TV ΜΠΑΛΟΘΙά: Βρήκε τη ζώνη του ο Λιάγκας-Καίγεται ο Άκης-Ιστορική στιγμή στα media-Tι έχασε ο ANT1

8
δες ακόμη: Nεκροταφείο το ΤΟΥΝΕΛ!-Άψογο MONEY DROP

Εδώ και αυτή τη βδομάδα η TV ΜΠΑΛΟΘΙά, εκτάκτως σήμερα, Τρίτη, μέσα από τον ανανεωμένο πια αέρα του tvnea.com! Πρεμιέρες, λανθασμένες στρατηγικές, αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις έχουμε να δούμε και σήμερα, και ήρθε η ώρα να ρίξουμε μαζί, 6 ολοκαίνουργιες τηλεοπτικές μπαλοθιές! 

#ΜΠΑΛΟΘΙά1η 
Βρήκε τη ζώνη του ο Λιάγκας… 
Δύο εβδομάδες βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 ,Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα, και νομίζω πως οι 4 αυτές εκπομπές ,(μου) ήταν αρκετές για να πω αβίαστα πως ο Λιάγκας…βρήκε τη ζώνη του! Και ,βέβαια, θα μου πείτε: ’’καλά, δεν το φανταζόσουν πως λόγω του αιχμηρού του λόγου, εξ αρχής ταίριαζε σε αυτή;’’,και θα έχετε και δίκιο. Και έρχομαι να σας απαντήσω ,λοιπόν, πως το ήξερα, και κατ’ εμέ ο Λιάγκας έπρεπε από πάντα να ήταν σε late night.Οπότε αυτό που είδα ,απλώς επιβεβαίωσε την άποψη που τόσο καιρό διατηρούσα. Ο δημοσιογράφος, μετά από μακρά θητεία στην πρωινή ζώνη, όπου και, είτε το καταδικάζετε είτε όχι, έκανε την τομή και η σφραγίδα του θα μείνει ανεξίτηλη, τη φετινή σεζόν μπήκε σε ένα κόνσεπτ που μπορεί να του βγάλει τον καλύτερο εαυτό του, δηλαδή, τον αιχμηρό και τσεκουράτo! Η αυθεντικότητα, ο αυθορμητισμός, τα σωστά ελληνικά ,αλλά και το μοναδικό του στιλ στην παρουσίαση μπορούν τη φετινή σεζόν να ξεδιπλωθούν στις τηλεοπτικές μας οθόνες χωρίς κανένα εμπόδιο. Ποιος δεν θέλει να βλέπει έναν δημοσιογράφο που δεν φοβάται να σπάσει τ’ αβγά; Ποιος δεν θέλει να ψυχαγωγείται ή να ενημερώνεται από έναν παρουσιαστή που ό,τι σκέφτεται το λέει χωρίς περιτυλίγματα και χωρίς σαλτσούλες ; Ποιος ,εν ολίγοις, θα πει ‘’όχι’’ σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που δεν θα γλείφει ούτε και θα πλάθει αγιογραφίες; Η απάντηση θα έλεγα είναι περιττή...

Πάμε ,όμως, και στην ομάδα που τον πλαισιώνει στο στούντιο, δηλαδή, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, την Αφροδίτη Γραμμέλη, και τη Νικολέττα Ράλλη. Πρόκειται για τρεις προσωπικότητες με σχόλιο και με θάρρος να βγουν και να τα πουν. Άρα; Τρεις προσωπικότητες που ταιριάζουν πλήρως σε ένα νυχτερινό πρόγραμμα όπως αυτό.

Δεν σας κρύβω πως στο άκουσμα-ήταν και νύχτα θυμάμαι-ότι η Νικολέττα Ράλλη έκλεισε στην ομάδα, δυο εμφράγματα τα πέρασα. Βλέπετε, τίποτα μέχρι τώρα δεν με είχε κερδίσει, οπότε και ήμουν επιφυλακτικός. Όμως, όχι απλά δεν με επιβεβαίωσε, αλλά με έκανε να πω ότι η συμμετοχή της στο πάνελ του Late Night είναι τελικά χρήσιμη, ενδιαφέρουσα, αλλά και κάπως…ιντριγκαδόρικη, μια και μέχρι τώρα δείχνει πως θέλει να τα πει και θέλει να τσαλακωθεί.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είναι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο που ‘’βγάζει’’ ειλικρίνεια αλλά και οικειότητα. Ένα πρόσωπο που μπορεί να τα πει τόσο καλά και τόσο χύμα, όπως ο φίλος σου μες στην παρέα. Δηλαδή, ένα πρόσωπο που ψάχνεις, ένα πρόσωπο που δεν σε κάνει να βαριέσαι, και που η ατάκα του σε κρατάει. Ακόμη, η χημεία και το δέσιμό του με τον Λιάγκα( ανεξαρτήτως προσωπικών σχέσεων) είναι δεδομένα, και άρα η εκ νέου συνύπαρξή τους στο γυαλί , είναι ιδανική και ζηλευτή.  

Για το τέλος άφησα την Αφροδίτη Γραμμέλη, μια δημοσιογράφο που αναμφίλεκτα ‘’κουβαλά’’ μια σημαντική εμπειρία στον Έντυπο Τύπο, και η οποία εμπειρία μπορεί να ξεδιπλωθεί στο γυαλί ,και τελικά να γεννήσει μια τηλεοπτική περσόνα άξια προσοχής. Η Αφροδίτη Γραμμέλη καταφέρνει, έως τώρα τουλάχιστον, να κρατά εκείνη την πιο ‘’σοβαρή’’ πινελιά στο τοκ σόου, έχει πάντα εύστοχο σχόλιο ,έχει μια μετρημένη τοποθέτηση. Κατ’ εμέ, η συμμετοχή της και μόνο δίνει τη δική της αίγλη στο κόνσεπτ, χωρίς αυτό να σημαίνει ,βέβαια, πως δεν πρέπει επεισόδιο με το επεισόδιο να λύνεται ακόμη περισσότερο, ενώ εκτιμώ πως θα πρέπει να της δοθεί ένας πιο ενεργός ρόλος στο Late Night, και να την αξιοποιήσει το κανάλι στο έπακρο.

Αναφορικά με το κόνσεπτ καθ’ αυτό, έχουμε να κάνουμε με ένα τοκ σόου αρκετά διαφοροποιημένο από ό,τι έχουμε δει. Και για να σας προλάβω, δεν εννοώ πως ο Λιάγκας κι η ομάδα του ανακάλυψαν ξαφνικά την πυρίτιδα, αλλά μπόρεσαν και παρουσίασαν ένα κόνσεπτ ,που ναι μεν είναι ένα τοκ σόου, όμως, δεν είναι ένα ακόμη .Η σκαλέτα έχει σωστή δομή, ο σχολιασμός της επικαιρότητας είναι μια ενότητα που και στον Λιάγκα ταιριάζει, και δεν είχαμε δει ξανά κάτι ανάλογο, και γίνεται από το πάνελ με ενδιαφέροντα και οικείο τρόπο, Επί πλέον, τα βιντεάκια είναι καλοδουλεμένα αλλά κι εύστοχα, η χιουμοριστική ενότητα με Πασσά είναι εξ ίσου ελκυστική, ενώ , για να σας προλάβω ξανά, κάθετα διαφωνώ με τον αρχικό, βαρετό μονόλογο του παρουσιαστή, που μέσω έτοιμων κειμένων (τα επιμελείται ο Νίκος Ζαχαριάδης), περνά από κόσκινο την πραγματικότητα. Το επιτηδευμένο γέλιο του μετά από κάθε ατάκα, αλλά και το σχόλιό του που τις περισσότερες φορές αφορά κάτι που τον αφορά (είτε ανούσιες κόντρες με άλλους παρουσιαστές είτε ερωτικές σχέσεις που του χρεώνουν ), δεν έχουν να δώσουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, ούτε στο κοινό ούτε και στον ίδιο! Ωστόσο, όσο λάθος κι αν…κρίνω ότι είναι το εν λόγω σκέλος της εκπομπής, ομολογώ πως το περιβόητο…‘’Δεν κρίνω’’, γράφει ήδη ιστορία, και αυτό από μόνο του λέει πολλά!

Τέλος, τα νούμερα , αν και ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα του πόσο ο Λιάγκας είχε λείψει. Ή ,μάλλον, για να το πω ορθότερα, πόσο είχε λείψει η ευθύτητα και το …τσουχτερό χιούμορ του!

#ΜΠΑΛΟΘΙά  
Καίγεται η κουζίνα του Άκη…  
Ξεκίνησε και ο Άκης Πετρετζίκης μέσα από την καινούργια του τηλεοπτική στέγη, τον Σκάι. Η αγάπη του κοινού προς τον τηλεσέφ αλλά και οι τηλεοπτικές μετοχές του, κρίνω πως σίγουρα δεν έχουν χαθεί, όμως, το να βγούμε απλά μέσα από μια κουζίνα και να μαγειρεύουμε, (τελικά) δεν είναι αρκετό. Βαρέθηκε πια ο κόσμος να βλέπει τη μια εκπομπή μαγειρικής μετά την άλλη, που πέρα από τις ωραίες συνταγές , δεν έχουν τίποτα φρέσκο να σου δώσουν.Κι ο Άκης ,λοιπόν, βγαίνοντας με τη σιγουριά που είχε στο MEGA, απλά μαγειρεύει. Ακόμη ένα κόνσεπτ μαγειρικής χωρίς πρωτοτυπία, χωρίς ενδιαφέρον ,χωρίς κάτι που θα ξεχωρίσει και θα τραβήξει το κοινό στον Άκη. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και μια εντελώς λαθεμένη ώρα προβολής. Από την πρεμιέρα φάνηκε πως το πράγμα μπάζει, καθώς το 14% λιανικά χοντρικά ,για έναν Άκη που ,σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον διεκδίκησε μέχρι και η...ΝΑSA, μόνο επιτυχία δεν το λες. Η πτώση ξεκίνησε νωρίτερα, και τα 9άρια ήδη έκαναν την εμφάνισή τους. Απέναντι υπάρχει ένα ομοειδές μαγειρικό πρότζεκτ, αυτό των Μποτρίνι-Αρναούτογλου, που φέτος κυριολεκτικά είναι απογειωτικό κι ούτε στον ΑΝΤ1 το πιστεύουν, κ’ άρα το Kitchen Lab, δεν φαίνεται μέχρι τώρα να …lab-ει. Αλλάξτε ώρα εκεί στον Σκάι, γιατί η κουζίνα του Άκη ήδη καίγεται

#ΜΠΑΛΟΘΙά3η  
Ιστορική στιγμή στα media…  
Αναντίρρητα, η απόφαση της ΕΡΤ πριν από κάτι μέρες να εξαιρεθεί από τις μετρήσεις της Nielsen και να πει ‘’όχι’’ στην εταιρεία , χαρακτηρίζεται ιστορική. Όχι τόσο από το τι αυτή η απόφαση συνεπάγεται ή ποιος θα είναι ο αντίκτυπός της , αλλά ως απόφαση αυτή καθ’ αυτή ,καθώς η Διοίκηση προχώρησε για πρώτη φορά σε ένα τόσο μεγάλο βήμα, κι αποτελεί σίγουρα μια ιστορική στιγμή για τα μίντια. Μένει να δούμε αν αυτό το φαινόμενο της ‘’εξαίρεσης’’ γενικευτεί, κι αν το ζήτημα του τρόπου μέτρησης επανεξεταστεί τελικά νωρίτερα .Να υπογραμμίσω πως αντίστοιχα στον Έντυπο Τύπο, όπου τα …καπέλα φοριούνται πιο πολύ κι από όταν έχει ήλιο, εξαίρεση από τα ποσοστά πωλήσεων έχει εδώ και καιρό ζητήσει μέσα σε άλλους κι ο Όμιλος του Χατζηνικολάου.

#ΜΠΑΛΟΘΙά4η  
Τι έχασε ο ΑΝΤ1…  
Λένε πως ,όταν στη φαρέτρα σου έχεις τα πιο δυνατά όπλα, τα προσέχεις σαν κόρη οφθαλμού να μη σου χαλάσουν, να μη σου σκουριάσουν. Αντίστοιχα, όταν στο δυναμικό σου έχεις 3 από τα πιο επιτυχημένα ονόματα σε επίπεδο Μυθοπλασίας, που κάθε κανάλι θα τα χρύσωνε για να τα έχει, δεν τα αφήνεις τόσο εύκολα να σου φύγουν. Και θα μου πείτε, ''μα, εκείνοι απαιτούσαν πολλά'' , και θα σας πω ναι, αλλά τόσα χρόνια τα βρίσκατε, και ξαφνικά ζορίζεστε στις οικονομικές διαπραγματεύσεις; Φυσικά αναφέρομαι στο team, Βάνα Δημητρίου-Ανδρέας Γεωργίου-Κούλλης Νικολάου, που από ΑΝΤ1 βρέθηκαν ALPHA με ένα σαρωτικό ΤΑΤΟΥΑΖ! Ο σταθμός πήρε στο δυναμικό του 3 ονόματα που είναι εχέγγυο επιτυχίας, 3 ονόματα που σίγουρα η δουλειά τους έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και συγκεκριμένη αισθητική, κι αυτή τη στιγμή ,πέραν του ότι το σίριαλ σαρώνει κι αντιστέκεται, χτίζεται μέρα με τη μέρα κάτι, που μπορεί να γίνει 2ο ΜΠΡΟΥΣΚΟ, να έχει διάρκεια, και να χαρίζει άπλετα χαμόγελα στο κανάλι για πολλά χρόνια. Να ,λοιπόν ,τι έχασε ο ΑΝΤ1, που όσο κι αν του βγαίνει το Nomads (η σχετική κάμψη των ημερών ,δεν μου λέει κάτι), όσο κι αν από Γενάρη τη βγάλει με άλλο ριάλιτι, η έλλειψη του εν λόγω team δεν θα αργήσει να φανεί

#ΜΠΑΛΟΘΙά  
Άψογο MONEY DROP!  
Στις οθόνες μας μετά από πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται το Money Drop, ένα τηλεπαιχνίδι που πρωτογνωρίσαμε μέσα από το MEGA ,και που έκανε τρελή επιτυχία. Το κόνσεπτ επέλεξε να επαναφέρει τη φετινή σεζόν το STAR, και να το αναθέσει στη Βίκυ Σταυροπούλου. Σας έγραφα πως η απόφαση να κλείσουν τη Σταυροπούλου είναι ίσως η πιο ορθή που έχει πάρει φέτος ο σταθμός, και τώρα, μετά την έναρξη, έρχομαι να πω ότι η Βίκυ Σταυροπούλου έχει κάνει το κόνσεπτ δικό της. Το πηγαίο χιούμορ της, η γλυκύτητά της, η οικειότητα με τους παίκτες, η άνεσή της στον φακό (γιατί έχουμε δει κι αν έχουμε δει…), είναι τέσσερα στοιχεία που το κοινό εντοπίζει, και που έχουν δώσει το δικό τους χρώμα στο παιχνίδι. Ακόμη, το κανάλι έβγαλε στον αέρα μια άρτια παραγωγή από όλες τις απόψεις. Η εικόνα, ο φωτισμός ,το υπερσύγχρονο πλατό, όλα είναι δοσμένα με τη δέουσα προσοχή, και με κάνουν να πω ότι το MONEY DROP είναι άψογο. Αναφορικά με τις τηλεθεάσεις, θεωρώ πως το πρόγραμμα θέλει χρόνο, καθώς ήρθε τελευταίο και καταϊδρωμένο σε μια σεζόν αρκετά απαιτητική και γεμάτη. Ωστόσο, εκτίμησή μου είναι πως, με 2ωρα επεισόδια ,το αποτέλεσμα θα ήταν αρκετά καλύτερο, μια και ο τηλεθεατής θα έβλεπε ένα πιο σφιχτό πρόγραμμα που θα τον κράταγε, και με διάρκεια που θα του ενέτεινε την αγωνία- εφόσον φυσικά διαμορφωνόταν κι εκ νέου η σκαλέτα για πιο…ιντριγκαδόρικες καταστάσεις.  

#ΜΠΑΛΟΘΙά  
Νεκροταφείο το ΤΟΥΝΕΛ! 
Για…(έχω χάσει το μέτρημα) σεζόν βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα το ‘’Τούνελ’’ της Νικολούλη,μια εκπομπή που έχει γίνει κυριολεκτικά πολύτιμος βοηθός στην εξιχνίαση εγκλημάτων .Η Νικολούλη τόσα χρόνια κάνει αυτό που ξέρει καλά, κι αυτό δεν θα αλλάξει, ενώ και ο κόσμος την ανταμείβει και με το παραπάνω. Αλλά ,βρε παιδιά, εκεί στον ALPHA, ανανεώστε επιτέλους αυτό το στούντιο-νεκροταφείο που τόσα χρόνια τής έχετε, αλλάξτε αυτή τη μαύρη μαυρίλα πλάκωσε…Είπαμε, η Νικολούλη είναι Νικολούλη, κι από καφετέρια να έβγαινε πρόβλημα δεν θα ‘χε, αλλά η τηλεόραση είναι πρωτίστως ΕΙΚΟΝΑ, και κάποιοι (κανετε πως) το ξεχνάτε…

Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε άλλη μια TV ΜΠΑΛΟΘΙά, η για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν!
Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, εδώ, στο tvnea.com,για ακόμη περισσότερες κριτικές, ακόμη περισσότερες μπαλοθιές!

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Καταπληκτική η στήλη σου για ακόμα μία φορά Μανώλη μου,πάντα επιτυχίες tv nea!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ομορφο το νεο σας σιτε, ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένε συνάδελφε για άλλη μία φορά συμφωνώ σε όλα! Ώρες ωρες πιστευω ότι αντιγράφεις τις σκεψεις μου...χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο και πάλι Μανωλιό!Θέλω όμως να σε ρωτήσω τι εννοείς αναφερόμενος στο moneydrop όταν λες "ιντριγκαδορικες καταστάσεις". Επίσης αν κατάλαβα καλά προτείνεις 2 επεισόδια την εβδομάδα αντί για 4 με διπλάσια διάρκεια το καθένα ή θεωρείς ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να συνεχίσει να προβάλλεται Κυριακή με Τετάρτη ς
    21:00-23:00 αντί για το 21:00-22:15;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5.15,
    Να ΄σαι καλα,ευχαριστούμε που αγαπήσατε όλοι τη νέα μας εικόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγγελε, σ' ευχαριστώωω! Νομίζω είναι ξεκάθαρο πως σου κάνω βουντού και βλέπω τι σκέφτεσαι να γράψεις ,κι έτσι σε προλαβαίνω! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1,57,
    εννοώ πως θεωρώ ότι αν το κάθε επεισόδιο ήταν 2ωρο, θα είχαμε ένα πολύ καλύτερο και πιο ''σφιχτό'' αποτέλεσμα, που θα κέρδιζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !