Μια βόλτα στα FM...

0

Μοιάζει περίεργο: αν και ο χώρος του ειδησεογραφικού ραδιοφώνου δεν δείχνει να κερδίζει -
συνολικά- την προτίμηση των ακροατών, παρ’ όλα αυτά γνωρίζει άνθηση. Όλο καινούργιοι ενημερωτικοί ραδιοσταθμοί βγαίνουν στα αθηναϊκά FM διεκδικώντας μερίδιο ακροαματικότητας αλλά και τμήμα της διαφημιστικής πίτας. Ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μια καταγραφή των κυρίαρχων ενημερωτικών ραδιοφώνων της Αττικής, παλιότερων και νέων, ώστε να ξέρουμε από ποιους μαθαίνουμε τις ειδήσεις (στις παρενθέσεις, η τελευταία τους ακροαματικότητα).

Πρώτο Πρόγραμμα (εκτός μετρήσεων) : Το ειδησεογραφικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας είναι όπως ακριβώς το περιμένεις: σοβαρό, μετρημένο και ήπιο. Αλλά ταυτόχρονα και χωρίς εξάρσεις, δίχως αιχμές, με ελάχιστες εκπομπές που θα τραβήξουν από το μανίκι τους ακροατές. Δεν θα σιχτιρίσεις, δεν θα ενθουσιαστείς. Αλλά σίγουρα δεν θα σε προσβάλει. 

Real 97.8 (9%): Τα τελευταία χρόνια ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις ακροαματικότητες με πολύ υψηλά ποσοστά (ακόμη και 15%) αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές του αλλά και τα μουσικά ραδιόφωνα. Από πέρυσι παρουσιάζει κάμψη, ωστόσο, διατηρεί ακόμα την πρωτιά. Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως εφέτος που αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα έχει βγάλει το πιο καλό, πιθανότατα, πρόγραμμά του. Απαραίτητο το χρήμα, δεν λέμε, αλλά βασικά χρειάζεται τρόπος. Σήμα κατατεθέν του ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Ελληνοφρένεια. Πλουραλιστικός στα πολιτικά του. 

Σκάι 100.3 (8,9%): Σταθερή αξία στα FM, αποτελεί ένα ειδησεογραφικό ραδιόφωνο στο οποίο πολλοί συντονίζονται αντανακλαστικά όταν συμβαίνουν μεγάλα κι έκτακτα γεγονότα. Τα τελευταία χρόνια ,ωστόσο, έχει αποψιλωθεί από κόσμο (απολύσεις) και μένουν στο Φάληρο λίγοι και καλοί (και... δεξιοί). Πολιτικά ο ραδιοσταθμός έχει ζήτημα, είναι μονόπατος, οι παραγωγοί του ακούνε τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ και δαγκώνουν. Ο Άρης Πορτοσάλτε το πρωί νομίζει πως κάνει πολιτική εκπομπή, ενώ στην πραγματικότητα κάνει σατιρική. Το αντίστροφο ακριβώς συμβαίνει τα μεσημέρια με τον Μάνο Βουλαρίνο. 

Θέμα 104.6: Ξεκίνησε με πλήρες πρόγραμμα την περασμένη Δευτέρα μόλις, χρειάζεται χρόνος επομένως για να βρουν τα βήματά τους. Ο σταθμός στελεχώθηκε με άτομα από το «Πρώτο Θέμα», το Action 24 και τον παλιό Βήμα 99.5. Αδαμόπουλος-Λιάρος 6 με 8, Πολλάτος-Μακρυγιάννης 8 με 9, Πρετεντέρης 9 με 10, Χιώτης 10 με 12, Μπογδάνος 12 με 2 κ.ά. .Περιορισμένο χρονικά το πρόγραμμά του, σφιχτός στα οικονομικά του, θα πορευτούν καθώς φαίνεται χωρίς πολλές σπατάλες. Στα πολιτικά του είναι όπως ο Βήμα FM, καταλαβαίνετε... Ειλικρινείς ευχές για μακροημέρευση. 

105.5 Στο Κόκκινο (1,8%):  Κλυδωνίζεται ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδιοκτησία πρότεινε στους εργαζομένους μείωση μισθών και να ξεχάσουν για το επόμενο διάστημα τα χρωστούμενα (μισθοί δύο μηνών). Παραμένει πάντα ένα καλό ραδιόφωνο αλλά έχει πολλά κενά στο (πολιτικό) πρόγραμμά του. Είναι φυσικά ο πιο κινηματικός ραδιοσταθμός των FM και παίζει, με διαφορά, την καλύτερη μουσική απ’ όλα τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα. 

Alpha 98.9 (1,4%):  Παρά την προσπάθεια που γίνεται στη φετινή σεζόν ,ο σταθμός δεν ξεκολλάει από τα χαμηλά στις ακροαματικότητες. Ήταν, βλέπετε, χρόνια παρατημένος από το αφεντικό που έριχνε το βάρος στην τηλεόραση. Τα πρωινά κάνει εκπομπή ο Δήμος Βερύκιος, βγαίνοντας και στην τηλεόραση ταυτόχρονα για ένα μισάωρο (με την Τσιμτσιλή!). Υπενθύμιση: ποτέ κανένα ραδιόφωνο δεν τα κατάφερε ποντάροντας σε τηλεοπτικά πρόσωπα. 

Αθήνα 9.84 (εκτός μετρήσεων):  Πώς ακριβώς είναι ο Γιώργος Καμίνης; Ε, λοιπόν, ο δημοτικός ραδιοσταθμός είναι φτιαγμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. Είναι δυναμικός ο δήμαρχος; Είναι εναντίον των Εξαρχείων; Πάτωσε στις εσωκομματικές εκλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης; Ήθελε να κρατήσει και τις δύο θέσεις, δημάρχου και αρχηγού κόμματος; Είναι ακρο-κεντρώος; Είναι επιτυχημένος; Όποια απάντηση δώσετε στην καθεμία από τις προηγούμενες ερωτήσεις, ταιριάζει και στην αντίστοιχη για τον 9.84. 

Ραδιόφωνο 24/7 88.6 (μόλις μπήκε στις μετρήσεις):  Το νέο ραδιόφωνο της 24Media με τον Κώστα Αρβανίτη στη διεύθυνση. Πολιτικό το πρωί, έντεχνα μουσικό τα απογεύματα με πρόσωπα από τον παλιό Μελωδία, τζαζ τις νύχτες. Στα ατού του πολλές από τις εκπομπές του Σαββατοκύριακου, από τις καλύτερες του ανταγωνισμού. Αδύναμο το πολιτικό του πρόγραμμα, θέλει ενίσχυση με πιο ραδιοφωνικά πρόσωπα. 

Παραπολιτικά 90.1 (3,1%): Εδώ κι έναν χρόνο «κουμάντο» στον ραδιοσταθμό του Πειραιά κάνει ο Γιώργος Τράγκας. Τρίωρος, 8 με 11 καθημερινά, βάζει τη σφραγίδα του στο πρόγραμμα και στο στιλ του. Ωστόσο, δεν έχει ανεβάσει τις ακροαματικότητες, όπως σαφώς πολλοί θα περίμεναν εκεί. Χουδαλάκης τα αξημέρωτα, Τζένος στις 11, Σωτήρης Ξενάκης και Ανδρέας Παπαδόπουλος το μεσημέρι. Από κάθε άποψη, πρόκειται για ραδιόφωνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Πηγή: Efsyn.gr-  Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !