Έτοιμο το σχέδιο σωτηρίας για τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ...

0

Αποφασισµένοι να έχουν ολοκληρώσει το αργότερο µέχρι το τέλος Οκτωβρίου το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εφηµερίδας, «Αυγή», αλλά και να δώσουν λύση -επώδυνη για πολλούς
εργαζoµένους- στα τεράστια προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο ραδιοφωνικός σταθµός, «Στο Κόκκινο», είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. H ανάληψη της επικοινωνιακής µπαγκέτας της κυβέρνησης από τον νέο διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερό, έναν άνθρωπο ο οποίος φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν πως δεν έχει πρόβληµα να «σπάει αβγά» όταν χρειάζεται, φαίνεται ότι σηµατοδοτεί την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τελειώσει άµεσα, έστω και µε «θυσίες», το πρόγραµµα εξυγίανσης των κοµµατικών Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο ήδη έχει ολοκληρωθεί και το µόνο που αποµένει είναι η εφαρµογή του µέσα στις επόµενες τρεις εβδοµάδες. Προβλέπει πως θα υπάρξει µια συνολική αναδιάρθρωση στην εφηµερίδα ,«Αυγή», που δεν θα περιλαµβάνει απολύσεις προσωπικού, ενώ θα γίνει και προσπάθεια οι όποιες µισθολογικές περικοπές, αν δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν, τουλάχιστον να είναι περιορισµένες.

Η µεγάλη «σφαγή» αποφασίστηκε ότι θα γίνει στον ραδιοφωνικό σταθµό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκτιµήθηκε ότι το κόστος είναι δυσανάλογο του οφέλους. Όπως λένε στην Κουµουνδούρου, στο δυναµικό του καναλιού ελάχιστοι έχουν αποµείνει να στηρίζουν το κυβερνών κόµµα, καθώς οι περισσότεροι παραγωγοί που έχουν εκποµπές λόγου κινούνται στον χώρο της ΛΑΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Με αυτό το δεδοµένο, η απόφαση που ελήφθη είναι να γίνουν και απολύσεις προσωπικού, τις οποίες εκτιµούν ότι θα αντέξουν πολιτικά, αλλά και µειώσεις σε µισθούς όσων θα αποµείνουν. Το «σχέδιο σωτηρίας», όπως το αποκαλούν υψηλόβαθµοι κοµµατικοί παράγοντες, αλλά και δηµοσιογράφοι οι οποίοι είναι ενταγµένοι στην κοµµατική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ακουµπά καθόλου την ιστοσελίδα, «left.gr», το κόστος της οποίας εκτιµήθηκε ότι δεν είναι ιδιαίτερα µεγάλο και µπορεί να καλυφθεί χωρίς κάποιες σηµαντικές αλλαγές στο ανθρώπινο δυναµικό της.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θεωρείται πως όλος ο σχεδιασµός θα έχει ολοκληρωθεί και το τοπίο στα κοµµατικά Μέσα θα είναι καθαρό, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν και αλλαγές στα κοµµατικά επικοινωνιακά όργανα. Υπό κρίση βρίσκεται τόσο η εκπρόσωπος Τύπου, Ράνια Σβίγκου ,όσο όµως και τα υπόλοιπα πρόσωπα που ασχολούνται µε τα θέµατα Τύπου του κόµµατος.

Ο µοναδικός σοβαρός φόβος που υπάρχει για την υλοποίηση του σχεδίου είναι οι αντιδράσεις που θα προκύψουν µέσα από τον ραδιοφωνικό σταθµό ,«Στο Κόκκινο», καθώς δηµοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί που δεν θα περιλαµβάνονται στον νέο σχεδιασµό είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσουν κινητοποιήσεις, που είναι άγνωστο τι διαστάσεις θα πάρουν. Όλες οι αλλαγές πάντως θα έχουν τη σφραγίδα του Θανάση Καρτερού, ο οποίος λειτουργεί πλέον µε εν λευκώ εξουσιοδότηση από τον Αλέξη Τσίπρα, µε τον οποίο έχει καθηµερινή επικοινωνία, καθώς ο Πρωθυπουργός βλέπει στο πρόσωπο του έµπειρου δηµοσιογράφου της αριστεράς την τελευταία του ελπίδα να µειώσει τα επικοινωνιακά Βατερλό, όπως αυτά των τελευταίων µηνών, αλλά και την πιθανότητα έναρξης µιας επικοινωνιακής αντεπίθεσης.

Πηγή:Parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !