Φέτος στη θεατρική σκηνή ο Θανάσης Τσαλταμπάσης υποδύεται τον Σαρλό...


«Ακριβώς -και όχι μόνο. θα κάνω και τα δύο πρόσωπα του ίδιου ανθρώπου. Τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον χαρακτήρα τον οποίο ανακάλυψε, τον Σαρλό, που συνέβαλε πολύ ώστε να γίνει ο κινηματογράφος η έβδομη τέχνη. Πάνω στο ξεκίνημα του βωβού κινηματογράφου νομίζω ότι έγραψε ιστορία, θα υποδυθώ τον Τσάρλι Τσάπλιν σε όλες του τις ηλικίες, λοιπόν, από τη νεανική έως τα βαθιά γεράματα, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα» τόνισε στο Mytv.

- Πρόκειται για μια μορφή που είχατε σκεφτεί να υποδυθείτε;

«Ήταν ένας άνθρωπος που, όσο μεγάλωνα, τον μελετούσα περισσότερο. Μικρός τον έβλεπα από ένστικτο και μου άρεσε. Όταν έγινα και εγώ ηθοποιός, μελετούσα κάποιους ανθρώπους που αισθανόμουν ότι ταιριάζουν στον τρόπο μου-και στη σκέψη μου. Ένας από αυτούς ήταν και ο Τσάρλι Τσάπλιν. Ήταν κάτι που μπήκε μέσα μου σαν «μικρόβιο».

-Ποια είναι η δυσκολία στο να υποδύεστε έναν άνθρωπο που υπήρξε σημαντική προσωπικότητα και ήταν τόσο δημοφιλής;

«Θεωρώ ότι κάθε ρόλος είναι δύσκολος. Όποιο έργο και να είναι, αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε σωστά και σοβαρά, πρέπει να δυσκολευτούμε. Όταν έχεις να υποκριθείς ένα πραγματικό πρόσωπο, ανεβαίνει κάπως ο βαθμός δυσκολίας γιατί υπάρχει η εικόνα που έχει γι' αυτό ο κόσμος. Ο Τσάπλιν δεν ήταν τόσο γνωστός ως ο ίδιος ο ηθοποιός όσο ως ο χαρακτήρας που δημιούργησε, ο Σαρλό. Οπότε για αυτήν τη φιγούρα, τον ρόλο του, δουλεύω πολύ με το σώμα μου, με τον εαυτό μου, για να τον βρω ακριβώς και να μοιάζω ως εικόνα με τον ίδιο τον Σαρλό. Για τον Τσάπλιν έχουμε απτά στοιχεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]