Η νέα ανακοίνωση του Μένιου Φουρθιώτη! Λέει πολλά...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0

Επειδή στο χώρο μας, περισσεύει η κακή προαίρεση και η βιαστική θριαμβολογία για λογιών κακές τύχες που βρίσκουν τους άλλους και επειδή ένα εσωτερικό mail μου για την ενημέρωση των συνεργατών του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON, διασκορπίστηκε, ήδη, στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με αυθαίρετες κρίσεις, αναγκάζομαι να κάνω κάποιες διευκρινίσεις.

Δείτε τι έγραψε:

Θα παραδώσω σύντομα τη θέση μου ως διευθυντής προγράμματος και εμπορικής πολιτικής του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON, στον οποίο εργάζομαι εδώ για τέσσερα χρόνια, απ’ όταν ακόμα δεν υπήρχε.

Μετά το mail που έστειλε στους συνεργάτες του στο Έψιλον, ο Μένιος Φουρθιώτης αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα κείμενο στο site tvapokaliptika.gr. Σε αυτό έκανε τον απολογισμό του για τα 4 χρόνια του στο κανάλι, για τα διάφορα δημοσιεύματα και για τα νέα δεδομένα...

Αξιολογήσαμε, οι πρωτεργάτες αυτού του «καταδικασμένου» κατ’ άλλους, εγχειρήματος και με τις αρχές, την εμπειρία, την δημοσιογραφική ποιότητα του Σεραφείμ Φυντανίδη, πως υπήρχε κενό, κούραση, βάρος τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην σοβαρή ψυχαγωγία, στην ελευθερία και στην απρόσκοπτη επικοινωνία των μέχρι τότε τηλεοπτικών μέσων.

Προσωπικά, δούλεψα πάνω απ’ τα όρια μου, έφτασα να αποκοιμιέμαι στα γραφεία, «ιδρυματοποιήθηκα» στο όραμα του EPSILON και αποδέχτηκα την πρόκληση των διοικητικών, επιτελικών θέσεων, θεωρώντας συνολική και ομαδική τη δουλειά όλων μας.

Οι κύριοι στο κυλικείο, τα μεγαλύτερα όνομα των τηλεοπτικών προσωπικοτήτων που κλήθηκαν και μας εμπιστευθήκαν, ώστε να στελεχώσουν το κανάλι, οι ρεπόρτερ, οι αρχισυντάκτες, οι παραγωγοί και ο βοηθοί τους, οι τεχνικοί, οι σκηνοθέτες, οι υπεύθυνες κυρίες καθαριότητας, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι κομμωτές, οι στυλίστες, οι μακιγιέρ και μακιγιέζ, πίστευα και πιστεύω, πως μαζί όλοι, κάνοντας πολλές φορές, ότι περνούσε απ’ το χέρι μας, ακόμα και πέρα απ’ τα αυστηρώς επαγγελματικά μας χαρακτηριστικά, ήταν η ψυχή της γιγαντιαίας αυτής προσπάθειας.

Μιας προσπάθειας που πολλοί θεωρούσαν μάταιη, με βεβαιότητα πως το τηλεοπτικό τοπίο δεν αλλάζει και η πίτα της τηλεθέασης έχει μοιραστεί. Διαψεύστηκαν!

Το EPSILON τέσσερα χρόνια μετά, όχι μόνο πήρε δυναμικά θέση στα τηλεοκοντρολ όλων των τηλεθεατών, αλλά καθιέρωσε ζώνες, εκπομπές, επιτυχίες, όπως αυτή του Σαββατοκύριακου που αναμφισβήτητα του ανήκει! Και εκεί, που υπήρχε μόνο ως ιδέα ένα νέο κανάλι, έφτασε σε αυτά τα λίγα χρονιά, να πουληθεί και να προχωρήσει σε νέους ορίζοντες!

Να υπολογίσουμε εδώ, πως αυτή η ομαδική νίκη μας, σημειώθηκε σε εποχές που άλλοι σταθμοί είναι υπερχρεωμένοι και δυστυχώς παύουν ακόμα και να λειτουργούν ή να καταβάλουν μισθούς σε εργαζομένους της τηλεόρασης που έχουν πολύ, εδώ και χρονιά, ταλαιπωρηθεί.

Σ’ αυτούς τους εργαζομένους, της ανεργίας, της μη καταβολής δεδουλευμένων, των καθυστερήσεων, της ταλαιπωρίας, το EPSILON έδωσε στίβο δημιουργίας και το αγαθό της εργασίας. Για αυτό και μόνο, κάθε δική μου κούραση και υπερπροσπάθεια, άξιζε και χαλάλι της!

Τώρα, δικαιωμένα και έχοντας αποκριθεί στις δικές μου, προσωπικές προκλήσεις, στα εσωτερικά στοιχήματα, μπορώ να αποδώσω το κάθε διοικητικό, υπεράνθρωπα απαιτητικό καθήκον στον κύριο Ed Hall, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και που εν γνώση του, θα είμαι στη διάθεση του για κάθε βοήθεια έτσι ώστε ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, υπό τη νέα διοίκηση, όταν αυτή αναλάβει τα καθήκοντά της.

Άλλωστε -για να μη χαίρονται οι καλοθελητές, που λέγαμε-  διαβεβαιώνω πως τόσο με την προηγούμενη ιδιοκτησία, όσο και με την καινούργια η συνεργασία μας, είναι δικαιωμένη και άψογη.

Όσον αφορά στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON, που ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι και κακοήθεις θα παραδεχτούν την επιτυχία της τόσο σε τηλεθέαση, όσο και σε παρεμβατικότητα, θα είμαστε μαζί για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια! Διότι η αγάπη του τηλεοπτικού κοινού είναι αυτή που την έχει «αγκαλιάσει» όλα αυτά τα χρόνια.

Για τα όποια στελεχικά καθήκοντα από ‘δω και πέρα και αν θα αναλάβω κάτι, ξανά, σ’ αυτό τον εργασιακό στίβο, επιτρέψτε μου να πάρω τις δικές μου αποφάσεις, ύστερα από ζητούμενη ησυχία. Οι απαντήσεις σε όποιες νέες προκλήσεις έχουν συμβεί -και τιμή μου!- θα δοθούν, αφού πέσουν τα συσσωρευτικά ποσοστά αδρεναλίνης μέσα μου, ύστερα από την υπερπροσπάθεια όλων αυτών των χρόνων.

Αυτά, γιατί πρέπει -και δυστυχώς!- πλέον, να εξηγούμε και τα αυτονόητα, όπως την ευγένεια, τους καλούς τρόπους και τους κανόνες της καλής συνεργασίας.

Τώρα για τις μικροπρεπείς ικανοποιήσεις κάποιων που αγαπούν τα φανταστικά και κακοήθη σενάρια, είναι πάντα θλιβερές, αλλά αναμενόμενες και όπως όλες τις άλλες φορές, στο παρελθόν, παταγωδώς διαψευσμένες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !