Ο Σπύρος Λάμπρου με τη Ράνια Τζίμα παρουσιάζει το ALPHA Ρεπορτάζ.
Ο δημοσιογράφος μιλά στη Real News για την εκπομπή, τον ρόλο τής ενημέρωσης στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά και για τα ριάλιτι...

Ο κόσµος εµπιστεύεται την ενηµέρωση;  

Ο κόσµος εµπιστεύεται µόνο την ενηµέρωση! Σε όλα τα πράγµατα ο κόσµος θέλει µια είδηση. Άλλος πιο ελαφριά και άλλος πιο βαριά. Είναι λογικό το κοινό να θέλει να µαθαίνει. Πέρασε η εποχή που ο κόσµος ενδιαφερόταν µόνο πού διασκέδασε ο ένας και τι φόρεµα φόρεσε η τάδε. Περνάµε µια πολύ δύσκολη περίοδο. Οι Σταχτοπούτες έχουν εξαφανιστεί και η άµαξα έγινε ξανά κολοκύθα... 

Τα ριάλιτι επιβιώνουν, ωστόσο… 

Έτσι είναι. Κάπως πρέπει να περάσεις λίγο καλά. ∆εν χρειάζεται να δαιµονοποιούµε κανένα πρόγραµµα. Η αλήθεια είναι ότι δεν µπορώ να παρακολουθήσω πολλές ώρες κάποιο ριάλιτι. Προτιµώ να περάσω χρόνο µε τα παιδιά µου, που τα βλέπω πολύ λίγο.  

Η καριέρα θέλει θυσίες. Θεωρείς ότι έχεις κάνει τις δικές σου;  

Για εµένα δεν είναι η καριέρα, είναι η δουλειά µου. Ο µισθός µου. Είµαι εναντίον του star system. ∆εν µε εντυπωσιάζει. ∆εν θαµπώνοµαι από τη λαµπερή βραδιά µε τα νοικιασµένα ρούχα, που θα πας να τραβήξεις τρεις φωτογραφίες, θα πεις πόσο υπέροχα περνάµε και µετά θα πρέπει να τα επιστρέψεις όλα. Ό,τι θέλω θα το πω µπροστά από την πλάτη κάποιου.  

Στο «Alpha ρεπορτάζ» πέτυχες αυτό που είχες οραµατιστεί;  

Βεβαίως. Επιθυµούσαµε να µεταφέρουµε τις εικόνες που συµβαίνουν έξω, µέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Γι’ αυτό πιστεύω πως σε ένα µεγάλο ποσοστό τα έχουµε καταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: