Σύσταση διμερούς επιτροπής για συχνότητες και τηλεπικοινωνίες...

0

  Στη σύσταση διμερούς επιτροπής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που θα εξετάσει ζητήματα που αφορούν συχνότητες, ψηφιακό μέρισμα, τηλεπικοινωνίες κ.ά., αναφέρθηκαν κατά τη συνάντησή
τους ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Αχμέτ Αρσλάν, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο τελευταίος στην Αθήνα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατανομή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων στις περιοχές όπου συνορεύουν οι δύο χώρες, στο πλαίσιο και της μετάβασής τους στην ψηφιακή εκπομπή, ώστε να περιορίζονται οι παρεμβολές. Σημειώθηκε η εποικοδομητική διμερής συνεργασία στο πλαίσιο του SEDDIF (Φόρουμ για την Υλοποίηση του Ψηφιακού Μερίσματος στη Νότια Ευρώπη). Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τον πολίτη ενώ έγινε και η αρχή για θέματα χρεώσεων περιαγωγής μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων των δύο χωρών, με πρωτοβουλία των δύο κυβερνήσεων. Στόχος της συνεργασίας είναι η παραγωγή απτών αποτελεσμάτων ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας που είναι προγραμματισμένο πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους στη Θεσσαλονίκη.

«Πάγια πολιτική μας –δήλωσε ο Ν. Παππάς- είναι η ανταλλαγή επισκέψεων με ομολόγους άλλων -και ειδικά γειτονικών- χωρών να μην εξαντλείται στην εθιμοτυπία, αλλά να προχωρά σε πρακτικό επίπεδο επίλυσης των ζητημάτων και αναβάθμισης της διμερούς συνεργασίας. Αυτό ακριβώς κάναμε με τον υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν, και τη διμερή επιτροπή που θα αναλάβει να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Με τον Αχμέτ είχαμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της διμερούς συνεργασίας στα θέματα ευθύνης των δύο Υπουργείων και προσκάλεσε τον Έλληνα υπουργό να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία, ώστε να συνεχισθεί και να επιταχυνθεί η πρόοδος. Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής.

Efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !