θέλουν να υποστηρίξουν… επίσημα κι ανεπίσημα στελέχη του ALPHA.

Για την ιστορία μάλιστα να αναφέρω ότι ιδιαίτερα μετά τις συνεντεύξεις που έκανε ο «Τσολιάς» σε πρόσωπα από την πολιτική σκηνή η εκπομπή σημείωσε άνοδο, αλλά όπως φαίνεται κάποιοι ήθελαν… την κάθοδό της από το τηλεοπτικό αέρα.

Ωστόσο, μάλλον δεν θα τους γίνει η χάρη, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου χθες το βράδυ, μετά την είδηση για το «κόψιμο», στέλεχος της ΕΡΤ επικοινώνησε με τους δημιουργούς της και ζήτησε συνάντηση. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου σήμερα, πριν από λίγες ώρες, στέλεχος ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού επικοινώνησε κι αυτός με τους δημιουργούς της «Ελληνοφρένειας» και τους ζήτησε να μιλήσουν.

Μπορεί λοιπόν κάποιοι να προσπάθησαν να την «κόψουν» αλλά θεωρείται σίγουρο ότι μέσα στη σεζόν η σατιρική εκπομπή θα «χτυπήσει» ξανά… και τους μεν… και τους δε… όπως οφείλει να κάνει μία σατιρική εκπομπή που δεν θα είναι «στρατευμένη» όπως φαίνεται να θέλουν ορισμένοι…!

Πηγή: Γρηγόρης Μελάς NEWSIT

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !